Patryk25 Posted Wednesday at 01:38 PM Report Share Posted Wednesday at 01:38 PM 2 godziny temu, Gość Tomek napisał: Może o kapuście piszcie tu a nie o maszynach. Kolega zapytał grzecznie to odpowiedziałem temat jak najbardziej dotyczy kapusty białej pozdrawiam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Rolnik z centrum Posted Wednesday at 05:51 PM Report Share Posted Wednesday at 05:51 PM 4 godziny temu, Patryk25 napisał: Kolega zapytał grzecznie to odpowiedziałem temat jak najbardziej dotyczy kapusty białej pozdrawiam Każdy kto sadzi więcej jak 1h jest tematem zbioru mocno zainteresowany !! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
obiektywny Posted Wednesday at 07:02 PM Report Share Posted Wednesday at 07:02 PM Przy tym parciu na tegoroczne sadzenie to do zbioru nie będzie potrzebny kombajn tylko talerzówka. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Młody Posted Wednesday at 07:42 PM Report Share Posted Wednesday at 07:42 PM 39 minut temu, obiektywny napisał: Przy tym parciu na tegoroczne sadzenie to do zbioru nie będzie potrzebny kombajn tylko talerzówka. Wsadzić to jest nic tylko wyprodukować towar dobrej jakości to jest sztuką i najważniejsze moc przerobowa. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Rolnik z centrum Posted Wednesday at 07:49 PM Report Share Posted Wednesday at 07:49 PM Producenci rozsad miesiąc wcześniej mieli zaklepane wszystkie miejsca na rozsadnikach .Oj nieciekawi zapowiada się nadchodzący sezon Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Rolnik z centrum Posted Wednesday at 07:54 PM Report Share Posted Wednesday at 07:54 PM Po obiedzie 10 ogłoszeń kupna kapusty , razem 25 a doba się jeszcze nie skończyła !!! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Xyz Posted Wednesday at 09:44 PM Report Share Posted Wednesday at 09:44 PM 1 godzinę temu, Gość Rolnik z centrum napisał: Producenci rozsad miesiąc wcześniej mieli zaklepane wszystkie miejsca na rozsadnikach .Oj nieciekawi zapowiada się nadchodzący sezon Od kilku lat tak jest że rozsady na maj czerwiec trzeba zamawiać z dużym wyprzedzeniem. I główny powód tego jest taki że coraz więcej producentów warzyw kupuje gotowa rozsadę, w mojej okolicy ten trend przez ostatnie 5lat tak właśnie wygląda. 5 lat temu pojedyncze jednostki kupowały rozsadę, teraz pojedyncze jednostki same produkują roszasde. A nasadzeń pewnie będzie w przyszłym sezonie więcej jak to w tej branży bywa po dobrym sezonie. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Mlody123 Posted Wednesday at 11:13 PM Report Share Posted Wednesday at 11:13 PM No to w centrum mamy już 2zł za białą Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Grzesiek Posted Thursday at 07:30 AM Report Share Posted Thursday at 07:30 AM 8 godzin temu, Gość Mlody123 napisał: No to w centrum mamy już 2zł za białą We wtorek było i pisałem o tym, to cała reszta wierzyła biednym łapkom że po 1,1 albo 1,3 jest. Cena chwilowo ustabilizuje się na 2,5 zł luz w boxie. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Łuki Posted Thursday at 08:16 AM Report Share Posted Thursday at 08:16 AM 9 godzin temu, Gość Mlody123 napisał: No to w centrum mamy już 2zł za białą 2 złote to tyle co 1 zl kilka lat wstecz koszty wyprodukowania od zasilania aż po gotowy towar poszły w górę. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Bzyk Posted Thursday at 09:47 AM Report Share Posted Thursday at 09:47 AM Spokojnie nie ma się co martwić o przyszły rok skoczków już nie będzie bo poszli na etat a przy obecnej sytuacji suszy oraz różnych chorób nie mają pojęcia wyprodukować towaru poztym większe gospodarstwa nie mają siły roboczej także dostępność kapusty we wzrostowych ilościach się skończyła Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Gosc. Posted Thursday at 10:43 AM Report Share Posted Thursday at 10:43 AM 50 minut temu, Gość Bzyk napisał: Spokojnie nie ma się co martwić o przyszły rok skoczków już nie będzie bo poszli na etat a przy obecnej sytuacji suszy oraz różnych chorób nie mają pojęcia wyprodukować towaru poztym większe gospodarstwa nie mają siły roboczej także dostępność kapusty we wzrostowych ilościach się skończyła A ty agronomie masz pojęcie o szkodnikach i chorobach? Niech ci odpowiedzą ludzie co tego doświadczyli i ponieśli całkowitą klęskę a takich jest mnóstwo. Najłatwiej to wam się pisze o urojonych skoczkach. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Grozer Posted Thursday at 03:49 PM Report Share Posted Thursday at 03:49 PM 2 zł nikt nie płaci jeszcze wołać sobie możemy... 1.6 we worku słyszałem 20 kg a w boksie 1.45... a jakieś macie lepsze propozycje? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bravo Posted Thursday at 05:07 PM Report Share Posted Thursday at 05:07 PM 1.5 box 1.7-1.8 worek 20kg gotówką Sieradz Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Rolnik z centrum Posted Thursday at 05:08 PM Report Share Posted Thursday at 05:08 PM Dziś znajomy dostał ofertę za kapustę w skrzyniach nie dotykaną ręką 1,5 i odmówił , za godzinę kolejny telefon i pytanie : to po ile za wszystko ?? 200t Krzyknął 2 zł , ale zgodzili się na 1,8 . Ten znajomy nie jest bajkopisarzem . Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Olo Posted Thursday at 09:35 PM Report Share Posted Thursday at 09:35 PM Jednak 5zł kg wydaje mi się być w przyszłości realna. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Rolnik Posted Friday at 02:55 AM Report Share Posted Friday at 02:55 AM 2 zł w worek jest realne w okolicach Sieradza Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest gośc Posted Friday at 07:09 PM Report Share Posted Friday at 07:09 PM ukrajna lwów biała 4.15 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Marek Posted Friday at 08:03 PM Report Share Posted Friday at 08:03 PM 50 minut temu, Gość gośc napisał: ukrajna lwów biała 4.15 Cena 2,5/kg jest cena odpowiednią na dany moment. Wiele osób dzwoni bynajmniej do mnie wmawiając mi że aby Daj Daj kupił kapustę musi cło zapłacić, a co mnie to interesuje, zejdź mu z marzy i mu pomóż. A dzwonią tacy co ostatni raz z nimi przez tel z 15 lat temu rozmawiałem. Macie parcie, nie ma co. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Rolnik z centrum Posted Friday at 09:10 PM Report Share Posted Friday at 09:10 PM Godzinę temu, Gość Marek napisał: Cena 2,5/kg jest cena odpowiednią na dany moment. Wiele osób dzwoni bynajmniej do mnie wmawiając mi że aby Daj Daj kupił kapustę musi cło zapłacić, a co mnie to interesuje, zejdź mu z marzy i mu pomóż. A dzwonią tacy co ostatni raz z nimi przez tel z 15 lat temu rozmawiałem. Macie parcie, nie ma co. To ja też miałem wczoraj dwóch takich i za pamięć o mnie 4 zł im zaproponowałem Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Grozer Posted Friday at 10:07 PM Report Share Posted Friday at 10:07 PM 1.55 na wtorek w boksie miałem propozycje ciekawe czy to 2 zł wskoczy... już bliżej niż dalej 1.6 w worku na legalu płacą w tym tygodniu parę osób mi proponowało Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
GRz1 Posted Saturday at 05:54 AM Report Share Posted Saturday at 05:54 AM Błaszki 1,7 zł na dziś mamy załadunek 10 ton . Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marcin Posted Saturday at 06:37 AM Report Share Posted Saturday at 06:37 AM Marketówka w kartonbox? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Waldek Posted Saturday at 10:49 AM Report Share Posted Saturday at 10:49 AM We Lwowie podobno już ponad 4 zł. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Waldek Posted Saturday at 10:53 AM Report Share Posted Saturday at 10:53 AM A jak z importem. Holandia ponad 2 zł. Czas na wzrost ceny. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts