Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Marek
2 godziny temu, Gość Pyra napisał:

Telefonów coraz więcej, zobaczymy jak przełóży się to na cenę po nowym roku.

Cena będzie trochę cierpliwości 

Gość Sencor
8 godzin temu, Gość Master napisał:

Witam. Jak obecnie cenowo ziemniak żółty do hurtu na Krakowie ?

10-12 zł worek zejście poniżej oczekiwań 

Gość gruby bolo
10 godzin temu, Gość Marek napisał:

Cena będzie trochę cierpliwości 

Tak tak, już od początku sezonu zaklinacze na tym forum gadają takie bzdury a tu koniec roku i dalej ceny jak nie było tak nie ma a po połowie stycznia zacznie się otwieranie przechowalni i dopiero będzie sraczka.

Gość ziemniakpl

Rynek producentów nie jest dopasowany do obecnego handlu, Dziś są potrzebne duże partie towaru ładowanego na TIRy a produkcja jest taka że Tira mało kto może załadować bo choć ma towar to  brak placu manewrowego utwardzonego brak miejsca na 24 palety oczekujące itp. Sprawa sie komplikuje . A sklepików detalicznych ubywa giełdy kiszą sie we własnym sosie. Kierunek jeden albo idziesz na całość i robisz tysiące ton albo zwijasz kram i idziesz na etat.

Gość Genek
6 godzin temu, Gość Xzx7 napisał:

Sadzeniaki po 3.5 tys. A najlepsze jest to, że wszystko pozamawiane.

3.5 tys to odmiany wczesne i sredniowczesne. B wczesne 4.5-4.8 tys

Gość Pyrus
21 godzin temu, Gość Genek napisał:

3.5 tys to odmiany wczesne i sredniowczesne. B wczesne 4.5-4.8 tys

To po ile planujecie sprzedawać by wyjść z kosztów?

Gość gość pietrek
3 godziny temu, Gość Pyrus napisał:

po dychu będzie dobrze 👍 

Gość Ppl
 52 minuty temu, Gość Pyrus napisał:

Też tak myślę

4 godziny temu, Gość Pyrus napisał:

A to Polski chłop ma coś w tej kwestii do powiedzenia?

Gość kkk

S

W dniu 6.12.2024 o 07:17, Gość Xzx7 napisał:

Sadzeniaki po 3.5 tys. A najlepsze jest to, że wszystko pozamawiane.

Spytam po raz setny gdzie takie ceny? kupuje dużo sadzeniaka z różnych firm i płacę umowy dwuletnie 2,9 na ten rok 3,1 bardzo wczestny 4,4 ale już rok temu taka cena była więc o co tu chodzi? bez problemu wczoraj dzwoniłem wszystkie odmiany są dostępne ? więc o co Ci chodzi?

Gość Okolice Wrocławia
30 minut temu, Gość kkk napisał:

S

Spytam po raz setny gdzie takie ceny? kupuje dużo sadzeniaka z różnych firm i płacę umowy dwuletnie 2,9 na ten rok 3,1 bardzo wczestny 4,4 ale już rok temu taka cena była więc o co tu chodzi? bez problemu wczoraj dzwoniłem wszystkie odmiany są dostępne ? więc o co Ci chodzi?

Smoki były w tej bajce ?😂😂😂Jak masz tyle towaru to dawaj po aucie riviery i volumi 

Gość Okolice Wrocławia
1 godzinę temu, Krzysztof.kkkk napisał:

Przecież wyraźnie napisałem że oprócz odmian bardzo wczesnych po za tym zrezygnowałem 5 lat temu z Riviery mało dobra odmiana,

Co ty bajerujesz ,przecież napisałem że dzwoniłeś i wszystkie odmiany są dostępne .Nic nie ma w twoim poście o tym oprócz odmian bardzo wczesnych 😂😂😂Co ty nie wiesz co piszesz ?

5 minut temu, Gość Okolice Wrocławia napisał:

Co ty bajerujesz ,przecież napisałem że dzwoniłeś i wszystkie odmiany są dostępne .Nic nie ma w twoim poście o tym oprócz odmian bardzo wczesnych 😂😂😂Co ty nie wiesz co piszesz ?

Skrót myślowy z odmianami bardzo wczesnymi zawsze jest problem więc to nie wina tego sezonu ,myślę że coś by się znalazło od innych producentów też 

Gość Kamil Koło

Anonimowo łatwo się piszę 

Z sadzeniakiem jest problem i to bardzo duży, zaczynając od jakości i dostępności a kończąc na cenie.

Sadzeniak jest zamówiony a firmy ceny nie określiły chyba że mówimy o tym na FB to tam jest opór i w dobrej cenie

Gość Martinx77
18 godzin temu, Gość kkk napisał:

S

Chodzi mi o popularne odmiany: Queen, Corinna, Lilly itd. Jakieś wynalazki pewnie jeszcze będą. Dobre masz ceny, 3.2 to w zeszłym sezonie płaciłem.

W Inagri masz ceny ok 3.7-4.0 plus wysyłka. Tam są dostępne.

Gość Sencor
L7 godzin temu, Gość Mat napisał:

Witam jak zejście ziemniaka u was Panowie i jak z cenami po ile sprzedajecie za worek 15 kg ???

Południe kraju 9 - 11 zł zastój w temacie.