Guest HandelZagranica Posted September 17 Report Share Posted September 17 19 godzin temu, Gość rolnik wlkp napisał: w polomarkecie chyba 1,7 za luz i też syf. normalnie myte w paczce 3-4 zł kilo. Znajomy był w hiszpani na urlopie nie uwierzycie bo i ja sam nie wierzyłem. Ziemniak w markecie 8 euro/kilogram. To niech twój kolega wytrzeźwieje bo dzisiaj rano kierowca sprawdzał ceny i ziemniak 1.4 za kg a wiem bo wysłałem go z pelletem pod Madryt ,także to chyba ceny z delikatesów ale nie ma takiej opcji ….niech przestanie pić Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Maciek Posted September 17 Report Share Posted September 17 Rybitwy 18zł Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Jarek Posted September 17 Report Share Posted September 17 8 godzin temu, Gość HandelZagranica napisał: To niech twój kolega wytrzeźwieje bo dzisiaj rano kierowca sprawdzał ceny i ziemniak 1.4 za kg a wiem bo wysłałem go z pelletem pod Madryt ,także to chyba ceny z delikatesów ale nie ma takiej opcji ….niech przestanie W jakiej cenie masz pellet? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest HandelZagranica Posted September 18 Report Share Posted September 18 13 godzin temu, Gość Jarek napisał: W jakiej cenie masz pellet? 1700 tona Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Pietia Posted September 18 Report Share Posted September 18 Panowie mam pytanie do Was - dlaczego o tej porze jeszcze schodzi skórka z ziemniaka (odmiana średniowczesna Noblessa wysadzana pod koniec kwietnia), wstrzymałem się z wykopkami ponieważ taki ziemniak z pewnością się nie przechowa? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest rolnik Posted September 19 Report Share Posted September 19 mam tak samo odmiana lilly łęcina sucha, skórka na niektórych się łuszczy. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
A_2 Posted September 19 Report Share Posted September 19 23 godziny temu, Gość Pietia napisał: Panowie mam pytanie do Was - dlaczego o tej porze jeszcze schodzi skórka z ziemniaka (odmiana średniowczesna Noblessa wysadzana pod koniec kwietnia), wstrzymałem się z wykopkami ponieważ taki ziemniak z pewnością się nie przechowa? Postaram sie zasięgnąć języka u pewnego profesora, specjalizuje się w uprawie ziemniaka Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest rura Posted September 20 Report Share Posted September 20 A co tu sie profesorów pytać, możliwości są dwie, ziemniaki po prostu nie dojrzały, poczekaj tydzień, dwa i będą ok, albo też leżą już za długo i zaczęły odbijać, przypal, poczekaj i kop. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
A_2 Posted September 20 Report Share Posted September 20 No tak na pierwszy rzut oka wygląda, ten rok był / jest dziwny więc mogły po prostu nie dojrzeć ...Ale jak mam opcję pytanka u fachowca, to czemu nie skorzystać Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Grzegorz Posted September 20 Report Share Posted September 20 Jaka cena bronisze ?(irga. catania) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Robert Posted September 21 Report Share Posted September 21 Skórka schodzi bo pewnie ziemniak się odmłodził, puścił nowe młode i teraz skórka z nich schodzi Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
A_2 Posted September 21 Report Share Posted September 21 W dniu 18.09.2023 o 20:39, Gość Pietia napisał: Panowie mam pytanie do Was - dlaczego o tej porze jeszcze schodzi skórka z ziemniaka (odmiana średniowczesna Noblessa wysadzana pod koniec kwietnia), wstrzymałem się z wykopkami ponieważ taki ziemniak z pewnością się nie przechowa? odpowiedź od profesora: "Może to być drugie pokolenie bulw, które się zawiązały później, jak pojawiło się sporo wody. Może być tak, że pod krzakami są i dojrzałe i niedojrzałe bulwy - i radzi z desykować i odczekać do końca września, bo desykacja powinna przyspieszyć dojrzewanie" Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Rolnik Posted September 23 Report Share Posted September 23 Witam. Jak płaci export? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Maris Posted September 23 Report Share Posted September 23 Jak ta noblessa u cb plonuje ? Sądziłeś ja ze swojego sadzeniaków ? Czy kwalfikat ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Mat Posted September 25 Report Share Posted September 25 Jak ceny Panowie? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Xyd Posted September 25 Report Share Posted September 25 Wroclaw 20 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Rolnik Posted September 25 Report Share Posted September 25 Kraków 15-17 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Pietia Posted Wednesday at 08:06 PM Report Share Posted Wednesday at 08:06 PM W dniu 23.09.2023 o 22:51, Gość Maris napisał: Jak ta noblessa u cb plonuje ? Sądziłeś ja ze swojego sadzeniaków ? Czy kwalfikat ? Kwalifikat, a odnośnie mojego problemu ze skórką to wielkie dzięki na odpowiedzi, myślę że profesor ma rację - nie było wody w maju czerwcu a później po deszczu dostały powera. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Jarek Posted Thursday at 06:34 PM Report Share Posted Thursday at 06:34 PM I co pany zastój w handlu, cena w dół Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Eros Posted Thursday at 07:05 PM Report Share Posted Thursday at 07:05 PM 30 minut temu, Gość Jarek napisał: I co pany zastój w handlu, cena w dół Nie widzę zastoju. Idzie cały czas. Dobry towar ma swojego kupca. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Henryk. Posted Friday at 08:35 AM Report Share Posted Friday at 08:35 AM 13 godzin temu, Gość Eros napisał: Nie widzę zastoju. Idzie cały czas. Dobry towar ma swojego kupca. Po ile idzie? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Mat Posted Friday at 11:14 AM Report Share Posted Friday at 11:14 AM Jaka cena Panowie u was za ziemniaka? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gr. Maj Posted Friday at 07:55 PM Report Share Posted Friday at 07:55 PM 1-.1.2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Luke222 Posted Saturday at 07:54 AM Report Share Posted Saturday at 07:54 AM Śląskie słaby plon +- 30 T z hektara, cena 2zł i nikt niżej nie schodzi bo nie ma czym handlować Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Kra Posted Saturday at 10:44 AM Report Share Posted Saturday at 10:44 AM 2 godziny temu, Gość Luke222 napisał: Śląskie słaby plon +- 30 T z hektara, cena 2zł i nikt niżej nie schodzi bo nie ma czym handlować Małopolska 12zł 15 kg zejście słabe tak jak w przypadku kapusty, rybitwy 12-15zł plony zależy od odmiany i pola rozbieżność duża od 20 do 50t z ha Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts