Gość Kaja Napisano 1 Października 2017 Zgłoszenie Share Napisano 1 Października 2017 Czy ktoś z Was ma zakontraktowaną marchew do Jaworskich ? I czy mieliście przebadaną marchew na pozostałości środków ochrony roślin. Bo slyszalam juz o kilku przypadkach gdzie naprawdę uczciwi rolnicy pryskający zgodnie z zaleceniami dostali wyniki negatywne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość rist Napisano 12 Października 2017 Zgłoszenie Share Napisano 12 Października 2017 Mam zakontraktowana marchew u Jaworskich.W zeszlym roku wciskali mi ,ze mam jakies pozostalosci,ale na moje rzadanie okazania badan nia chcieli mi pokazac,bo to oni ponosza koszty.To chyba jakas lipa bo chca sie pozbyc plantatora lub zbic z ceny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Norbert Napisano 31 Października 2017 Zgłoszenie Share Napisano 31 Października 2017 A zbili Ci cenę w zeszłym roku? Pozbyć się chyba też nie pozbyli skoro masz kontrakt w obecnym sezonie. Jest również różnica w pokazaniu wyniku badań a żądaniu jego przesłania. Tak właśnie rodzą się plotki.... Pozdrawiam Norbert Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość rist Napisano 5 Listopada 2017 Zgłoszenie Share Napisano 5 Listopada 2017 Taaaaa.Norbert pakowal,plombowal,wysylal probki i wypelnial protokol w obecności plantatora lub jego pełnomocnika do Skierniewic zgodnie z rozporządzeniem Ministra Rolnictwa,a po dwóch tygodniach przesylal wyniki plantatorom.Ja mam w to wierzyc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość pasternak Napisano 12 Listopada 2017 Zgłoszenie Share Napisano 12 Listopada 2017 A dlaczego miałby przesyłać wyniki skoro suszarnia płaciła za badania? Przecież jak ktoś chciał swoje wyniki badań obejrzeć to nie było problemu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość marchwiarx Napisano 22 Listopada 2017 Zgłoszenie Share Napisano 22 Listopada 2017 Jak u was plon i jakość marchwi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Henio Napisano 25 Listopada 2017 Zgłoszenie Share Napisano 25 Listopada 2017 Plon zadowalajacy tylko odbior slaby, jakosc tez nie zachwyca .Jednak jestem zdania ze nam rolnikom zawsze bedzie ciezko bo gdzie by towaru nie oddawal to jak beda chcieli tak cie potraktuja bez wzgledu na to czy to bedzie marchew do Jaworskich czy np ziemniaki do lomzy albo zboze do Szymanowa.Przerabialem juz kilka firm i wszedzie to samo jak za duzo to zaraz wyniki zle i takie tam blaaa-blaaa jak malo oj tak wezme wszystko nawet najgorsze aby dawaj a my dostajemy baty za koszta produkcji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość producent Napisano 26 Listopada 2017 Zgłoszenie Share Napisano 26 Listopada 2017 A czy u jawora obiecane 3 gr dołożą jak wyniki badań pozytywne pytał ktoś i co nadwyżką plonu? plon dobry jakbyś wszystko sprzedał ale jak tylko 50 t z ha minus koszty to zostają grosze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Henio Napisano 26 Listopada 2017 Zgłoszenie Share Napisano 26 Listopada 2017 Zapomnij ze ci doloza bo juz slyszalem ze nic z tego.Nadwyzki mam ponad 100t szkoda ale co zrobic ogloszenie wystawilem nawet nikt sie nie odezwal a ofert,, sprzedam marchew'' jest po uszy.Producent moze wolisz uprawiac ziemniaki ten rok pokazal jak sie wychodzi na ziemniaku (dokladka) cena niska na gieldzie w przemysle ciezko o parametry a w polu tez nie jeden zostawil bo nie dalo sie kopac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość pasternak Napisano 26 Listopada 2017 Zgłoszenie Share Napisano 26 Listopada 2017 Panowie do suszarni Jaworskich napewno nadwyżek nie przyjmą ponieważ mają tyle zrobionego suszu że im nie zależy na marchwi. Jak by bardzo zależało to by uruchomili kolejną szafę po porze a tak to już 4 tygodnie nic się nie dzieje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość producent Napisano 27 Listopada 2017 Zgłoszenie Share Napisano 27 Listopada 2017 Zapomnij ze ci doloza bo juz slyszalem ze nic z tego.Nadwyzki mam ponad 100t szkoda ale co zrobic ogloszenie wystawilem nawet nikt sie nie odezwal a ofert,, sprzedam marchew'' jest po uszy.Producent moze wolisz uprawiac ziemniaki ten rok pokazal jak sie wychodzi na ziemniaku (dokladka) cena niska na gieldzie w przemysle ciezko o parametry a w polu tez nie jeden zostawil bo nie dalo sie kopac. W mojej okolicy każdy ma nadwyżkę do tej pory zawsze przyjmowali wszystko i jeszcze na końcu skupowali z wolnego rynku ale widocznie z wolnego rynku jak brakowało to ceny były za duże no to dali więcej nasion i my się teraz borykamy z nadmiarem który pójdzie najprawdopodobniej pod pług oczywiście my rolnicy zawsze mamy jak najmniej do powiedzenia jak zostaliśmy nie fer potraktowani u jawora przy podpisywaniu umowy gdzie był załącznik odnośnie ceny nawet nikt nie wspomniał ze coś tam brakuje a na szkoleniach cicho sza nikt głosu nie zabiera jakoś wszystko cacy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość marchew Napisano 27 Listopada 2017 Zgłoszenie Share Napisano 27 Listopada 2017 Chodziło mi o plon i jakość marchwi handlowej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość oil Napisano 9 Grudnia 2017 Zgłoszenie Share Napisano 9 Grudnia 2017 Po ile płacą za marchew handlowa brudna? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Marcin Napisano 6 Marca 2018 Zgłoszenie Share Napisano 6 Marca 2018 Witam. Jak sytuacja z marchwią ? Jak ceny u was? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Michal_mazowieckie Napisano 11 Marca 2018 Zgłoszenie Share Napisano 11 Marca 2018 Gielda Bronisze: marchew dobrej jakosci, po prostu normalna 1,1- 1,4 zl. Smialo mozna dostac 1,2 zl z domu. Gruba do 80 gr. Brudna do 80 gr. Import z holandii (celowo z malej) 29 Euro netto plus transport wychodzi 1,4+ na miejscu. I nie ma. Bedzie drozec. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Ocochodzi Napisano 11 Marca 2018 Zgłoszenie Share Napisano 11 Marca 2018 Poczekaj do następnej niedzieli i powtórz że niema. Holandia zasypia w tym tygodniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Gościu Napisano 11 Marca 2018 Zgłoszenie Share Napisano 11 Marca 2018 Masz rację zaraz będzie za dużo marchwi i kupi się po 0,9 zl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kacper90 Napisano 19 Marca 2018 Zgłoszenie Share Napisano 19 Marca 2018 Witam Jaka cena za marchew do przemysłu ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Michal_mazowieckie Napisano 21 Marca 2018 Zgłoszenie Share Napisano 21 Marca 2018 Doczekałem do następnej niedzieli. I teraz dostaję 1.35 z podwórka. Holandia podwyższyła na 34 centów plus transport Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Krakus Napisano 27 Marca 2018 Zgłoszenie Share Napisano 27 Marca 2018 Jak panowie myśliciepo świętach będzie drożeć czy tanieć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Svan Napisano 29 Marca 2018 Zgłoszenie Share Napisano 29 Marca 2018 pytanie jest takie ile maja holendrzy jeszcze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Darekspire Napisano 29 Marca 2018 Zgłoszenie Share Napisano 29 Marca 2018 tego nie wiedzą nawet najstarsi górale:P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Maro Napisano 19 Kwietnia 2018 Zgłoszenie Share Napisano 19 Kwietnia 2018 Panowie jak tam marchew po gieldach bo cos chyba sie blokuje. Markety już zaczynają młoda drzeć z Grecji Francji itd. Jak idzie sprzedać nasza?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Jasiu Napisano 19 Kwietnia 2018 Zgłoszenie Share Napisano 19 Kwietnia 2018 To giełdy jeszcze istnieją ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość gospodarz Napisano 28 Sierpnia 2018 Zgłoszenie Share Napisano 28 Sierpnia 2018 Witam Panowie jak tam plantacje machewki, sądzac po ilości obsiania niema chyba wiekszych szans na powtórke ceny wiosna. Jak sprzedajecie? Jakie plony? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi