Gość Aleks Napisano 26 Sierpnia 2018 Zgłoszenie Share Napisano 26 Sierpnia 2018 Wschody rzędu 40%. Potem przyszły choroby korzeni, gnicie korzeni (po deszczach na początku sierpnia) góry i dołu, kolejne 10% odpadlo. Teraz mimo drogiej zróżnicowanej ochrony walka z mączniakiem. Uważam że to bardzo ciężki rok dla uprawy pietruszki. Tam gdzie rzadka jest rozwidlona. Centrum Polski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość produkt Napisano 26 Sierpnia 2018 Zgłoszenie Share Napisano 26 Sierpnia 2018 Północna wielkopolska. Wschody dobre bo u nas większość sieje na późny zbiór. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość produkt Napisano 26 Sierpnia 2018 Zgłoszenie Share Napisano 26 Sierpnia 2018 Aleks niby tak slabo u Was a pietruszka juz jest najtansza w waszych rejonach a marchew na Broniszach juz od 80 gr/kg. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Aleks Napisano 26 Sierpnia 2018 Zgłoszenie Share Napisano 26 Sierpnia 2018 Ja opisałem sytuacje na polu u siebie. Pewnie, że tam gdzie plantacje są nawadniane jest lepiej. O tym, że pietruszkę niektórzy sprzedają tanio tez słyszałem. Są też tacy co czekają na jesień z kopaniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Kujawy Napisano 26 Sierpnia 2018 Zgłoszenie Share Napisano 26 Sierpnia 2018 Posiada ktoś z Was redliniarkę 4 rzędową na sprzedaż?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Gosc Napisano 28 Sierpnia 2018 Zgłoszenie Share Napisano 28 Sierpnia 2018 A jak tam pietruszka z okolic Lublina zaglada tutaj ktos z tamtych stron? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Aaa Napisano 28 Sierpnia 2018 Zgłoszenie Share Napisano 28 Sierpnia 2018 A co chciałbyś wiedzieć? Moja jeszcze na polu.Kopac bede pod koniec października .Okolice Lublina Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Gosc Napisano 28 Sierpnia 2018 Zgłoszenie Share Napisano 28 Sierpnia 2018 Chodzi mi o to jakie u was wschody w tym sezonie? Jak u wszystkich czy cos lepiej? Sprzedajesz jesienią czy przechowujesz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość FANTAZJA Napisano 28 Sierpnia 2018 Zgłoszenie Share Napisano 28 Sierpnia 2018 Jak u Wszystkich? Cieżko rozszyfrować co u Ciebie w głowie się kryje. Jutro jak będe miał czas podjade na pole kuzyna zrobie zdjęcie idealnej plantacji pietruszki w kawałku 15 ha. U nas w okolicy ogólnie pietruszka udana u kogo by nie popatrzył nie widać jakiś ubytków o których Wy tu fantazjujecie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Darekspire Napisano 28 Sierpnia 2018 Zgłoszenie Share Napisano 28 Sierpnia 2018 Fantazja dla mnie lepiej jak pietruszki bedzie duzo to bedzie mozna cos dokupic na zime bo przy obecnej cenie to sie mija z celem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Aaa Napisano 28 Sierpnia 2018 Zgłoszenie Share Napisano 28 Sierpnia 2018 Wschody u mnie 30% mniejsze.Mam miejsca na polu ze wcale nie zeszła. Nie wiem czy to susza czy grad bo nawiedził nas w maju i mocno stłukł. Ja sprzedaje swoją pietruszke od stycznia.Trzymam ją w chłodni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość producent Napisano 3 Września 2018 Zgłoszenie Share Napisano 3 Września 2018 Darekspire mam pietruszke na sprzedaz. Zdrowa, biala. Z jakich rejonow jestes ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Darekspire Napisano 3 Września 2018 Zgłoszenie Share Napisano 3 Września 2018 Malopolska okolice Krakowa. Ty z jakich? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość producent Napisano 3 Września 2018 Zgłoszenie Share Napisano 3 Września 2018 Ja wielkopolska. Mam ladna biala arata. Moge myta uszykowac busowe ilosci. Mam tez marchew i kapuste biala i czerwona. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Darekspire Napisano 4 Września 2018 Zgłoszenie Share Napisano 4 Września 2018 Mnie to bardziej interesuje towar na brudno i tylko pietruszka a tak z ciekawosci myta po ile bys teraz chcial? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Producent Napisano 4 Września 2018 Zgłoszenie Share Napisano 4 Września 2018 Za pietruszke teraz musiałbym dostać za mytą 4 zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Gość Napisano 5 Września 2018 Zgłoszenie Share Napisano 5 Września 2018 W dniu 4.09.2018 o 21:33, Gość Producent napisał: Za pietruszke teraz musiałbym dostać za mytą 4 zł. Nie boicie się teraz ryzyka, że po wykopany towar mimo ustaleń kupiec nie przyjedzie i pietruszka będzie schła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Andrzej Napisano 8 Września 2018 Zgłoszenie Share Napisano 8 Września 2018 Pietruszka będzie tania? Ciekawe . Mendy próbują siać panikę aby nakupić jak rok temu po 1 do 2 zł. A w grudniu po 5 ojebac. Handel pietruszka się nie zaczął jeszcze. Poczekajcie do świąt. Marchew też przez chwilę piękna była po 80 gr. Teraz 1.2 ciężko kupić coś normalnego. Nie pamiętam września w którym ceny idą do góry. Ludzie myślcie . Towaru jest mało . A to że jest z 1000 ha ładnej nic nie znaczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Kpr Napisano 8 Września 2018 Zgłoszenie Share Napisano 8 Września 2018 2 godziny temu, Gość Andrzej napisał: Pietruszka będzie tania? Ciekawe . Mendy próbują siać panikę aby nakupić jak rok temu po 1 do 2 zł. A w grudniu po 5 ojebac. Handel pietruszka się nie zaczął jeszcze. Poczekajcie do świąt. Marchew też przez chwilę piękna była po 80 gr. Teraz 1.2 ciężko kupić coś normalnego. Nie pamiętam września w którym ceny idą do góry. Ludzie myślcie . Towaru jest mało . A to że jest z 1000 ha ładnej nic nie znaczy. Marchew tylko i wyłącznie podrazala dlatego że przechodzą deszcze a nakopanej jeszcze niema. Marchew w październiku będzie 0.6-0.8 I brak chętnych. Pietruszka będzie trzymać za ładny towar poniżej 4 nie powinno się oddać a wiadomo grudzień i do nowego sezonu Cena rosnąca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Producent Napisano 10 Września 2018 Zgłoszenie Share Napisano 10 Września 2018 Darekspire a brudna chcesz kuupic? O jakich ilościach w ogóle mówimy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Michal_mazowieckie Napisano 10 Września 2018 Zgłoszenie Share Napisano 10 Września 2018 Pod, no nie wiem, czy to kwestia deszczu. U nas w mazowieckim sucho,żadnego deszczu. Marchew po prostu nie dorasta bez deszczownie. Sąsiad dopiero skończył wczesna marchew kopać. Gdzie po inne lata kończył miesiąc wcześniej albo i lepiej. Nie dorastają. A marchew bez wody nie będzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość pietruszka Napisano 13 Września 2018 Zgłoszenie Share Napisano 13 Września 2018 Witam. Jakie ceny pietruszki u Was? Jak plon? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Darekspire Napisano 13 Września 2018 Zgłoszenie Share Napisano 13 Września 2018 Gość producent w tym momencie jest zejscie bynajmniej u mnie 20% tego co bylo miesiąc temu praktycznie nie schodzi a szlo dziennie 10/15 ton. Może za miesiąc dopiero cos sie ruszy tak bylo zawsze a jak będzie faktycznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość producent Napisano 16 Września 2018 Zgłoszenie Share Napisano 16 Września 2018 Ile możesz zaoferować za ładną pietruszke? Wolisz grubszą czy cieńką, jaki kaliber najlepiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Darekspire Napisano 16 Września 2018 Zgłoszenie Share Napisano 16 Września 2018 W tym momencie mam dostawcow co przywoza mi po 3/3,2 towar handlowy od 3do 6 cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi