Sieradzak Posted January 20 Report Share Posted January 20 To tam wogule jest jakiś handel w tym momencie? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Artur Posted January 20 Report Share Posted January 20 5 hours ago, Sieradzak said: To tam wogule jest jakiś handel w tym momencie? Pewnie nie ma bo kto by chciał te zmrożone pyrki kupować Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Rallf Posted January 20 Report Share Posted January 20 3 godziny temu, Gość Artur napisał: Pewnie nie ma bo kto by chciał te zmrożone pyrki kupować Dzisiaj w przechowalni mislem 1,5 stopnia. Zacząłem podgrzewać. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Esi Posted January 20 Report Share Posted January 20 13 godzin temu, Sieradzak napisał: To tam wogule jest jakiś handel w tym momencie? Coś się dzieje ale więcej jak 12 zł nie ma co liczyć. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sieradzak Posted January 20 Report Share Posted January 20 21 minut temu, Gość Esi napisał: Coś się dzieje ale więcej jak 12 zł nie ma co liczyć. Byłeś teraz?W zeszłym tygodniu byłem przejazdem zajrzeć we wtorek to były pustki. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Mateo Posted January 21 Report Share Posted January 21 Czy sadzeniak przechowany w temperaturze +1 nadaje się do sadzenia w sensie czy powschodzi czy zgnije w ziemi ? Przeważnie miałem +3 w górę , ale sytuacja z pogodą jest jaka jest... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Rumen Posted January 21 Report Share Posted January 21 5 minut temu, Gość Mateo napisał: Czy sadzeniak przechowany w temperaturze +1 nadaje się do sadzenia w sensie czy powschodzi czy zgnije w ziemi ? Przeważnie miałem +3 w górę , ale sytuacja z pogodą jest jaka jest... Ja bym już go nie sadzil bo się zeszkli w ziemi i plon bedxie mizerny Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Romek Posted January 21 Report Share Posted January 21 32 minuty temu, Gość Rumen napisał: Ja bym już go nie sadzil bo się zeszkli w ziemi i plon bedxie mizerny Podgrzejesz go przed sadzeniem i będzie ok Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Okolice Wrocławia Posted January 21 Report Share Posted January 21 Godzinę temu, Gość Rumen napisał: Ja bym już go nie sadzil bo się zeszkli w ziemi i plon bedxie mizerny A jak +2 będzie to już można sadzic? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Kojo Posted January 21 Report Share Posted January 21 Godzinę temu, Gość Okolice Wrocławia napisał: A jak +2 będzie to już można sadzic? Poniżej 4 nie sadzę bo slaby plon mam już to sprawdzine Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Rolnik Posted January 21 Report Share Posted January 21 W pewnej holenderskiej książce pisze, że najlepsza temperatura do przechowywania sadzeniaka to 2-4 stopnie. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Klozi Posted January 21 Report Share Posted January 21 Godzinę temu, Gość Rolnik napisał: W pewnej holenderskiej książce pisze, że najlepsza temperatura do przechowywania sadzeniaka to 2-4 stopnie. Tak piszą aby polakom nie porosły Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Gość Posted January 21 Report Share Posted January 21 7 godzin temu, Gość Kojo napisał: Poniżej 4 nie sadzę bo slaby plon mam już to sprawdzine A jak kupujesz kwalifikat to jak go przechowują? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Mateo Posted January 22 Report Share Posted January 22 10 godzin temu, Gość Gość napisał: A jak kupujesz kwalifikat to jak go przechowują? No właśnie. Dobre pytanie ! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Gosc. Posted January 22 Report Share Posted January 22 W dniu 21.01.2026 o 11:47, Gość Rumen napisał: Ja bym już go nie sadzil bo się zeszkli w ziemi i plon bedxie mizerny Więcej takich jak ty i będzie po problemie , niech wierzą w twoje durnowate podpowiedzi. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Kamil Posted January 23 Report Share Posted January 23 15 godzin temu, Gość Gosc. napisał: Więcej takich jak ty i będzie po problemie , niech wierzą w twoje durnowate podpowiedzi. Ciekaw jestem czy ty sadzisz jak są przechowywane w 2 stopniach. