Gość Kkp94 Napisano Niedziela o 10:34 Zgłoszenie Share Napisano Niedziela o 10:34 W dniu 6.09.2024 o 09:58, Patryk25 napisał: Jak ktoś kupi kombajn do kapusty to sprzedaje tylko jak zrezygnuje całkowicie z upraw.Sprzęt deficytowy cholernie drogi.W tym roku kupiliśmy a przymierzaliśmy się już 3 lata to nic konkretnego nie było z drugiej ręki.Jestem ciekaw jak to wyjdzie na polu bo na filmach na yt vanhoucke wygląda świetnie.Wiem że jeszcze ktoś w okolicach Krakowa buduje kombajny polskie na zamówienie na podzespołach asa lift, ale tam się kapusta nadaje tylko na kiszenie pozdrawiam. Możesz coś więcej napisać na temat tego kombajnu jak to się spisuje w pllu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Patryk25 Napisano Niedziela o 16:46 Zgłoszenie Share Napisano Niedziela o 16:46 5 godzin temu, Gość Kkp94 napisał: W dniu 6.09.2024 o 09:58, Patryk25 napisał: Jak ktoś kupi kombajn do kapusty to sprzedaje tylko jak zrezygnuje całkowicie z upraw.Sprzęt deficytowy cholernie drogi.W tym roku kupiliśmy a przymierzaliśmy się już 3 lata to nic konkretnego nie było z drugiej ręki.Jestem ciekaw jak to wyjdzie na polu bo na filmach na yt vanhoucke wygląda świetnie.Wiem że jeszcze ktoś w okolicach Krakowa buduje kombajny polskie na zamówienie na podzespołach asa lift, ale tam się kapusta nadaje tylko na kiszenie pozdrawiam. Możesz coś więcej napisać na temat tego kombajnu jak to się spisuje w pllu No po pierwszym sezonie to tak.Sprzęt jest fajny ale trzeba się trochę go nauczyć i mieć w miarę zgraną ekipę żeby to szło jak na filmach na yt.Do kombajnu nadaję się kapusta której główki są w miarę jednakowe ale najlepiej zauważyłem że wycinają się takie po 3/4 kilogramy w górę.Fajnie jakby ciągnik miał biegi pełzające bo w tempie 1km/h idzie to dosyć szybko i czasami można dostać z główki jak się nie zauważy.Przez 8 godzin idzie zrobić tak około 0.4 hektara może 0.5 tak żeby się nie zabijać(mowię tutaj o 5 osobach dwie osoby w ciągnikach,jeden na kombajnie który odrzuca kapusty oraz układa żeby na taśmie w miarę możliwości była jedna w jednym przedziale i dwie osoby na przyczepie które odbierają kapuste).Jeżeli chodzi o przechowanie kombajn się nadaje.Czym dłuższe pole tym wygodniej bo manewrować tym na rządkach 100 metrów było by meczące.Jak chcesz mogę ci podesłać filmik na whatsupp tylko podaj numer jak zbieraliśmy kapustę wczesną to zobaczysz jak to wygląda nie koloryzowane.Ogólnie z kombajnu jestem zadowolony tak na 75 procent. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Dominik Napisano Poniedziałek o 17:50 Zgłoszenie Share Napisano Poniedziałek o 17:50 W dniu 5.01.2025 o 17:46, Patryk25 napisał: No po pierwszym sezonie to tak.Sprzęt jest fajny ale trzeba się trochę go nauczyć i mieć w miarę zgraną ekipę żeby to szło jak na filmach na yt.Do kombajnu nadaję się kapusta której główki są w miarę jednakowe ale najlepiej zauważyłem że wycinają się takie po 3/4 kilogramy w górę.Fajnie jakby ciągnik miał biegi pełzające bo w tempie 1km/h idzie to dosyć szybko i czasami można dostać z główki jak się nie zauważy.Przez 8 godzin idzie zrobić tak około 0.4 hektara może 0.5 tak żeby się nie zabijać(mowię tutaj o 5 osobach dwie osoby w ciągnikach,jeden na kombajnie który odrzuca kapusty oraz układa żeby na taśmie w miarę możliwości była jedna w jednym przedziale i dwie osoby na przyczepie które odbierają kapuste).Jeżeli chodzi o przechowanie kombajn się nadaje.Czym dłuższe pole tym wygodniej bo manewrować tym na rządkach 100 metrów było by meczące.Jak chcesz mogę ci podesłać filmik na whatsupp tylko podaj numer jak zbieraliśmy kapustę wczesną to zobaczysz jak to wygląda nie koloryzowane.Ogólnie z kombajnu jestem zadowolony tak na 75 procent. Patryk z jakiego regionu Polski jesteś i na jakim obszarze sadzisz kapustę, że zdecydowałeś się na zakup kombajnu. Jakie odmiany nadają się na zbiór kombajnem. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Grozer Napisano Poniedziałek o 19:18 Zgłoszenie Share Napisano Poniedziałek o 19:18 Ceny panowie jak Ceny kapusty białej na dzień dzisiejszy jakie telefony z propozycjami realnie ? Tu kartonowa biedronka 1.3 + VAT Okolice blaszek słyszę płacą a jak za granica płaci kartonbox lub worek 20 kg ogłoszeń zielonych widać sporo ostatnio na stronie. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Grzesiek Napisano Poniedziałek o 19:50 Zgłoszenie Share Napisano Poniedziałek o 19:50 1,3 to gdy Ty sprzedajesz biednej łapie a biedna łapa podaję następnej łapie. Ukry płacą 1,8-2/ kg w box nie przycinaną, pepiki podobnie. Synowie łapek na grupach piszą na privy po 1,1... Mnie to śmiech ogarnia od tych sieradzko-kalisko- warsiawskich bebzonów myślących ze chłop to palcem robiony... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość elzbieta Napisano Poniedziałek o 20:58 Zgłoszenie Share Napisano Poniedziałek o 20:58 Godzinę temu, Gość Grzesiek napisał: 1,3 to gdy Ty sprzedajesz biednej łapie a biedna łapa podaję następnej łapie. Ukry płacą 1,8-2/ kg w box nie przycinaną, pepiki podobnie. Synowie łapek na grupach piszą na privy po 1,1... Mnie to śmiech ogarnia od tych sieradzko-kalisko- warsiawskich bebzonów myślących ze chłop to palcem robiony... To się śmiej i licz że ktoś ci zrobi darowiznę bo ty tak chcesz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Grzesiek Napisano Poniedziałek o 21:44 Zgłoszenie Share Napisano Poniedziałek o 21:44 36 minut temu, Gość elzbieta napisał: To się śmiej i licz że ktoś ci zrobi darowiznę bo ty tak chcesz. Pani Elu, ja napisałem o patoli łapek po ile wciskają kit o cenie. I napisałem po ile Ukry płacą i Czesi. Na biedną łapkę robił nie będę. Białą kapusta w exporcie płacą po 1,8 do 2 zł w okresie świątecznym. Cena wyższa będzie od tego piątku bo Ukry mają kontrakt na Moskwę a towaru nie ma skąd brać. Te śmieszne bzdety z numerami litewskimi i z Vibera można miedzy książki włożyć. Cena się podnosi a biedne łapki na głowie stają aby zaczarować rzeczywistość. Nikt z większych graczy nie wystawił żadnego wolumenu na giełdzie, każdy ma umowę a wolnego rynku nie ma. No chyba że bierze Pani pod uwagę te szopki czy stodoły w których jest na 3 robury a piszą o tirach... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Patryk25 Napisano 18 godzin temu Zgłoszenie Share Napisano 18 godzin temu 12 godzin temu, Gość Dominik napisał: Patryk z jakiego regionu Polski jesteś i na jakim obszarze sadzisz kapustę, że zdecydowałeś się na zakup kombajnu. Jakie odmiany nadają się na zbiór kombajnem. Pozdrawiam Kujawski-Pomorskie,zdecydowałem się na zakup bo była bardzo duża okazją cenową i brak rąk do pracy też nie sądze dużo jak patrzę bo tylko 8 hektarów.W tym roku bardzo dobrze wycinał mi się Sokrates,longma i agressor Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Dominik Napisano 14 godzin temu Zgłoszenie Share Napisano 14 godzin temu 4 godziny temu, Patryk25 napisał: Kujawski-Pomorskie,zdecydowałem się na zakup bo była bardzo duża okazją cenową i brak rąk do pracy też nie sądze dużo jak patrzę bo tylko 8 hektarów.W tym roku bardzo dobrze wycinał mi się Sokrates,longma i agressor Ja też kujawsko pomorskie okolice Nakła nad Notecią. Może by była możliwość podjechania do ciebie i obejrzenia maszyny z bliska. Skąd dokładniej jesteś jeśli można wiedzieć. Można by było podjechać? Długo czekałeś na maszynę czy była na placu od ręki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Patryk25 Napisano 9 godzin temu Zgłoszenie Share Napisano 9 godzin temu 4 godziny temu, Gość Dominik napisał: Ja też kujawsko pomorskie okolice Nakła nad Notecią. Może by była możliwość podjechania do ciebie i obejrzenia maszyny z bliska. Skąd dokładniej jesteś jeśli można wiedzieć. Można by było podjechać? Długo czekałeś na maszynę czy była na placu od ręki? Ja kupiłem używany rok 2022,ale chłopaki z vanhoucke mówili że na maszyne czeka się 8 tygodni.Jak chcesz możesz podjechać i obejrzeć ale maszyna jest już umyta i schowana na przyszły rok więc Ci jej nie podłącze niestety.Poniżej wysyłam fotki jak wygląda jak chcesz mogę ci wysłać też film z pracy na whatsapp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Xyz Napisano 5 godzin temu Zgłoszenie Share Napisano 5 godzin temu Jaka cena kapusty marketowej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Kkp94 Napisano 5 godzin temu Zgłoszenie Share Napisano 5 godzin temu W dniu 5.01.2025 o 17:46, Patryk25 napisał: No po pierwszym sezonie to tak.Sprzęt jest fajny ale trzeba się trochę go nauczyć i mieć w miarę zgraną ekipę żeby to szło jak na filmach na yt.Do kombajnu nadaję się kapusta której główki są w miarę jednakowe ale najlepiej zauważyłem że wycinają się takie po 3/4 kilogramy w górę.Fajnie jakby ciągnik miał biegi pełzające bo w tempie 1km/h idzie to dosyć szybko i czasami można dostać z główki jak się nie zauważy.Przez 8 godzin idzie zrobić tak około 0.4 hektara może 0.5 tak żeby się nie zabijać(mowię tutaj o 5 osobach dwie osoby w ciągnikach,jeden na kombajnie który odrzuca kapusty oraz układa żeby na taśmie w miarę możliwości była jedna w jednym przedziale i dwie osoby na przyczepie które odbierają kapuste).Jeżeli chodzi o przechowanie kombajn się nadaje.Czym dłuższe pole tym wygodniej bo manewrować tym na rządkach 100 metrów było by meczące.Jak chcesz mogę ci podesłać filmik na whatsupp tylko podaj numer jak zbieraliśmy kapustę wczesną to zobaczysz jak to wygląda nie koloryzowane.Ogólnie z kombajnu jestem zadowolony tak na 75 procent. odezwij się na whats app 570 906 904 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Dominik Napisano 5 godzin temu Zgłoszenie Share Napisano 5 godzin temu 3 godziny temu, Patryk25 napisał: Ja kupiłem używany rok 2022,ale chłopaki z vanhoucke mówili że na maszyne czeka się 8 tygodni.Jak chcesz możesz podjechać i obejrzeć ale maszyna jest już umyta i schowana na przyszły rok więc Ci jej nie podłącze niestety.Poniżej wysyłam fotki jak wygląda jak chcesz mogę ci wysłać też film z pracy na whatsapp. O to trafiła Ci się okazja. Dwa sezony popracował, ciekawe ile wyciął u tamtego gospodarza. Dużo Cię kosztował ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Rolnik z centrum Napisano 5 godzin temu Zgłoszenie Share Napisano 5 godzin temu Marketowa w cenie przemysłu 1,30 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Gosc Napisano 4 godziny temu Zgłoszenie Share Napisano 4 godziny temu 43 minuty temu, Gość Rolnik z centrum napisał: Marketowa w cenie przemysłu 1,30 Naprawdę ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Patryk25 Napisano 4 godziny temu Zgłoszenie Share Napisano 4 godziny temu 49 minut temu, Gość Dominik napisał: 4 godziny temu, Patryk25 napisał: Ja kupiłem używany rok 2022,ale chłopaki z vanhoucke mówili że na maszyne czeka się 8 tygodni.Jak chcesz możesz podjechać i obejrzeć ale maszyna jest już umyta i schowana na przyszły rok więc Ci jej nie podłącze niestety.Poniżej wysyłam fotki jak wygląda jak chcesz mogę ci wysłać też film z pracy na whatsapp. O to trafiła Ci się okazja. Dwa sezony popracował, ciekawe ile wyciął u tamtego gospodarza. Dużo Cię kosztował ? Ogólnie dużo największa inwestycja na gospodarstwie ,ale nie chcę mówić dokładnie ile bo się zastanawiam czy nie sprzedać i nie kupić mniejszego bo jest dla mnie lekko za duży na mój areał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Kapustka Napisano 4 godziny temu Zgłoszenie Share Napisano 4 godziny temu No, już się zmieniło,market po 1,5 bez problemu na południu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Rolnik z centrum Napisano 4 godziny temu Zgłoszenie Share Napisano 4 godziny temu 1,6 w bigu i to kaliber 1-5 a markety u nas nie wiedzą że drożeje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość elzbieta Napisano 3 godziny temu Zgłoszenie Share Napisano 3 godziny temu 22 godziny temu, Gość Grzesiek napisał: Pani Elu, ja napisałem o patoli łapek po ile wciskają kit o cenie. I napisałem po ile Ukry płacą i Czesi. Na biedną łapkę robił nie będę. Białą kapusta w exporcie płacą po 1,8 do 2 zł w okresie świątecznym. Cena wyższa będzie od tego piątku bo Ukry mają kontrakt na Moskwę a towaru nie ma skąd brać. Te śmieszne bzdety z numerami litewskimi i z Vibera można miedzy książki włożyć. Cena się podnosi a biedne łapki na głowie stają aby zaczarować rzeczywistość. Nikt z większych graczy nie wystawił żadnego wolumenu na giełdzie, każdy ma umowę a wolnego rynku nie ma. No chyba że bierze Pani pod uwagę te szopki czy stodoły w których jest na 3 robury a piszą o tirach... Polemizować nie będę, każdy chce przetrwać a tym bardziej Ci z roburów kiedyś odkupionych od LWP. Pozdrawiam, niech w tym roku popłynie mniej jadu z naszych ust. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi