Skocz do zawartości

kapusta biała

Gość rolnik Adi

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Rolnik z centrum

Teraz przeglądam prognozę pogody na przyszły tydzień , to na przyszłą niedzielę całe południe Europy ponad 40 stopni .

Gość Malinowski
3 godziny temu, Gość Maniek napisał:

1 zł/kg cena dobra ale tak z 5 lat do tyłu

Nie przepierduj 1 zł kg przy tych głowach co są jest bardzo dobre cena 

Gość Rolnik
2 godziny temu, Gość Malinowski napisał:

Nie przepierduj 1 zł kg przy tyjch głowach co są jest bardzo dobre cena 

Jasne że tak przecież takiej kapusty jest dobre ponad 100 ton z ha więc łatwo można obliczyć że wychodzi ponad 100 tys.z ha jak dla mnie to już są fajne pieniążki. Pamiętam czasy jak zbierało się kapustę żeby tylko pokryć koszty produkcji albo się jej wcale nie wycinało bo nie było komu.

Gość Grot

Fajne pieniażki ludzie do cięcia kapusty po 30zł godzina a gospodarz chodzi cały rok przy plantacji pewnie za 10 zł godzina

Chłopie idź do lekarza

Gość Gosc.
2 godziny temu, Gość Grot napisał:

Fajne pieniażki ludzie do cięcia kapusty po 30zł godzina a gospodarz chodzi cały rok przy plantacji pewnie za 10 zł godzina

Chłopie idź do lekarza

A co cię tak rozsierdziło, szczera prawda?

Gość Rolnik
1 godzinę temu, Gość Grot napisał:

Chłopie idź do lekarza

Sam idź do lekarza ja nie narzekam a jak Ci jeszcze mało to wsij sobie pszeniczke i też będziesz narzekał jak ci co mogli sprzedać po 1,5 tys tonę a sprzedali po 800 bo też było im malo bo chcieli 2 tys

Gość Gosc.

Po ścięciu ,,ślimaczeje " głąb  w kapuście, inaczej mówiąc robi się galaretowaty zamiast przysychać, plantacja zdrowa jak rydz a jednak coś się dzieje. Co robić?

6 godzin temu, Gość Gosc. napisał:

Po ścięciu ,,ślimaczeje " głąb  w kapuście, inaczej mówiąc robi się galaretowaty zamiast przysychać, plantacja zdrowa jak rydz a jednak coś się dzieje. Co robić?

Namaszczona już taka będzie!

Gość Gosc.
2 godziny temu, Gość Zzx napisał:

Namaszczona już taka będzie!

Gdy będziesz o coś pytał dostaniesz również głupią odpowiedź.  Informacja dla innych z tego forum, dotyczy to odmian agressor, professor i adelco, wszystkie firmy Syngenta.

Gość Kapi

Na jednym polu przy tym samym nawożeniu tylko te odmiany a inne ok? Dziwne.

Ja bym stawiał na późne nawożenie azotem, cięcie w te upały też czasami tak się objawiało. U mnie takie się trafiały czasami ale na wszelki wypadek wstawiałem do chłodni i obsychały.

Gość Gosc.
17 godzin temu, Gość Kapi napisał:

Na jednym polu przy tym samym nawożeniu tylko te odmiany a inne ok? Dziwne.

Ja bym stawiał na późne nawożenie azotem, cięcie w te upały też czasami tak się objawiało. U mnie takie się trafiały czasami ale na wszelki wypadek wstawiałem do chłodni i obsychały.

Nawożenie tylko pod korzeń, pogłównego zero, czterokrotny czy pięciokrotny oprysk na grzyba i takie klocki się dzieją. Dziękuję za podpowiedź.

2 godziny temu, Gość Rolnik z centrum napisał:

Całe zagłębie warzyw koło Łęczycy dziś do obiadu dostało 60-100 mm to jakość i plony będą zaje...

Charsznica susza 0 deszczu.

Gość Charsznicok

Takie życie w tym roku Charsznica bierze kasiore kolega pekina po 6 złoty podawał robok gratis a teraz leży na Krecie i pole go w d*pę kole przemysł 1 zł plus VAT 

Gość Rolnik z centrum

Po ostatnich opadach nikt nie był w stanie zastosować żadnego zabiegu ochronnego  bo bagno w polu i dziś znów zaczyna spokojnie padać .