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Siwy Traktorzysta Posted January 23 Report Share Posted January 23 Zapraszam do lektury kolegów po fachu https://finanse.wp.pl/niemieckie-ziemniaki-zalewaja-polske-zaplacilismy-za-nie-136-mln-zl-7246266016209120a Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Rolnik Posted January 23 Report Share Posted January 23 Podkreccie temperatury do 15 stopni w tych swoich garazach wtedy napewno ziemniak wam nie zmarznie. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Gosc. Posted January 23 Report Share Posted January 23 4 godziny temu, Gość Kamil napisał: Ciekaw jestem czy ty sadzisz jak są przechowywane w 2 stopniach. Dlaczego szukasz zaczepki? Nie wiesz jak sadzeniaki są przygotowywane do sadzenia? Klepiesz jak stara baba na odpuście. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Abc.... Posted January 24 Report Share Posted January 24 20 godzin temu, Gość Siwy Traktorzysta napisał: Zapraszam do lektury kolegów po fachu https://finanse.wp.pl/niemieckie-ziemniaki-zalewaja-polske-zaplacilismy-za-nie-136-mln-zl-7246266016209120a Mamy wolny rynek i każdy kupuje gdzie chce i po ile chce,ostatnie kilka lat dobrze szedł export polskiego ziemniaka i ceny też mogły być wyższe od tych na zachodzie to i opłacilo się komuś importować nawet z Niemiec,a że w tym roku ktoś sprowadza mimo,że u nas jest nadprodukcja to musi to wynikać z podpisania umów wieloletnich Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Witek Posted January 24 Report Share Posted January 24 7 godzin temu, Gość Abc.... napisał: Mamy wolny rynek i każdy kupuje gdzie chce i po ile chce,ostatnie kilka lat dobrze szedł export polskiego ziemniaka i ceny też mogły być wyższe od tych na zachodzie to i opłacilo się komuś importować nawet z Niemiec,a że w tym roku ktoś sprowadza mimo,że u nas jest nadprodukcja to musi to wynikać z podpisania umów wieloletnich Ja handluje w sezonie letnim sprzedaje duzo towaru czasem nawet 20ton tygodniowo warzyw i owoców i powiem wam,że z ziemniakiem jest najgorzej żeby kupić dobry towar jak już się trafi i klijent zadowolony to się towar kończy i znów szukanie a taki niemiecki jest cały czas taki sam. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Kkr Posted January 25 Report Share Posted January 25 W dniu 24.01.2026 o 15:56, Gość Witek napisał: Ja handluje w sezonie letnim sprzedaje duzo towaru czasem nawet 20ton tygodniowo warzyw i owoców i powiem wam,że z ziemniakiem jest najgorzej żeby kupić dobry towar jak już się trafi i klijent zadowolony to się towar kończy i znów szukanie a taki niemiecki jest cały czas taki sam. Na pewno jest zaje… tylko nie wiem dlaczego jak jadę do Niemiec to koleżanka prosi żeby jej przywieźć te chu…. ziemniaki z Polski mimo tego ze niemieckie ma po 3€ za 10 kg w markecie mówię o okolicach studgarttu Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Marcin Posted January 25 Report Share Posted January 25 Byłem w Niemczech raz na odwiedzinach i powiem szczerze że więcej tych ziemniaków od nich nie zjem. Tego się jeść nie dało. Może czarne nie były, ale w smaku masakra Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Gosc Posted January 25 Report Share Posted January 25 4 godziny temu, Gość Kkr napisał: Na pewno jest zaje… tylko nie wiem dlaczego jak jadę do Niemiec to koleżanka prosi żeby jej przywieźć te chu…. ziemniaki z Polski mimo tego ze niemieckie ma po 3€ za 10 kg w markecie mówię o okolicach studgarttu Ziemniak sadzony bez zmianowania odmiany kture plonuja na poziomie 60 ton z ha to niesa ziemniaki jadalne ziemniaki nawadniane tez ziemniaki przechowywane w skrzyniach tez mozeecie sie mondrzyc to I tanic nic da teraz jes 5 odmian ziemniaka ktore mozna sprzedac po rozsadnych cenach robcie tak dale zobaczycie co sie stanie. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sieradzak Posted January 25 Report Share Posted January 25 56 minut temu, Gość Gosc napisał: Ziemniak sadzony bez zmianowania odmiany kture plonuja na poziomie 60 ton z ha to niesa ziemniaki jadalne ziemniaki nawadniane tez ziemniaki przechowywane w skrzyniach tez mozeecie sie mondrzyc to I tanic nic da teraz jes 5 odmian ziemniaka ktore mozna sprzedac po rozsadnych cenach robcie tak dale zobaczycie co sie stanie. Skąd jesteś,w sensie z których stron? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts