Guest Jacek Posted December 22, 2019 Report Share Posted December 22, 2019 Witam koledzy jaki wózek widłowy polecacie do gospodarstwa za ok 30tys myślałem o elektryku dość fajnej chodzą ,odchodza oleje ,rozrząd itp Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest gosc Posted December 22, 2019 Report Share Posted December 22, 2019 (edited) ja mam wozek dosan15 rok 2011 elektryczny okolo 5metrow podnosi jestem zadowolony koszt okolo 20 tys. Edited December 22, 2019 by Marcin Nie cytujemy poprzedniego posta. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Gość Posted December 23, 2019 Report Share Posted December 23, 2019 Wszystko zależy ile pracy musisz wykonać wózkiem, bo jak w sezonie musi chodzić praktycznie non-stop to trzeba zawsze mieć w głowie ładowanie baterii. A np. gaz szybka wymiana i do boju. Olej wymienić w silniku to żaden problem, a rozrząd nie robi się co 100h. Ja brałbym jakąś linde na triplexie, (komfort pracy = sama przyjemność) tylko trochę nowszą, bo na wajchy to rzadkość trafić cokolwiek dobrego. Obowiązkowo 4 sekcje, bo kombinacje na zaworze kulowym do obrotnicy, to porażka. Sprawdzić czy hydrostat dobrze trzyma ( nie, że trzeba nogę na hamulcu trzymać bo ucieka szybciej niż jedzie z gazem w podłodze) i czy nie śmierdzi olej hydrostatu spalenizną ( jeśli tak to obowiązkowa wymiana) i będzie Pan zadowolony :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Jan Posted April 22, 2021 Report Share Posted April 22, 2021 (edited) Elektryczny wózek widłowy jest dobrym pomysłem, biorąc pod uwagę np. brak wymiany oleju. W Maglo mają duży wybór i potrafią dobrze doradzić. Edited April 22, 2021 by IGRiT Usunięto link Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Witek43 Posted December 23, 2021 Report Share Posted December 23, 2021 W razie wątpliwości możesz skonsultować się także z przedstawicielem firmy HM SERWIS z Katowic. Zajmują się sprzedażą zarówno nowych, jak i używanych wózków widłowych. Ja kupiłem tam maszyny firmy Mitsubishi i Toyota. Wózki są wydajne, bezawaryjne i łatwe w użytkowaniu, a my jesteśmy z nich bardzo zadowoleni. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Filipos1 Posted Thursday at 07:27 PM Report Share Posted Thursday at 07:27 PM W dniu 22.12.2019 o 18:54, Gość Jacek napisał: Witam koledzy jaki wózek widłowy polecacie do gospodarstwa za ok 30tys myślałem o elektryku dość fajnej chodzą ,odchodza oleje ,rozrząd itp W tej cenie możesz znaleźć używany wózek o dobrym stanie technicznym, np. marki Crown, Toyota czy Linde. Warto zwrócić uwagę na udźwig, wysokość podnoszenia i stan baterii. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts