Gość Tracer Napisano Poniedziałek o 18:58 Zgłoszenie Share Napisano Poniedziałek o 18:58 Godzinę temu, obiektywny napisał: Bronisze oddają po 10zł worek a i tak nie ma kto kupić nie tylko kapusty,ale tak samo cebula,ziemniak itd. Totalny brak zejścia. Czyli tak jak myślałem kolego , wszędzie jeden ciort. W czarnych barwach widzę naszą przyszłość jeśli nic się nie zmieni..Ostatnio będąc na giełdzie jeden Pan z Sieradza trafnie stwierdził że bywały lata że jakiś asortyment nie szedł i nie miał ceny ale to na jakimś innym człowiek coś utargował i jakoś się żyło a tutaj gdzieś od okolic września 2025 jak stanęło tak nic kompletnie nie idzie lub jeśli pojawiają się jakieś oferty kupna to po cenie nie pokrywającej nawet kosztów produkcji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sieradzak Napisano Wtorek o 06:50 Zgłoszenie Share Napisano Wtorek o 06:50 11 godzin temu, Gość Tracer napisał: Czyli tak jak myślałem kolego , wszędzie jeden ciort. W czarnych barwach widzę naszą przyszłość jeśli nic się nie zmieni..Ostatnio będąc na giełdzie jeden Pan z Sieradza trafnie stwierdził że bywały lata że jakiś asortyment nie szedł i nie miał ceny ale to na jakimś innym człowiek coś utargował i jakoś się żyło a tutaj gdzieś od okolic września 2025 jak stanęło tak nic kompletnie nie idzie lub jeśli pojawiają się jakieś oferty kupna to po cenie nie pokrywającej nawet kosztów produkcji Jak ten rok nie zapłaci to jest po ptakach dla bardzo wielu gospodarst sądząc po ilość ludzi biorących kredyty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Rolnik z centrum Napisano Wtorek o 11:57 Zgłoszenie Share Napisano Wtorek o 11:57 Ten rok na starcie zapowiada się jeszcze gorszy . Rzepaki zmarzły , cebule zimowe zmarzły , wszystkie kontrakty na przemysł w dół , ropa i nawozy droższe . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Orzełek Napisano Środa o 11:22 Zgłoszenie Share Napisano Środa o 11:22 W dniu 17.03.2026 o 07:50, Sieradzak napisał: Jak ten rok nie zapłaci to jest po ptakach dla bardzo wielu gospodarst sądząc po ilość ludzi biorących kredyty. Co płaczecie u Kołodziejczyka bidy nie widać nie narzeka to Pan wielki w rok kupił gospodarstwo 8ha za 3mln 3BMW x5 nowe, buduje wille na Kwaskowie, w Tubadzinie postawił chłodnie za 3.5mln. Jego gospodarstwa kwitną, negocjuje teraz zakup 10ha od jakiegoś krowiarza z Goszczanowa, ciekawe z czego to wszytko? na pewno nie za garść srebrnikow tam idą miliardy złoty, a wasze gospodarstwa mogą się zmykać kapusta po 20groszy ziemniak po 15groszy buraczek 10groszy. Brawo Panie Michale rolnictwo upodliłes pluje na Was i cała rodzinę nie zrobiłeś nic w kierunku poprawy sytuacji na Wsi!!! Twoje grabie tylko do siebie do siebie.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sieradzak Napisano Środa o 18:13 Zgłoszenie Share Napisano Środa o 18:13 6 godzin temu, Gość Orzełek napisał: Co płaczecie u Kołodziejczyka bidy nie widać nie narzeka to Pan wielki w rok kupił gospodarstwo 8ha za 3mln 3BMW x5 nowe, buduje wille na Kwaskowie, w Tubadzinie postawił chłodnie za 3.5mln. Jego gospodarstwa kwitną, negocjuje teraz zakup 10ha od jakiegoś krowiarza z Goszczanowa, ciekawe z czego to wszytko? na pewno nie za garść srebrnikow tam idą miliardy złoty, a wasze gospodarstwa mogą się zmykać kapusta po 20groszy ziemniak po 15groszy buraczek 10groszy. Brawo Panie Michale rolnictwo upodliłes pluje na Was i cała rodzinę nie zrobiłeś nic w kierunku poprawy sytuacji na Wsi!!! Twoje grabie tylko do siebie do siebie.... Mocno nie właściwej osobie te rzeczy komunikujesz.Ja o tym wszystkim wiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Czurypk Napisano wczoraj o 14:37 Zgłoszenie Share Napisano wczoraj o 14:37 W dniu 18.03.2026 o 12:22, Gość Orzełek napisał: Co płaczecie u Kołodziejczyka bidy nie widać nie narzeka to Pan wielki w rok kupił gospodarstwo 8ha za 3mln 3BMW x5 nowe, buduje wille na Kwaskowie, w Tubadzinie postawił chłodnie za 3.5mln. Jego gospodarstwa kwitną, negocjuje teraz zakup 10ha od jakiegoś krowiarza z Goszczanowa, ciekawe z czego to wszytko? na pewno nie za garść srebrnikow tam idą miliardy złoty, a wasze gospodarstwa mogą się zmykać kapusta po 20groszy ziemniak po 15groszy buraczek 10groszy. Brawo Panie Michale rolnictwo upodliłes pluje na Was i cała rodzinę nie zrobiłeś nic w kierunku poprawy sytuacji na Wsi!!! Twoje grabie tylko do siebie do siebie.... Przecież sami rolnicy wpłacali na agrohvjnue, już wtedy konto puchło, nie było jak przejąć kasy to trzeba było zostać posłem z samych zbiórek 15mln się uzbierało tak to można żyć a kapusta to przykrywka 20grosikow, widać Ci co najwięcej latali za tym psem teraz mają łby po sobie, jeden z orzezyna mało się nie zbił autem tak zapieprzał na strajk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Blejk Napisano wczoraj o 16:41 Zgłoszenie Share Napisano wczoraj o 16:41 Twardym trzeba być panowie wyrzucamy wszytko w tym i przez najbliższe 2 lata i żebym Was nie widział że po 30 gr sprzedajecie bo mi będzie wstyd za Was Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GRz1 Napisano 13 godzin temu Zgłoszenie Share Napisano 13 godzin temu To podam Ci nr konta przelej mi 700 000 tys i będzie git wszystko wyrzucę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Blejk Napisano 7 godzin temu Zgłoszenie Share Napisano 7 godzin temu 5 godzin temu, GRz1 napisał: To podam Ci nr konta przelej mi 700 000 tys i będzie git wszystko wyrzucę. Więcej trzeba było sadzić najlepiej po 10 ha lub 20 ha i żyć marzeniami że będzie chociaż po 1 zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sieradzak Napisano 1 godzinę temu Zgłoszenie Share Napisano 1 godzinę temu Jest po prostu za dużo i klijentą w d*p... się przewraca.To nie takie tamto nie takie ale ta ze wschodu i zachodu jest lepsza.Narobilo się handlarzykow i w większości to oni pier..... cały rynek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Tracer Napisano 52 minuty temu Zgłoszenie Share Napisano 52 minuty temu 48 minut temu, Sieradzak napisał: Jest po prostu za dużo i klijentą w d*p... się przewraca.To nie takie tamto nie takie ale ta ze wschodu i zachodu jest lepsza.Narobilo się handlarzykow i w większości to oni pier..... cały rynek. Na moje to raczej jest za dużo towaru , warunki w zeszłym roku były sprzyjające na kapusty biała/czerwona bynajmniej , biorąc pod uwagę ze w zeszłym roku tylko jeden raz podlałem po wsadzeniu na przyjęcie sadzonki porosła biała średnio 3-4kg natomiast czerwona jak nigdy same 2,5-3kg główki , dodając do tego u wielu rolników zwiększone nasadzenia zachęceni poprzednim dobrym sezonem i takie są tego skutki a że każdy kupi tyle ile miał zamiar kupić i nagle nie będzie jadł więcej kapusty bo jest tania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi