Gość Zzx Napisano 19 Lipca Zgłoszenie Share Napisano 19 Lipca 3 godziny temu, Patryk25 napisał: Mi po 6 ton na tydzień proponują 1,2 Detal w worku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Patryk25 Napisano 19 Lipca Zgłoszenie Share Napisano 19 Lipca 2 godziny temu, Gość Zzx napisał: Detal w worku Na luz w skrzyniopalety Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Kmi Napisano 19 Lipca Zgłoszenie Share Napisano 19 Lipca 2 godziny temu, Patryk25 napisał: Na luz w skrzyniopalety Dobra cena Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sebastian Pawłowski Napisano 21 Lipca Zgłoszenie Share Napisano 21 Lipca Wg. danych ARiMR w tym sezonie mamy 1000 ha więcej kapustą obsadzone: https://www.igrit.pl/artykul/ile-kapusty-uprawia-sie-w-polsce-5426 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Blejk Napisano 23 Lipca Zgłoszenie Share Napisano 23 Lipca TO NIE JEST WCALE DUZO POZTYM WIEKSZOSC WIPSUJE TAM KALAFIORY BROKULY PEKINKI POPROSTU PISZA KAPUSTA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Kmi Napisano 23 Lipca Zgłoszenie Share Napisano 23 Lipca 5 godzin temu, Gość Blejk napisał: TO NIE JEST WCALE DUZO POZTYM WIEKSZOSC WIPSUJE TAM KALAFIORY BROKULY PEKINKI POPROSTU PISZA KAPUSTA Dosadzone ogólnie w całej Europie nasion brakło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sieradzak Napisano 23 Lipca Zgłoszenie Share Napisano 23 Lipca Godzinę temu, Gość Kmi napisał: Dosadzone ogólnie w całej Europie nasion brakło. Jak co roku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Gość KPR Napisano 23 Lipca Zgłoszenie Share Napisano 23 Lipca 1 godzinę temu, Gość Kmi napisał: Dosadzone ogólnie w całej Europie nasion brakło. Jak brakło jak nawet dziś widziałem odmiany przechowalnicze na półkach, tego nigdy nie braknie prędzej nas zabraknie niż Pozdrawiam dużo zdrowia dla nas wszystkich. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Rolnik z centrum Napisano 23 Lipca Zgłoszenie Share Napisano 23 Lipca Pekin w zeszłym roku i po 8zł chyba latem był to i tezo zielska było nasadzone Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Kmi Napisano 24 Lipca Zgłoszenie Share Napisano 24 Lipca 20 godzin temu, Gość Gość KPR napisał: Jak brakło jak nawet dziś widziałem odmiany przechowalnicze na półkach, tego nigdy nie braknie prędzej nas zabraknie niż Pozdrawiam dużo zdrowia dla nas wszystkich. Antykiłowych kolego brakło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Realista Napisano 28 Lipca Zgłoszenie Share Napisano 28 Lipca W dniu 24.07.2025 o 16:20, Gość Kmi napisał: Antykiłowych kolego brakło. Nic to nie da, jak nie ma płodozmianu to woda pokaże co to zmęczenie ziemi (kiła) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Gość kpr Napisano 28 Lipca Zgłoszenie Share Napisano 28 Lipca 1 godzinę temu, Gość Realista napisał: Nic to nie da, jak nie ma płodozmianu to woda pokaże co to zmęczenie ziemi (kiła) Pogoda i tak zweryfikuje deszcze,a później ciepło idealnie warunki dla kiły i grzybówki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Patryk25 Napisano 28 Lipca Zgłoszenie Share Napisano 28 Lipca Oczywiście to nic że 1000hektarów więcej posadzone jak dzisiaj przychodzi weryfikacja pogody 100 litrów w 12 godzin,rowy pełne,jutro upał wszystko się zagotuje.U nas na większości pól dobra melioracja,ale już wiem że półtora hektara z mokrego gruntu nie do uratowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Młody Napisano 28 Lipca Zgłoszenie Share Napisano 28 Lipca 2 godziny temu, Patryk25 napisał: Oczywiście to nic że 1000hektarów więcej posadzone jak dzisiaj przychodzi weryfikacja pogody 100 litrów w 12 godzin,rowy pełne,jutro upał wszystko się zagotuje.U nas na większości pól dobra melioracja,ale już wiem że półtora hektara z mokrego gruntu nie do uratowania. Pogoda też swoją drogą już robi swoje deszcze i upał wspaniałe warunki dla kiły,ale też ogromną presja tantnisia i śmietki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Maro Napisano 4 Sierpnia Zgłoszenie Share Napisano 4 Sierpnia Witam koledzy co polecacie na bakterioze kapusty ? Czym odkażacie jak często ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Rafał Napisano 6 Sierpnia Zgłoszenie Share Napisano 6 Sierpnia W dniu 4.08.2025 o 22:02, Gość Maro napisał: Witam koledzy co polecacie na bakterioze kapusty ? Czym odkażacie jak często ? Najlepsza to chyba talerzówka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Zzy Napisano 6 Sierpnia Zgłoszenie Share Napisano 6 Sierpnia 6 godzin temu, Gość Rafał napisał: Najlepsza to chyba talerzówka. Wujek dobra radam sam stalerzuj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hub Napisano 6 Sierpnia Zgłoszenie Share Napisano 6 Sierpnia W dniu 4.08.2025 o 22:02, Gość Maro napisał: Witam koledzy co polecacie na bakterioze kapusty ? Czym odkażacie jak często ? Raz miedź. A drugi raz chlorek wapnia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Lubelak Napisano 7 Sierpnia Zgłoszenie Share Napisano 7 Sierpnia W dniu 6.08.2025 o 14:30, Hub napisał: Raz miedź. A drugi raz chlorek wapnia. Jaka dawka ? Co on daje ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Rolnik Napisano 10 Sierpnia Zgłoszenie Share Napisano 10 Sierpnia W poprzednim sezonie zaczęła mi wchodzić alternarioza i opryskałem 3 razy co 5-7dni wieczorem perhydrol 35% (woda utleniona) 10l/600l wody /ha żeby odkazić a rano miedż czerwona,nie pamiętam nazwy też dużo wody. Uratowałem kapusta leżała do maja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hub Napisano 10 Sierpnia Zgłoszenie Share Napisano 10 Sierpnia 3 godziny temu, Gość Rolnik napisał: W poprzednim sezonie zaczęła mi wchodzić alternarioza i opryskałem 3 razy co 5-7dni wieczorem perhydrol 35% (woda utleniona) 10l/600l wody /ha żeby odkazić a rano miedż czerwona,nie pamiętam nazwy też dużo wody. Uratowałem kapusta leżała do maja Czerwona to pewnie nordox Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hub Napisano 10 Sierpnia Zgłoszenie Share Napisano 10 Sierpnia 3 godziny temu, Gość Rolnik napisał: W poprzednim sezonie zaczęła mi wchodzić alternarioza i opryskałem 3 razy co 5-7dni wieczorem perhydrol 35% (woda utleniona) 10l/600l wody /ha żeby odkazić a rano miedż czerwona,nie pamiętam nazwy też dużo wody. Uratowałem kapusta leżała do maja Bo jest też. Do odkazania huwa San. Pdobno się litr na ha daje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Zzx Napisano 10 Sierpnia Zgłoszenie Share Napisano 10 Sierpnia Dobrze popryskać miedź srebrem a najlepsze efekty daje złoto antybiotyki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Rolnik Napisano 11 Sierpnia Zgłoszenie Share Napisano 11 Sierpnia Oczywiscie miałem na myśli bakteriozę nie alternariozę ,ta miedż to nordox ,a huwa san jest może i lepszy od perhydrolu bo ma srebro ale żeby dać taką samą dawkę to koszty razy 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Romek Napisano 11 Sierpnia Zgłoszenie Share Napisano 11 Sierpnia 5 godzin temu, Gość Rolnik napisał: Oczywiscie miałem na myśli bakteriozę nie alternariozę ,ta miedż to nordox ,a huwa san jest może i lepszy od perhydrolu bo ma srebro ale żeby dać taką samą dawkę to koszty razy 5 10l wody utlenionej na 600l wody. Czy to nie zbyt duże stężenie?. Nie przypaliło kapusty? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi