Skocz do zawartości

kapusta biała

Gość rolnik Adi

Rekomendowane odpowiedzi

1 godzinę temu, Gość Do sieradzaka napisał:

Tira mi uszykuj ładnego ziemniaka 1000 worów po 3 złote ci dam bo potrzebuje na detal pasuje ? 

No masz pecha bo od dawna wożę na hurtownie 8t tygodniowo i nie interesują mnie takie oferty.Szukaj u Skani on z pewnością ci pomoże.

7 godzin temu, Gość Qwerty napisał:

Jeszcze w tym sezonie kapusta będzie droga 

Popieram. Masz kolego rację....jakość kapusty białej to totalne dno.... wszystko z grzybem i robakiem. Znajomy ruszył z wycinką i wielkie rozczarowanie. Nie nadaje się do zbioru. Wiosną ładna kapusta zapłaci. 

33 minuty temu, Gość Max napisał:

Popieram. Masz kolego rację....jakość kapusty białej to totalne dno.... wszystko z grzybem i robakiem. Znajomy ruszył z wycinką i wielkie rozczarowanie. Nie nadaje się do zbioru. Wiosną ładna kapusta zapłaci. 

A mój znajomy ruszył i klapa, nie ma komu sprzedać a kapusta czysta.

21 minut temu, Gość Gosc. napisał:

A mój znajomy ruszył i klapa, nie ma komu sprzedać a kapusta czysta.

Ja pierwszy raz sobie wsadził to nie ma mu się co dziwić że nie ma gdzie podać,ja jakoś nie narzekam na zbyt

1 godzinę temu, Gość Tracer napisał:

Biała market 40gr , przemysł 20-25gr , czerwona 40gr market 

Małopolska biala 40-50 gr czerwona 0.50-0.60gr ceny jak 20 lat temu a koszty produkcji ogromne.

Godzinę temu, Gość Młody napisał:

Małopolska biala 40-50 gr czerwona 0.50-0.60gr ceny jak 20 lat temu a koszty produkcji ogromne.

Ceny jak ceny , raz wyższe , raz niższe , gorzej że problem wogole sprzedać na chwilę obecną 

Za 20 groszy to oddaje się liście po obraniu, brak słów jak nie umiecie sie szanować, ja moim stałym dostawcom na kiszenie płacę 1zł/kg. Już jak dzwoni nieznajomy numer i mówi że z kapustą to obdrazu pytam cena i jak mówi 30 groszy to już dosadnie .... idź strzel baranka w ścianę to może Ci jeszcze pomoże. Nie uprawiajcie kapusty jak nie macie o handlu zielonego pojęcia to do wszystkich skoczków którzy w kryzysie to i po 10 gorszy oddadzą. 

W dniu 23.10.2025 o 07:33, Gość Mirek napisał:

Za 20 groszy to oddaje się liście po obraniu, brak słów jak nie umiecie sie szanować, ja moim stałym dostawcom na kiszenie płacę 1zł/kg. Już jak dzwoni nieznajomy numer i mówi że z kapustą to obdrazu pytam cena i jak mówi 30 groszy to już dosadnie .... idź strzel baranka w ścianę to może Ci jeszcze pomoże. Nie uprawiajcie kapusty jak nie macie o handlu zielonego pojęcia to do wszystkich skoczków którzy w kryzysie to i po 10 gorszy oddadzą. 

Już widzę jak sobie od ust odejmujesz i dajesz komuś czterokrotność ceny rynkowej,albo podnosisz komuś cenę kiszonej bo swojemu dostawcy podniosłeś…Dobre bajki

2 godziny temu, Gość Haha napisał:

Już widzę jak sobie od ust odejmujesz i dajesz komuś czterokrotność ceny rynkowej,albo podnosisz komuś cenę kiszonej bo swojemu dostawcy podniosłeś…Dobre bajki

Nie masz pojęcia co to jest stała współpraca od lat, mam dostawców z którymi znamy sie od 20 lat, dzięki ich doświadczeniu w uprawie zapewniają mi pewne dostawy w latach kiedy tej kapusty brakuje a kiedy jest jej nadmiar ja im zapewniam pewny zbyt i normalne pieniądze. Kapusta kiszona teraz 2.8kg 16 zł na fakturę, stałe odbiory również wypracowane latami, dodatkowo giełda i 2 stanowiska. Na drugi raz jak zaboli Cie kukiel jeszcze bardziej to dobry rozped i baranka w ścianę to pomaga. Nie masz pojęcia o handlu to oddawaj po 20 groszy mi juz jest to obojętne ostatnie 4 tygodnie co pogadałem z takimi samymi mongołami przez telefon jak Ty, dało mi to do zrozumienia ze wam to I wymiana mózgu nie pomoze, bo i tak dalej będzie robić to samo.

Swieżaki nasadziły kapust letnia nie zeszła i wszystko skumulowane chociaż letnie juz słabo wyglądają nabite ponad 5kg i ślimaki pod spodem każdy ochronę we wrześniu odpuścił sobie za te ceny... a tak schodzilo ze stoja w polach widać ciekawe co zimówka pokaże jak zejście bedzie z za granicy nie nawleką to jakos sie to poda taniej drożej ale poda... jakość nie jest zła raczej kto początkiem czerwca sadził juz tnie bo przerasta 1/3.5 kg czerwona gorzej z zejściem jak widac na ogłoszeniach... bakteriozy w tym roku nie bylo I towaru czerwonego nie brakuje ? 🤔

W dniu 27.10.2025 o 15:54, Gość Mirek napisał:

Nie masz pojęcia co to jest stała współpraca od lat, mam dostawców z którymi znamy sie od 20 lat, dzięki ich doświadczeniu w uprawie zapewniają mi pewne dostawy w latach kiedy tej kapusty brakuje a kiedy jest jej nadmiar ja im zapewniam pewny zbyt i normalne pieniądze. Kapusta kiszona teraz 2.8kg 16 zł na fakturę, stałe odbiory również wypracowane latami, dodatkowo giełda i 2 stanowiska. Na drugi raz jak zaboli Cie kukiel jeszcze bardziej to dobry rozped i baranka w ścianę to pomaga. Nie masz pojęcia o handlu to oddawaj po 20 groszy mi juz jest to obojętne ostatnie 4 tygodnie co pogadałem z takimi samymi mongołami przez telefon jak Ty, dało mi to do zrozumienia ze wam to I wymiana mózgu nie pomoze, bo i tak dalej będzie robić to samo.

W dniu 27.10.2025 o 15:54, Gość Mirek napisał:

Akurat kolego ja sam kupuję,kisze i sprzedaje :)

po drugie to za dwa trzy lata te twoje stałe odbiory się skończą bo handel zaczyna się i kończy na sieciach-podnieca Cie że sprzedasz sto czy dwieście wiaderek na hurtowni i myślisz że to kosmiczne ilości…dzisiaj 3kg w Netto kosztuje 8.99 i już widzę jak ktoś Ci daje więcej bo Ty latami przywozisz…Za chwilę inny Charsznicok Cię sprowadzi do parteru jak zawiezie 5kg za 12zł i tyle będziesz twoich wieloletnich kontaktow…

5 godzin temu, Gość Haha napisał:

Akurat kolego ja sam kupuję,kisze i sprzedaje :)

po drugie to za dwa trzy lata te twoje stałe odbiory się skończą bo handel zaczyna się i kończy na sieciach-podnieca Cie że sprzedasz sto czy dwieście wiaderek na hurtowni i myślisz że to kosmiczne ilości…dzisiaj 3kg w Netto kosztuje 8.99 i już widzę jak ktoś Ci daje więcej bo Ty latami przywozisz…Za chwilę inny Charsznicok Cię sprowadzi do parteru jak zawiezie 5kg za 12zł i tyle będziesz twoich wieloletnich kontaktow…

Proszę nie płacz juz ... boli Cie widzę i to mocno co napisałem i niech tak zostanie. Nie muszę Ci nic udowadniać, napisałem jaka jest prawda a Ty tam wymyślaj ze ktoś mnie przebije, ze moje cena nie mozliwa, ze 200 wiaderek sprzedaje itp. Nie robi to namnie najmniejszego wrażenia, idź i proponuj po 2 zł za 3 kg i sprowadzaj mnie do parteru nie mogę sie doczekać. Idz i kupuj po 25 groszy od podobnych januszow i rob mi konkurencje. Amen. 

Gość Rolnik z centrum

Żadna . Wczoraj rozmawiałem z handlarzem  co rok w rok kupował kilka tysięcy skrzyń na jesieni na zimowy handel . W tym roku sam zasadził 5h 100 dniowej i jak na razie połowę z tego sprzedał a wycinali we wrześniu . Nie ma gdzie sprzedać bo tam gdzie do tej pory podawał to sami mają nadwyżki .