Gość Seba Napisano 28 Listopada 2017 Zgłoszenie Share Napisano 28 Listopada 2017 W Wlkp znów pada, KWA! %}%#!!!! Ktoś liczył ile spadło w tym sezonie w sumie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość edward Napisano 28 Listopada 2017 Zgłoszenie Share Napisano 28 Listopada 2017 Czy to ważne? Wszystko i tak tanie jak barszcz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Gość Napisano 28 Listopada 2017 Zgłoszenie Share Napisano 28 Listopada 2017 U nas malopolskie dzis jeszcze ladnie ale jutro ma juz padac a co masz jeszcze seba do roboty? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Lordenar Napisano 28 Listopada 2017 Zgłoszenie Share Napisano 28 Listopada 2017 Seba z jakiego jesteś regionu dokładnie to ci powiem co do litra i kiedy z jakich miesięcy chcesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość rolnik Napisano 28 Listopada 2017 Zgłoszenie Share Napisano 28 Listopada 2017 Lordenar gdzie to sprawdzasz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Lordenar Napisano 28 Listopada 2017 Zgłoszenie Share Napisano 28 Listopada 2017 Z danych uczelni, niestety nie dla każdego sam mam login znajomego. Daj region zobacze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Seba Napisano 30 Listopada 2017 Zgłoszenie Share Napisano 30 Listopada 2017 Z danych uczelni, niestety nie dla każdego sam mam login znajomego. Daj region zobaczeKłecko koło Gniezna w WlkpDzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość zcz Napisano 30 Listopada 2017 Zgłoszenie Share Napisano 30 Listopada 2017 Lordenar Kalisz, Sieradz byłbym wdzięczny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Lordenar Napisano 30 Listopada 2017 Zgłoszenie Share Napisano 30 Listopada 2017 Najbliższa stacja pomiarowa jest 10 km w linii prostej od Kłecka . Suma opadów od 1 stycznia do 29 Listopada 2017 r . 598 l Styczeń 15 Luty 25 Marzec 38 Kwiecień 31 Maj 38 Czerwiec 69 Lipiec 93 Sierpień 72 Wrzesień 71 Październik 93 Listopad 53 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Blazej Napisano 1 Grudnia 2017 Zgłoszenie Share Napisano 1 Grudnia 2017 A mógłbyś napisać w jakim woj spadło najwięcej wody a gdzie najmniej?i ile litrów tam spadło? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Lordenar Napisano 1 Grudnia 2017 Zgłoszenie Share Napisano 1 Grudnia 2017 Blazej nie mam dostepnych danych tylko woj wlkp i troche sasiednich powiatów zcz najblizsza stacja jest w Opatówku blizej sieradza nie mam danych dla tej stacji rok 2017 Styczeń 14 Luty 33 Marzec 26 Kwiecien 58 Maj 24 Czerwiec 118 Lipiec 99 Sierpień 62 Wrzesień 84 Październik 87 Listopad 34 Daje sumę 639 l Postaram dowiedziec sie z jakich źródeł czerpią tę wiedzę bo stacje są w przypadkowych miejscowosciach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Lordenar Napisano 1 Grudnia 2017 Zgłoszenie Share Napisano 1 Grudnia 2017 juz mam to proste bardzo. to pionierski projekt WODR poznan, wszystko jest na stronie wodr.poznan.pl trzeba sie zalogowac i wiadomo co dalej, niestety taki sam zasieg danych tylko woj. wlkp i troche innych. Nie trzeba dziekowac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Seba Napisano 1 Grudnia 2017 Zgłoszenie Share Napisano 1 Grudnia 2017 Najbliższa stacja pomiarowa jest 10 km w linii prostej od Kłecka . Suma opadów od 1 stycznia do 29 Listopada 2017 r . 598 l Styczeń 15 Luty 25 Marzec 38 Kwiecień 31 Maj 38 Czerwiec 69 Lipiec 93 Sierpień 72 Wrzesień 71 Październik 93 Listopad 53 Dzięki bardzo. A w prostej linii w którym kierunku? Porównałem te dane z średniorocznymi opadami z Pogodynki i faktycznie drugie półrocze to praktycznie dwa trzy razy więcej opadu niż normalnie a norma roczna już w pazdzierniku została przekroczona. Nie dziw że bagno na polach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Lordenar Napisano 1 Grudnia 2017 Zgłoszenie Share Napisano 1 Grudnia 2017 Kolego stacja jest w miejscowości Glębokie chyba wiesz gdzie to jest. Bagno na polach jest za sprawą suszy 2 letniej kolego ziemia utworzyła nieprzepuszczalna zbita warstwę przez co na bieżąco nie przesiąka głębiej deszcz opadowy. Zrób sobie odkrywkę weź szpadel i zobacz jak struktura gleby wygląda na głębokości np 50-60 - 70 cm aż nie do wiary jest beton i to nie tylko w Wielkopolsce. Mało ważne czy II czy V klasa jest to samo. Jak nie będzie srogiej zimy i ta warstwa teraz z lekka opita woda nie przemarznie będzie masakra. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość dziad Napisano 1 Grudnia 2017 Zgłoszenie Share Napisano 1 Grudnia 2017 glebosz.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Daria.rolnik Napisano 14 Grudnia 2017 Zgłoszenie Share Napisano 14 Grudnia 2017 U mnie woda na polach stoi. Piachy mam poorane ale na resztę to tylko mróz pomoże ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi