Gość Łukasz Napisano 14 Listopada Zgłoszenie Share Napisano 14 Listopada Z racji tak marnego zejścia planuje sam zacząć kisić kapustę, mam pytanie jak wyglada kwestia sprzedaży, czy jako rolnik muszę zakładać firmę i mieć sanepid na głowie czy mogę sprzedawać bez problemów ? Chodzi mi narazie sprzedaz z busa albo mam dwóch odbiorców co deklaruje ze będą brać tygodniowo 30 wiaderek na pawilon to dla nich muszę wystawiać jakiś kwitek czy też nie ? Z góry dziękuję za odpowiedz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Qwerty Napisano 14 Listopada Zgłoszenie Share Napisano 14 Listopada W dniu 12.11.2025 o 20:27, Gość Rolnik z centrum napisał: Obaj dziś rozmawialiśmy na te tematy 40gr i doszliśmy do wniosku że jeśli się nie podniesie , a na to się nie zanosi , to będzie spora dokładka . tniemy obaj tylko za to że towar w tym roku nam się wyjątkowo udał i szkoda zostawić . Udał się wszystkim bez wyjątku pół powinno zgnić ito tanie będzie czymojta się chłopaki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gospodarz Napisano 14 Listopada Zgłoszenie Share Napisano 14 Listopada Właśnie dołączam się do pytania odnośnie tego kiszenia kapusty też jestem ciekaw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sieradzak Napisano 15 Listopada Zgłoszenie Share Napisano 15 Listopada Za moment kiszona będzie za grosze.Masa ludzi zaczyna się z tymi wiaderkami bawić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Michał Napisano 15 Listopada Zgłoszenie Share Napisano 15 Listopada 35 minut temu, Sieradzak napisał: Za moment kiszona będzie za grosze.Masa ludzi zaczyna się z tymi wiaderkami bawić. Sprzedasz bezpośrednia zaczyna sie robic juz bardzo duża bo skoro pośrednik nalicza sobie 300% na pawilonach to daje do myślenia. Jak ktoś ma czas to dlaczego ma nie spróbować z kiszona ? Co raz więcej mówi sie o nabjaniu ceny przez pośredników i bardzo dobrze w końcu może w jakimś małym stopniu zejdą na ziemię a nie ich pierdo**** ze oni mają duze koszta utrzymania chłodni i temu takie ceny robią. Z drugiej strony to każdy kto sprzedaje po 25 groszy powinien iść na rozmowę do psychiatry bo to tylko napędza pośredników a wy sie dajecie dymać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Szon Napisano 15 Listopada Zgłoszenie Share Napisano 15 Listopada 5 godzin temu, Gość Michał napisał: Sprzedasz bezpośrednia zaczyna sie robic juz bardzo duża bo skoro pośrednik nalicza sobie 300% na pawilonach to daje do myślenia. Jak ktoś ma czas to dlaczego ma nie spróbować z kiszona ? Co raz więcej mówi sie o nabjaniu ceny przez pośredników i bardzo dobrze w końcu może w jakimś małym stopniu zejdą na ziemię a nie ich pierdo**** ze oni mają duze koszta utrzymania chłodni i temu takie ceny robią. Z drugiej strony to każdy kto sprzedaje po 25 groszy powinien iść na rozmowę do psychiatry bo to tylko napędza pośredników a wy sie dajecie dymać. gdzie Kołodziejczyk ten Wacek śpi? Przecież za rządów tego Wacka ziemniak prawie się nie sprzedaje kapucha to samo, wszystko spadło na łeb na szyję, opłacalność zerowa, dokładać trzeba, rolnicy za darmo oddają, pod okiem ministera Wacka sprowadzono ziemniaków 180tys ton. PS "Wacek" czytaj jako dolna część ciała męskiego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Kpr Napisano 16 Listopada Zgłoszenie Share Napisano 16 Listopada Charsznica targa kapuche na całego szkoda tylko ,że na wiosnę pójdzie spowrotem w pole Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Qwerty Napisano 16 Listopada Zgłoszenie Share Napisano 16 Listopada 1 godzinę temu, Gość Kpr napisał: Charsznica targa kapuche na całego szkoda tylko ,że na wiosnę pójdzie spowrotem w pole Oj pójdzie w pole cała Europa nasadziła mają duże dotacje gdy wyeksportować do Polski. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Kapusciorz Napisano 17 Listopada Zgłoszenie Share Napisano 17 Listopada Tak a nauczylista ludzi po 35 /40 za godzinę bo w tamtym roku płaciło wszytko a w tym poniesiecie mega koszty a kapusta 40 gr detalowa i jeszcze nikt tego nie kupi ziemniaki już są za bezcen sami robimy sobie pod górkę a wystarczy zmniejszyc produkcję pilnować cen i każdemu by żyło się lepiej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Łukasz Napisano 19 Listopada Zgłoszenie Share Napisano 19 Listopada W dniu 17.11.2025 o 13:03, Gość Kapusciorz napisał: Tak a nauczylista ludzi po 35 /40 za godzinę bo w tamtym roku płaciło wszytko a w tym poniesiecie mega koszty a kapusta 40 gr detalowa i jeszcze nikt tego nie kupi ziemniaki już są za bezcen sami robimy sobie pod górkę a wystarczy zmniejszyc produkcję pilnować cen i każdemu by żyło się lepiej Nie przetłumaczysz skoczkom tego, jak byś nie mówił i tak zrobią po swojemu, za rok juz widzę fe hektary ogórków zamiast kapusty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Sprzątaczka Napisano 22 Listopada Zgłoszenie Share Napisano 22 Listopada Dzisiejszej nocy chyba juz będzie posprzątane z pola wszystko? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Rolnik z centrum Napisano 23 Listopada Zgłoszenie Share Napisano 23 Listopada JA MAM JESZCZE 2h do zbioru a kilku moich znajomych buraczka czerwonego jesz cze nie wykopali . Ja wczoraj zakończyłem kopanie buraka , a teraz mam o 6 rano -6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sieradzak Napisano 23 Listopada Zgłoszenie Share Napisano 23 Listopada 10 godzin temu, Gość Sprzątaczka napisał: Dzisiejszej nocy chyba juz będzie posprzątane z pola wszystko? Bez znaczenia bo i tak ludzie w każdą dziurę już napchali. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Kmi Napisano 23 Listopada Zgłoszenie Share Napisano 23 Listopada W dniu 17.11.2025 o 13:03, Gość Kapusciorz napisał: Tak a nauczylista ludzi po 35 /40 za godzinę bo w tamtym roku płaciło wszytko a w tym poniesiecie mega koszty a kapusta 40 gr detalowa i jeszcze nikt tego nie kupi ziemniaki już są za bezcen sami robimy sobie pod górkę a wystarczy zmniejszyc produkcję pilnować cen i każdemu by żyło się lepiej Sam płacisz po tyle i jesteś w cenach zorientowany najlepiej mróz kupi tej nocy nadwyżki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Grozer Napisano 23 Listopada Zgłoszenie Share Napisano 23 Listopada Tak zdarza sie buraki ziemniaki seler na polu i kapust najwięcej i jak myślicie cos przetrwało ? Biala i czerwona najpiedzej dojdzie na glebie do siebie Pekinka na pewno juz kupil w polu ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Łuki Napisano 23 Listopada Zgłoszenie Share Napisano 23 Listopada Nie jest problem zwiększone nasadzenia tylko nie kontrolowany potężny import od ziomków Donalda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Rolnik z centrum Napisano 23 Listopada Zgłoszenie Share Napisano 23 Listopada Rano było najmniej -6 a po obiedzie sąsiad buraczek czerwony kopał , sobie myślę ; na barszcz od zaraz ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Łukasz Napisano 23 Listopada Zgłoszenie Share Napisano 23 Listopada Witam, ja tak z innej beczki, pierwszy raz od 8 lat miałem kontrolę przez urząd dotyczaca legalizacji wagi, oczywiście nie miałem podbitej od 6 lat, skończyło sie mandatem od straży miejskiej 50 zł. I tak się zastanawiam czy jest sens kupować wagę platformę bo taka jak chce z oparciem do 150kg to koszt 1300 zł najtaniej, więc trochę sie nie kalkuluje, mieliście kontrole na busie z czymś takim ? A co do samej kapusty to niech ten rok sie kończy bo oferty juz słyszałem po 20 groszy lekko zmrożonej .