Skocz do zawartości

kapusta biała

Gość rolnik Adi

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Złotem
Otem55 minut temu, Gość Romek napisał:

10l wody utlenionej na 600l wody. Czy to nie zbyt duże stężenie?. Nie przypaliło kapusty?

Złotem cza pryskać 1kg na ha x3 razy 

Gość Rolnik

To stężenie perhydrolu powiedział mi znajomy że jest spraktykowane i u mnie dało efekt, tylko że perhydrol 35% a nie 50%

Trochę były główki czerwonkawe po 3x miedzi ale zdrowe

12 godzin temu, Gość Rolnik napisał:

To stężenie perhydrolu powiedział mi znajomy że jest spraktykowane i u mnie dało efekt, tylko że perhydrol 35% a nie 50%

Trochę były główki czerwonkawe po 3x miedzi ale zdrowe

Ale jak go kupić bo toreaz tylko firmom sprzedają trzeba oświadczenie pisać do czego ten perhydrol się stosuje

Gość Rolnik z centrum

Hiszpania , Francja cały tydzień temperatury koło 40 i lokalnie ponad 40 , To dwa wielkie kraje Europejskie i tam ugotuje wszystko na polach .

Gość Mirek
W dniu 12.08.2025 o 12:48, Gość Rolnik z centrum napisał:

Hiszpania , Francja cały tydzień temperatury koło 40 i lokalnie ponad 40 , To dwa wielkie kraje Europejskie i tam ugotuje wszystko na polach .

No i co z tego ? Tutaj jest Polska i jak co roku płacz aby tylko wzieli nawet za 40 gr oddadzą aby tylko w polu nie została taka Polska mentalność zero rozumu, pośrednicy beda jeb** w tym roku jak tylko beda chcieli a rolnicy jak zawsze dadzą sie wydymać jak tylko sie da.

Gość Rolnik z centrum

Może tak będzie , a może i nie . Dziś w TVP pokazywali jak w Serbii i na całych Bałkanach susza straszna że bydło pada z pragnienia , przewidują że połowa bydła może zdechnąć 

Gość Rolnik z centrum

To artykuł z dziś z TVN meteo  .                                            Trwa walka z pożarami, które pustoszą południową i zachodnią Europę. Strażacy walczą z żywiołem między innymi w Hiszpanii, Portugalii, Grecji, Serbii, Albanii i Czarnogórze. Ich pracę utrudniają wysokie temperatury, susza i silny wiatr.i

33 minuty temu, Gość Rolnik z centrum napisał:

To artykuł z dziś z TVN meteo  .                                            Trwa walka z pożarami, które pustoszą południową i zachodnią Europę. Strażacy walczą z żywiołem między innymi w Hiszpanii, Portugalii, Grecji, Serbii, Albanii i Czarnogórze. Ich pracę utrudniają wysokie temperatury, susza i silny wiatr.i

ktoś to ogląda? jak nie tvp w likwidacji, to tvn - chłopie to pralnie mózgu - wywal telewizor przez okno :D 

Gość elzbieta
13 minut temu, A_2 napisał:

ktoś to ogląda? jak nie tvp w likwidacji, to tvn - chłopie to pralnie mózgu - wywal telewizor przez okno :D 

Kciuk na niebo.

5 minut temu, Gość elzbieta napisał:

Kciuk na niebo.

mam pewne przecieki, że polskie hodowle ziemniaków sadzeniaków (te państwowe) mają cisnąć na ukrainę z sadzeniakiem ... łączcie kropki

Gość Rolnik z centrum
2 godziny temu, A_2 napisał:

Ja tylko w necie wiadomości pogodowe ( ciekawostki )sobie czytam  i dlatego się tym dzielę . Jedną i drugą stację omijam szerokim wzrokiem bo obie to czysta pralnia mózgów . W zeszłym roku była podobna sytuacja z pogodą w Europie i po nowym roku nie mieli skąd przywieść i ceny wystrzeliły w kosmos . Ten rok jest jeszcze gorszy dla zachodniej i południowej Europy . Stanowskiego z Kanału ZERO lubię słuchać !!!!

8 minut temu, Gość Rolnik z centrum napisał:

Ja tylko w necie wiadomości pogodowe ( ciekawostki )sobie czytam  i dlatego się tym dzielę . Jedną i drugą stację omijam szerokim wzrokiem bo obie to czysta pralnia mózgów . W zeszłym roku była podobna sytuacja z pogodą w Europie i po nowym roku nie mieli skąd przywieść i ceny wystrzeliły w kosmos . Ten rok jest jeszcze gorszy dla zachodniej i południowej Europy . Stanowskiego z Kanału ZERO lubię słuchać !!!!

Ufff - bo już się martwiłem, ze tam szukasz prawdy ;)

A te podpalenia to chyba jakaś zorganizowana akcja, jak myślicie? Nigdy tak nie było - ja nie pamiętam w każdym razie.

ruski? globaliści? Macie jakieś typy? To nie jest naturalne moim zdaniem ..za dużo tego w jednym czasie.

Gość Rolnik z centrum

fo Meteo - Warszawa  · Obserwuj
nerSsotpodh1isi pa2 3u880fu27c40lm6022 cgr15158e:1ii0o0agnah  ·
Europa zachodnia i południowa zmaga się z ekstremalnie wysoką falą upałów i mimo, że te kraje słyną z wysokich temperatur latem to obecne temperatury są nawet o 10-12°C wyższe od normy wieloletniej. W Hiszpanii zanotowano dzisiaj 45,5°C, w Portugalii 44,6°C, a we a Francji 42,9°C. Następstwem są setki pożarów które trawią obecnie wiele krajów. Także system opieki zdrowotnej jest bardzo obciążony. W najbliższych dniach upały Dotrą do Wielkiej Brytanii oraz do Europy Środkowej , w tym do Polski. U nas temperatury mogą osiągać 34-35°C, a fala upałów ma potrwać co najmniej do niedzieli.                                                               Ponad 40 przez kilka dni załatwi  wszystko co w polu .

Gość Qwerty
3 godziny temu, Gość Rolnik z centrum napisał:

Europa zachodnia i południowa zmaga się z ekstremalnie wysoką falą upałów i mimo, że te kraje słyną z wysokich temperatur latem to obecne temperatury są nawet o 10-12°C wyższe od normy wieloletniej. W Hiszpanii zanotowano dzisiaj 45,5°C, w Portugalii 44,6°C, a we a Francji 42,9°C. Następstwem są setki pożarów które trawią obecnie wiele krajów. Także system opieki zdrowotnej jest bardzo obciążony. W najbliższych dniach upały Dotrą do Wielkiej Brytanii oraz do Europy Środkowej , w tym do Polski. U nas temperatury mogą osiągać 34-35°C, a fala upałów ma potrwać co najmniej do niedzieli.                                                               Ponad 40 przez kilka dni załatwi  wszystko co w polu .

3 godziny temu, Gość Rolnik z centrum napisał:

Bedo sadzić na jesień zbierać na wiosnę 2 razy zimy nima 

Gość Mirek

Jakim trzeba byc mózgiem zeby kapustę juz oddawać za 0.50 groszy to ja nie wiem ... tępy narod strasznie ... w sklepach nie znalazłem ceny mniejszej niż 3 zł/kg ... kiszona to wogle ceny z Marsa a rolnik oddaje za 50 groszy a potem placze, niemam już słów na waz naprawdę idźcie co poniektórzy do pracy, wypłata co miesiąc i będziecie zadowoleni a zostawcie ten rynek dla ludzi myślących bo dajecie sie tak dymać ze juz sie nieda tego opisać.

Godzinę temu, Gość Rolnik napisał:

Perhydrol sprzedaje fabryka Boryszew w Sochaczewie ,ja byłem osobiście i nie wiem czy wysyłają

Daleko mam tam... A tego huwa San ile najlepiej dać żeby to wmiare zadziałała bo wsumie litr w przeliczeniu na te perhydrol to dużo zamalo bo ten huba sam ma tak jakby 50%

Godzinę temu, Gość Mirek napisał:

Jakim trzeba byc mózgiem zeby kapustę juz oddawać za 0.50 groszy to ja nie wiem ... tępy narod strasznie ... w sklepach nie znalazłem ceny mniejszej niż 3 zł/kg ... kiszona to wogle ceny z Marsa a rolnik oddaje za 50 groszy a potem placze, niemam już słów na waz naprawdę idźcie co poniektórzy do pracy, wypłata co miesiąc i będziecie zadowoleni a zostawcie ten rynek dla ludzi myślących bo dajecie sie tak dymać ze juz sie nieda tego opisać.

Ta żeby tylko 50gr chłopa może jest nieobliczalny

Gość Rolnik z centrum

U nas pięknie się ochłodziło a zachód Europy dalej piekarnik .

Francja zmaga się z falą upałów. W sobotę pomarańczowe ostrzeżenia obowiązywały w 54 departamentach. Temperatury miejscami przekroczyły 40 stopni Celsjusza, a gorąca, sucha aura zwiększa ryzyko zaprószenia ognia.

Gość Mirek
17 godzin temu, Gość Rolnik z centrum napisał:

U nas pięknie się ochłodziło a zachód Europy dalej piekarnik .

Francja zmaga się z falą upałów. W sobotę pomarańczowe ostrzeżenia obowiązywały w 54 departamentach. Temperatury miejscami przekroczyły 40 stopni Celsjusza, a gorąca, sucha aura zwiększa ryzyko zaprószenia ognia.

Skoncz z pisaniem co sie dzieje w Europie tu jest Polska i tu chodzby cała planeta płonęła to rolnicy dają sie dymac dla pośredników jak chcą aby tylko sprzedać oddac za darmo, aby tylko ktos zabrał ... cena w sklepie bedzie po 5 zł/kg to barany dla pośrednika oddadzą za 60 groszy, taki mamy naród myślący.

Gość Rolnik z centrum

Teraz w południowym programie propagandowym o nazwie Agrobiznes pokazywali jaka jest susza na zachodzie i południu Europy . Gaje oliwne spalone , kukurydza we Francji ma byś młócona o kilka MIESIĘCY wcześniej bo już zasycha. Kto umie niech łączy kropki a źle na tym nie wyjdzie . . 

Gość Mirek
2 godziny temu, Gość Rolnik z centrum napisał:

Teraz w południowym programie propagandowym o nazwie Agrobiznes pokazywali jaka jest susza na zachodzie i południu Europy . Gaje oliwne spalone , kukurydza we Francji ma byś młócona o kilka MIESIĘCY wcześniej bo już zasycha. Kto umie niech łączy kropki a źle na tym nie wyjdzie . . 

W jakim celu maja łączyć kropki ? Aby szybciej sprzedać jak najtaniej i tyle, skoczki tu juz sraczke maja po 40 groszy aby zabrać teraz bo z wcierniastkiem nie umieli sobie poradzic. Niech jeszcze napiszą ze skupy zamykają to beda na kolanach błagać zeby ktos za 20 groszy zabrał