Jump to content

Recommended Posts

Guest Artur
5 hours ago, Sieradzak said:

To tam wogule jest jakiś handel w tym momencie?

Pewnie nie ma bo kto by chciał te zmrożone pyrki kupować

Guest Rallf
3 godziny temu, Gość Artur napisał:

Pewnie nie ma bo kto by chciał te zmrożone pyrki kupować

Dzisiaj w przechowalni mislem 1,5 stopnia. Zacząłem podgrzewać.

Guest Esi
13 godzin temu, Sieradzak napisał:

To tam wogule jest jakiś handel w tym momencie?

Coś się dzieje ale więcej jak 12 zł nie ma co liczyć.

Guest Mateo

Czy sadzeniak przechowany w temperaturze +1 nadaje się do sadzenia w sensie czy powschodzi czy zgnije w ziemi ? Przeważnie miałem +3 w górę , ale sytuacja z pogodą jest jaka jest... 

Guest Rumen
5 minut temu, Gość Mateo napisał:

Czy sadzeniak przechowany w temperaturze +1 nadaje się do sadzenia w sensie czy powschodzi czy zgnije w ziemi ? Przeważnie miałem +3 w górę , ale sytuacja z pogodą jest jaka jest... 

Ja bym już go nie sadzil bo się zeszkli w ziemi i plon bedxie mizerny

Guest Romek
32 minuty temu, Gość Rumen napisał:

Podgrzejesz go przed sadzeniem i będzie ok

Guest Okolice Wrocławia
Godzinę temu, Gość Rumen napisał:

A jak +2 będzie to już można sadzic?😂😂😂

Guest Kojo
Godzinę temu, Gość Okolice Wrocławia napisał:

A jak +2 będzie to już można sadzic?😂😂😂

Poniżej 4 nie sadzę bo slaby plon mam już to sprawdzine

Guest Klozi
Godzinę temu, Gość Rolnik napisał:

W pewnej holenderskiej książce pisze, że najlepsza temperatura do przechowywania sadzeniaka to 2-4 stopnie.

Tak piszą aby polakom nie porosły

Guest Gość
7 godzin temu, Gość Kojo napisał:

Poniżej 4 nie sadzę bo slaby plon mam już to sprawdzine

A jak kupujesz kwalifikat to jak go przechowują?

Guest Gosc.
W dniu 21.01.2026 o 11:47, Gość Rumen napisał:

Więcej takich jak ty i będzie po problemie , niech wierzą w twoje durnowate podpowiedzi.

Guest Kamil
15 godzin temu, Gość Gosc. napisał:

Więcej takich jak ty i będzie po problemie , niech wierzą w twoje durnowate podpowiedzi.

Ciekaw jestem czy ty sadzisz jak są przechowywane w 2 stopniach.

Guest Gosc.
4 godziny temu, Gość Kamil napisał:

Ciekaw jestem czy ty sadzisz jak są przechowywane w 2 stopniach.

Dlaczego szukasz zaczepki? Nie wiesz jak sadzeniaki są przygotowywane do sadzenia? Klepiesz jak stara baba na odpuście.

Guest Abc....
20 godzin temu, Gość Siwy Traktorzysta napisał:

Mamy wolny rynek i każdy kupuje gdzie chce i po ile chce,ostatnie kilka lat dobrze szedł export polskiego ziemniaka i ceny też mogły być wyższe od tych na zachodzie to i opłacilo się komuś importować nawet z Niemiec,a że w tym roku ktoś sprowadza mimo,że u nas jest nadprodukcja to musi to wynikać z podpisania umów wieloletnich 

Guest Witek
7 godzin temu, Gość Abc.... napisał:

Mamy wolny rynek i każdy kupuje gdzie chce i po ile chce,ostatnie kilka lat dobrze szedł export polskiego ziemniaka i ceny też mogły być wyższe od tych na zachodzie to i opłacilo się komuś importować nawet z Niemiec,a że w tym roku ktoś sprowadza mimo,że u nas jest nadprodukcja to musi to wynikać z podpisania umów wieloletnich 

Ja handluje w sezonie letnim sprzedaje duzo towaru czasem nawet 20ton tygodniowo warzyw i owoców i powiem wam,że z ziemniakiem jest najgorzej żeby kupić dobry towar jak już się trafi i klijent zadowolony to się towar kończy i znów szukanie a taki niemiecki jest cały czas taki sam.

Guest Kkr
W dniu 24.01.2026 o 15:56, Gość Witek napisał:

Ja handluje w sezonie letnim sprzedaje duzo towaru czasem nawet 20ton tygodniowo warzyw i owoców i powiem wam,że z ziemniakiem jest najgorzej żeby kupić dobry towar jak już się trafi i klijent zadowolony to się towar kończy i znów szukanie a taki niemiecki jest cały czas taki sam.

Na pewno jest zaje… tylko nie wiem dlaczego jak jadę do Niemiec to koleżanka prosi żeby jej przywieźć te chu…. ziemniaki z Polski mimo tego ze niemieckie ma po 3€ za 10 kg w markecie mówię o okolicach studgarttu 

Guest Marcin

Byłem w Niemczech raz na odwiedzinach i powiem szczerze że więcej tych ziemniaków od nich nie zjem. Tego się jeść nie dało. Może czarne nie były, ale w smaku masakra

Guest Gosc
4 godziny temu, Gość Kkr napisał:

Na pewno jest zaje… tylko nie wiem dlaczego jak jadę do Niemiec to koleżanka prosi żeby jej przywieźć te chu…. ziemniaki z Polski mimo tego ze niemieckie ma po 3€ za 10 kg w markecie mówię o okolicach studgarttu 

Ziemniak sadzony bez zmianowania odmiany kture plonuja na poziomie 60 ton z ha to  niesa ziemniaki jadalne ziemniaki nawadniane tez ziemniaki przechowywane w skrzyniach tez mozeecie sie mondrzyc to I  tanic nic da teraz jes 5 odmian ziemniaka ktore mozna sprzedac po rozsadnych cenach robcie tak dale zobaczycie co sie stanie.

56 minut temu, Gość Gosc napisał:

Ziemniak sadzony bez zmianowania odmiany kture plonuja na poziomie 60 ton z ha to  niesa ziemniaki jadalne ziemniaki nawadniane tez ziemniaki przechowywane w skrzyniach tez mozeecie sie mondrzyc to I  tanic nic da teraz jes 5 odmian ziemniaka ktore mozna sprzedac po rozsadnych cenach robcie tak dale zobaczycie co sie stanie.

Skąd jesteś,w sensie z których stron?