Rolnik1832 Napisano 16 Grudnia 2018 Zgłoszenie Share Napisano 16 Grudnia 2018 A kto Ci da 6 zł za większą ilość pietruszki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Aleks Napisano 9 Stycznia 2019 Zgłoszenie Share Napisano 9 Stycznia 2019 Forum o pietruszce umarło. Jak handel na początku stycznia? Ruszyło coś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Aaa Napisano 9 Stycznia 2019 Zgłoszenie Share Napisano 9 Stycznia 2019 Człowieku wszyscy szukają pietruszki jak opętani. Można ją nazwać w tym sezonie białym złotem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Darekspire Napisano 9 Stycznia 2019 Zgłoszenie Share Napisano 9 Stycznia 2019 A jak teraz placa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rolnik1832 Napisano 10 Stycznia 2019 Zgłoszenie Share Napisano 10 Stycznia 2019 W żadnych rejonach nie ma pietruszki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rolnik1832 Napisano 11 Stycznia 2019 Zgłoszenie Share Napisano 11 Stycznia 2019 pietruszka w góre Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Kmi Napisano 11 Stycznia 2019 Zgłoszenie Share Napisano 11 Stycznia 2019 Na gieldach po 7-8zl myta 8 zl super jakosc i schodzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Gość Napisano 13 Stycznia 2019 Zgłoszenie Share Napisano 13 Stycznia 2019 A taka mniej ładna po ile? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Aleks Napisano 16 Stycznia 2019 Zgłoszenie Share Napisano 16 Stycznia 2019 Po ile sprzedajecie grubą pietruszkę ale nieoglowioną i jarzynkę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Aaa Napisano 23 Stycznia 2019 Zgłoszenie Share Napisano 23 Stycznia 2019 Na *** artykuł czy może zabraknąć pietruszki? To jest prawdopodobne ja daję jej jeszcze miesiąc . Brudną w klasie extra mozna nabyć za 9 zł. Ten kto jeszcze trzyma wygra ten sezon. Za miesiąc to i zozkaraki i mega duża będą w extra cenie. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Darekspire Napisano 23 Stycznia 2019 Zgłoszenie Share Napisano 23 Stycznia 2019 Widziałem ten wpis. I moje zdanie jezt takie ze teraz taka jest sytuacja ze kazdy trzyma i nie ma tego towaru na rynku i wydaje sie ze nie ma tego towaru a powiem tak ja i 10 moich znajomych mamy lacznie 1000 a nie mieszkamy w zaglebiu pietruszkowym takim jake jest w okolicach wodzislaw pinczow kazimierza wielka oraz skalbmierz. Tam sa tacy co sami maja po 200 300 ton Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rolnik1832 Napisano 23 Stycznia 2019 Zgłoszenie Share Napisano 23 Stycznia 2019 Każdy ma pietruszkę, a jak wstawie ogłoszenie to w ciągu godziny 20 telefonów i każdy już chce wyjeżdzać zobaczyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Darekspire Napisano 23 Stycznia 2019 Zgłoszenie Share Napisano 23 Stycznia 2019 Wczytaj sie w to co napisalem bo kazdy trzyma, i dlatego jest taka sytuacja i ryner jest nie nasycony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rolnik1832 Napisano 23 Stycznia 2019 Zgłoszenie Share Napisano 23 Stycznia 2019 Jeszcze trzeba mieć co trzymać.... Ktoś musi szykować na markety,giełdy,hurtownie. Ja mam stałych klientów którym sprzedaje prawie cały rok i teraz też im sprzedaje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Darekspire Napisano 23 Stycznia 2019 Zgłoszenie Share Napisano 23 Stycznia 2019 Kolego zapraszam w strony malopolskie swietokrzyskie. Ostatnie 2 tygodnie poswiecilem na dowiedzenie sie ile kto trzyma tak ze w tych 10 gospodaestwach troche juz jest nie napisalem ile maja znajomi wlsscicieli tych gospodarstw z ktorymi rozmawialem. A na tym towarze zeby juz zjadlem kilka strzalow i wtop z powodu za dlugiego trzymania tak ze juz mnie nic nie zdziwi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rolnik1832 Napisano 23 Stycznia 2019 Zgłoszenie Share Napisano 23 Stycznia 2019 Jak miałem wystawione tutaj ogloszenie to właśnie najwięcej ofert kupna miałem właśnie ze świetokrzyskiego i małopolskiego w dodatku w najlepszych cenach i byli chętni przyjechac po towar 600 km gdzie na Poznaniu za myty towar tyle nie dostaje. Z wielkopolski czy kujaw nie miałem ani jednego telefonu. Biorąc pod uwage że tej pietruszki jest 30% z tego co zawsze co roku a do świeżej do końca lipca jeszcze pół roku to nie wierze w spadki cen czy to że bedzie jej nagle za dużo. W dodatku dostaje oferty na pietruszke i kapuste na export oferty tirowe gdzie inne lata to było bardzo rzadkie zjawisko.Zresztą z kapustą jest podobnie na południu sporo droższa niż w Wielkopolsce a to raczej znak że jest jej tam dużo mniej a nie na odwrót. Na kapuste z Krakowa, Wrocławia dostaje lepsze oferty cenowe w dodatku w ilościach tirowych niż w moich rejonach za jedną palete. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Darekspire Napisano 23 Stycznia 2019 Zgłoszenie Share Napisano 23 Stycznia 2019 Kolego powtarzam towaru nie ma bo nikt nie sprzedaje. A zwlaszcza w tych rejonach. Nie wierzysz z checia zapraszam przewioze po znajomych i zobaczysz te ilosci. Tutaj sa tacy producenci a raczej obiekty przechowalnicze ze nie robi zadnej różnicy przetrzymac towar do polowy lipa ktory nie ma roznicy w ubytku towaru porownujac na przyklad z marcem. Wszystko jest w liczbach czyli warzone. A to ze dzwonia wszyscy handlaze z tych stron bo na chwile obecna nie sa w stanie tutaj kupic bo powtarzam każdy trzyma i mało kto robi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rolnik1832 Napisano 23 Stycznia 2019 Zgłoszenie Share Napisano 23 Stycznia 2019 Darekspire to po co sam kupujesz i to pewnie po 5 zł skoro jest tego pełno? Jeszcze w listopadzie sam chciałeś płacić 4.5 zł cytując Cb sam bym tyle dał byleby ten towar był :))200 ton to taka ogromna ilość? To tylko 7-8 hektarów. Sieje warzywa od lat i wiem jaka była susza i wschody w tym roku, nie pamiętam aby kiedyś było z tym gorzej. Ale nie ma co się spierać, niech każdy sprzedaje po ile chce i trzyma bądź nie, czas pokaże co się bardziej opłacało.. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Darekspire Napisano 24 Stycznia 2019 Zgłoszenie Share Napisano 24 Stycznia 2019 Ja juz nie kupuje bo za 50 groszy to się szarpal nie bede nie woze bezposrednio na sklepy czy poludnie europy to tego przebicia nie ma. A 5 to juz dawno nie idzie kupic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rolnik1832 Napisano 24 Stycznia 2019 Zgłoszenie Share Napisano 24 Stycznia 2019 Powinna zostać cena na takim etapie, bo jest znakomita. Poza tym jest jakaś granica kiedy w końcu bedzie za droga i przestanie schodzic. W sumie prawidłowo że jest tak ceny niech chociaż raz producent zarobi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Gość Napisano 24 Stycznia 2019 Zgłoszenie Share Napisano 24 Stycznia 2019 A tak z ciekawości koledzy. Ktoś do sieci wstawia? Sprzedaż spadła ze względu na cenę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Janek Napisano 24 Stycznia 2019 Zgłoszenie Share Napisano 24 Stycznia 2019 2 godziny temu, Rolnik1832 napisał: W sumie prawidłowo że jest tak ceny niech chociaż raz producent zarobi. Producent na pietruszce zarabia co roku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rolnik1832 Napisano 24 Stycznia 2019 Zgłoszenie Share Napisano 24 Stycznia 2019 Ja sieje pietruszke od 30 lat. Były sezony i to nie jeden kiedy byłem w plecy. Proszę więc nie rozpowiadać takich rzeczy jeśli pewnie pan się tym nie zajmuje. Zresztą po co wałkować ten temat każdy kto sieje zna realia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Gość Napisano 2 Lutego 2019 Zgłoszenie Share Napisano 2 Lutego 2019 Wyciągacie pietruszkę z kopców. Jak się przechowała? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rolnik1832 Napisano 2 Lutego 2019 Zgłoszenie Share Napisano 2 Lutego 2019 Ja mam w chłodni i kopcach i jak narazie lezy super oby tak dalej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi