Skocz do zawartości

kapusta biała

Gość rolnik Adi

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Rolnik z centrum

Przecież połowa Macedoni jeszcze jest śniegiem przykryta . W tym roku Skandynawia była cieplejsza od południa Europy . Od grudnia do połowy lutego 100%Macedoni , Czarnogóry  , czy Rumunii było przykryte grubą warstwą śniegu i z mrozem do -25 . W tym roku nic szybciej od naszej nie będą mieli  , a te ogłoszenie że już teraz jest na sprzedaż  , to czysta propaganda . Nigdy przed połową marca nie  zaczynali młodej wycinać , zawsze po 20 były ogłoszenia .

Gość Kapusta

W macedoni nie było żadnych strat związanych z pogodą , znam gościa co tam kupuje , kapusta nie będzie raczej wcześniej niż co roku , wiec raczej początek kwietnia należy sie macedoni u nas spodziewać.

Gość Malinowykrol

Jakie odmiany kapusty polecacie ja sieje głównie agresor ambrozja oraz vestri. Ale w tym roku myślę o czyms na przechowanie i wybrałem na próbę albatrosa oraz sircon 

Gość rychu
46 minut temu, Gość Kapusta napisał:

Dużego handlu stara kapusta zostało niewiele , myślę ze rynek do świąt bezpieczny potem załamanie wysoce prawdopodobne.

kapusta zalamania nerwowego dostaniesz jak kapusta zacznie drozec,kapusty nima

Gość Kapusta
2 godziny temu, Gość rychu napisał:

kapusta zalamania nerwowego dostaniesz jak kapusta zacznie drozec,kapusty nima

Zejscia tez nima wiec to wszystko razem sie liczy , oczywsice do swiat nie ma szans zeby taniała ale jak zacznie pojawiac sie nowa to ceny zaczną topniec a nasadzenia nowej kapusty ktora w tym roku bedzie szybciej .( jak nie bedzie powaznego ataku zimy ) . Również kwietniowa macedonia troszkę namiesza .  Chyba ze zaraz zacznie sie jakies magiczne zejscie na wschod i wyssie wszystko co jest. 

Znowu zarobili ci co zaczeli sprzedawac w styczniu :)

Gość Rolnik z centrum

Problemy to się zaczną gdy macedońska z naszą się nałożą . Ich w tym roku będzie  trochę później  a nasza za to powinna być wcześniej jak zwykle . Ich zaskoczyła sroga zima a nas bardzo wczesna wiosna . Rozsada u nas w tym roku nie nadąża za przebiegiem pogody . 

• 2 weeks later...
Gość Kapusta

Wreszcie konkretnie  rynek się ożywił  trochę szkoda że  w komorze zostało mi 10 skrzyń . Odezwał sie nawet bardzo chetny klijent z rosji  . Końcówka sezonu zaskoczy nawet największych optymistow.....

Gość rychu
6 godzin temu, Gość Kapusta napisał:

Wreszcie konkretnie  rynek się ożywił  trochę szkoda że  w komorze zostało mi 10 skrzyń . Odezwał sie nawet bardzo chetny klijent z rosji  . Końcówka sezonu zaskoczy nawet największych optymistow.....

a nie mowilem kapucha 3-5zl/kg