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Kmi Napisano 24 Listopada Zgłoszenie Share Napisano 24 Listopada 9 godzin temu, Gość Łukasz napisał: Witam, ja tak z innej beczki, pierwszy raz od 8 lat miałem kontrolę przez urząd dotyczaca legalizacji wagi, oczywiście nie miałem podbitej od 6 lat, skończyło sie mandatem od straży miejskiej 50 zł. I tak się zastanawiam czy jest sens kupować wagę platformę bo taka jak chce z oparciem do 150kg to koszt 1300 zł najtaniej, więc trochę sie nie kalkuluje, mieliście kontrole na busie z czymś takim ? A co do samej kapusty to niech ten rok sie kończy bo oferty juz słyszałem po 20 groszy lekko zmrożonej .... No jak tam sprawdzacie czy kapusta przemarzła szczególnie w małopolskie charsznicy jakie opinie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Radek Napisano 24 Listopada Zgłoszenie Share Napisano 24 Listopada W dniu 14.11.2025 o 18:22, Gość Łukasz napisał: Z racji tak marnego zejścia planuje sam zacząć kisić kapustę, mam pytanie jak wyglada kwestia sprzedaży, czy jako rolnik muszę zakładać firmę i mieć sanepid na głowie czy mogę sprzedawać bez problemów ? Chodzi mi narazie sprzedaz z busa albo mam dwóch odbiorców co deklaruje ze będą brać tygodniowo 30 wiaderek na pawilon to dla nich muszę wystawiać jakiś kwitek czy też nie ? Z góry dziękuję za odpowiedz Musisz być zarejestrowany w Sanepidzie i mieć GHP/GMP oraz uproszczony HACCP.Jeśli sprzedajesz produkt pakowany, etykieta musi zawierać:nazwę produktu,producenta + adres,skład,masę,datę minimalnej trwałości,warunki przechowywania.Oczywiście coś mogło się zmienić od czasu jak my rejestrowaliśmy działalność,ale tak z grubsza to powinno sie zgadzać.Z innej beczki aktualne ceny kapusty kiszonej jakie dostaje oferty to 0,9 za tirowe ilosci w mauzerach,około 3 złote na wiaderka zależnie od ilości w hurcie na pawilony i hurtownie,detal 5zł za kilogram.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Zzy Napisano 24 Listopada Zgłoszenie Share Napisano 24 Listopada 8 godzin temu, Gość Kmi napisał: No jak tam sprawdzacie czy kapusta przemarzła szczególnie w małopolskie charsznicy jakie opinie Charsznica się pochwali jak przemarzło wam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wkz Napisano 25 Listopada Zgłoszenie Share Napisano 25 Listopada Śmiech na sali nowe ogłoszenia kapusty na salatki(w rzeczywistości jakości marketowej) po 0,4gr z dostawą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Kkr Napisano 25 Listopada Zgłoszenie Share Napisano 25 Listopada 5 godzin temu, wkz napisał: Śmiech na sali nowe ogłoszenia kapusty na salatki(w rzeczywistości jakości marketowej) po 0,4gr z dostawą No śmiech i 200 wyświetleń w 1 godz myślisz że nie zawiozą jesteś w błędzie!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wkz Napisano 25 Listopada Zgłoszenie Share Napisano 25 Listopada 51 minut temu, Gość Kkr napisał: No śmiech i 200 wyświetleń w 1 godz myślisz że nie zawiozą jesteś w błędzie!!! Jak zawiezie to pierwszy i ostatni raz nawet w takim roku. Współpraca z tym zakładem to żart!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sieradzak Napisano 25 Listopada Zgłoszenie Share Napisano 25 Listopada Godzinę temu, wkz napisał: Jak zawiezie to pierwszy i ostatni raz nawet w takim roku. Współpraca z tym zakładem to żart!!! A co tam się dzieje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi