Jump to content
Advertisement

Recommended Posts

Guest Andrzej
8 godzin temu, Gość Radek napisał:

Witam na, Sieradzu już biało tyle posadzone znowu w czerwcu 60gr

Nie mogę słuchać takich głupot co rok jest posadzone praktycznie to samo a nawet mniej bo małorolni się wysypują a co roku takie same gadanie będziesz trzymał cenę jeden z drugim to będzie dobrze a nie lament i płacz w marcu 

Pozdrawiam wytrwałych 

Guest Sdzz
W dniu 22.03.2023 o 11:35, Gość Radek napisał:

Witam na, Sieradzu już biało tyle posadzone znowu w czerwcu 60gr

Mam dla cb złą wiadomość, biało to dopiero będzie to co widziałeś to nawet nie 50% 😀

Guest Wczesny
W dniu 22.03.2023 o 20:32, Gość Andrzej napisał:

Nie mogę słuchać takich głupot co rok jest posadzone praktycznie to samo a nawet mniej bo małorolni się wysypują a co roku takie same gadanie będziesz trzymał cenę jeden z drugim to będzie dobrze a nie lament i płacz w marcu 

Pozdrawiam wytrwałych 

W tym roku ma przyjechać wczesny z Ukrainy także cena będzie napewno dobra😀

Guest Rolnik

Najlepiej to nic nie robić bo ma tyle być tyle narosnac tyle mają nawiezc co roku ta sama spiewka.... niewiem czy to forum służy tylko do siania propagandy celem zbicia ceny przez kupujących? Nie będzie pogody będzie 1.5 za luz pogoda dopisze będzie 0.50 za luz tego nikt nie przewidzi 

3 minuty temu, Gość Rolnik napisał:

Najlepiej to nic nie robić bo ma tyle być tyle narosnac tyle mają nawiezc co roku ta sama spiewka.... niewiem czy to forum służy tylko do siania propagandy celem zbicia ceny przez kupujących? Nie będzie pogody będzie 1.5 za luz pogoda dopisze będzie 0.50 za luz tego nikt nie przewidzi 

Amen!

Guest Jan
3 godziny temu, Gość Potentat napisał:

Panowie po ile robią kontrakty na frytke ? Słyszałem że 1 zł? 

Średnio 1066 tona zależy jaki termin dostawy

9 godzin temu, Gość Potentat napisał:

W takim razie nie warto jadalnego uprawiać przy tej cenie 

Jesli sprzedasz praktycznie prosto z pola to wtedy sie oplaca. Bo przechowywanie ziemniakow frytkowych to gorzej niz z malym dzieckiem.

Temp 7 stopni caly czas, bo inaczej cukry sie zmieniaja, gorsze frytki wychodza i pozniej kombinuja z cena.

No chyba ze trafi sie rok ze ziemniakow nie ma, to wtedy biora wszystko po kolei

Guest Kra
59 minut temu, Gdggf napisał:

Jak cena południe Polski? Podobno robi się przybrak ziemniaka i w Katowicach był wczoraj 20 zł worek soraya. 

Małopolska okolice Krakowa na Rumuna kupują od okolicznych chłopków 5+ 14 zł narazie towaru nie brakuje

Guest Andrzej
4 godziny temu, Gdggf napisał:

Jak cena południe Polski? Podobno robi się przybrak ziemniaka i w Katowicach był wczoraj 20 zł worek soraya. 

Ja 3 tyg temu soraye po 17 zł zakończyłem w domu więc 20 zł całkiem realne 

Guest Gość

Koło krakowa Rumun by brał drugie tyle tyle że towaru zaczyna brakować ładnego ale jak znam życie to i ten gorszy pójdzie i to za lepsze pieniądze

Guest Rolnik z centrum

Ktoś niedawno pisał że młody ziemniak z Rumuni już za kilka tygodni, a tu dziś rankiem aż do Gracji -3-7

Guest Janek Proszowice

Panowie u nas na placu w Proszowicach towaru było bardzo mało w bramie górale płacili od 15 do 18 zł tylko że nie mieli co ładować.