Gość Zwykły Rolnik Napisano 4 Stycznia 2018 Zgłoszenie Share Napisano 4 Stycznia 2018 Jak w temacie, jeśli ktoś z was słyszał o niej proszę o info. Jestem ciekaw waszej opinii. Uprawiam zboże na ok 100ha trafiłem na nich w grudniu oferowali bardzo dobra cene na pszenicę i pszenzyto, skusilem się i zaladowalem 1 auto, zapłacili zaraz po zaladunku, chciałbym współpracować z sensowna firma na stałe kolejne zakupy chcieli już na przelew póki co się wstrzymuje bo nie wiem czy płacą w terminie. Podejście do biznesu aż nadto uczciwe, po zbadaniu na miejscu dopłacili za jakosc pomimo tego że dogadaliśmy się na niższą cenę twierdząc że u nich zawsze dobrze płacą za dobry produkt. Z góry dziękuję za wasze opinie na temat tej firmy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Producent Napisano 7 Stycznia 2018 Zgłoszenie Share Napisano 7 Stycznia 2018 Ja do nich sprzedawałem w lutym 2017 i zapłacili za 2 auta na przelew po około 10 dniach a teraz nawet nie dzwoniłem i nie wiem jaka cena. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Pawel Napisano 10 Stycznia 2018 Zgłoszenie Share Napisano 10 Stycznia 2018 Sprzedawałem w 2017 roku, przelew po około 10 dniach,mam zamiar równiez w tym roku sprzedać zboże tej firmie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Zwykły Rolnik Napisano 31 Stycznia 2018 Zgłoszenie Share Napisano 31 Stycznia 2018 Witam ponownie, dziękuję za Wasze opinie nt AGRO-Kocięba. Dogadałem z nimi kolejną partię zboża, całą sprzedaż dogadywalem z takim chłopakiem, jeśli dobrze pamiętam imię Marcin, w mojej opinii, przynajmniej na obecnym etapie współpracy bardzo konkretny i słowny choć baaaardzo stanowczy człowiek, zresztą o firmie AGRO-Kocięba też na ten moment nie mogę powiedzieć nic złego. Uczciwe podejście do handlu, życzę Wam i sobie więcej takich rzetelnych firm.Kasa wpłynęła na konto w terminie, widać że pierwsza transakcja nie była tylko pokazowa widocznie takie mają standardy, czekałem z dodaniem opinii do momentu zapłaty żeby móc ocenić ich wiarygodność. Raz jeszcze dziękuję za Wasz komentarz pomógł mi podjąć decyzję o dalszej współpracy z nimi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
IGRiT Napisano 31 Stycznia 2018 Zgłoszenie Share Napisano 31 Stycznia 2018 Wiadomość wygenerowana automatycznie ... Ten temat został przeniesiony z "Kategorie IGRiT → Zboża" do "Około rolnicze → Opinie i ostrzeżenia". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GR świetokrzyskie Napisano 30 Października 2021 Zgłoszenie Share Napisano 30 Października 2021 Szukałem kontaktu na rzetelną firmę z którą uda się nawiązać współpracę na długie lata i tak trafiłem na AGRO-KOCIĘBA. To Polska firma, bo takiej szukałem, bo jak z "naszymi" się nie dogadamy to z innymi wcale. Ogłaszali się wtedy na giełdzie igirt.pl teraz tez można spotkać ich ogłoszenia, choć przyznam, że chyba mają coraz mniejszą potrzebę rozgłaszania informacji o prowadzonym przez nich skupie bo maja grono stałych dostawców. Firma godna polecenia. A obiema rękami podpisuję się pod słowami *Zwykły Rolnik dotyczącymi odpowiedzialnego za skup pana Marcina, współpracuję z nimi już kilka lat i jeszcze nigdy nie było sytuacji, że coś jest inaczej niż było umówione. Zawsze konkret, bez marudzenia i kręcenia. Rzetelna ocena jakości w ich laboratorium pomogła mi w doborze odmian i nawożenia. Współpracowałem z wieloma firmami, ale co sezon inna osoba do kontaktu, inne zasady i wiecznie coś niedogadane, bo to ktoś nie wiedział, ktoś nie przekazał idt. Z przelewem też nigdy nie było problemów ( współpracujemy już 5 lat), nawet jak pieniądze były potrzebne wcześniej bo powiększałem gospodarstwo to poprosiłem i były, standardowo jest 14 dni. Żeby nie było tak kolorowo, słabiej u nich z logistyką, może to z racji dużej ilości odbiorów, sam nie wiem, ale jak nie oni to ja załatwiam transport, nie jest to duży problem. Z Marcinem pracuje też Pani Gosia, przemiła osoba, ma od kogo uczyć się fachu. Postanowiłem napisać o Agro-Kocięba, bo zwyczajnie należy się im dobre słowo, a być może pomoże i Wam w poszukiwaniu firmy z którą warto współpracować, żebyście uniknęli moich błędów i spraw w sądzie za "sprzedane" zboże. Z takimi Ludźmi warto współpracować. Jeśli i Wy macie kogoś np. od ŚOR czy materiału siewnego chętnie przyjmę kontakt, bo rzetelne firmy to jest to, a nie banda oszustów żerujących na rolniku. Trzymajmy się razem w tych trudnych czasach bo tylko sami możemy sobie pomóc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Filip21 Napisano 30 Października 2021 Zgłoszenie Share Napisano 30 Października 2021 Cała ta pseudo wymiana opinii śmierdzi z daleka pseudo reklamą i raczej jest przygotowaniem gruntu pod oszustwo. Gdzie dane firmy jak nip , krs. Pamiętajcie - jeśli sprzedajecie nieznanym kupcom to płatność ma być przed załadunkiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GR świetokrzyskie Napisano 13 Listopada 2021 Zgłoszenie Share Napisano 13 Listopada 2021 Racja, błąd, że mojej opinii nie towarzyszyły dane firmy, @Filip21 dobrze mówi o próbach naciągania i okradania rolnika. Ja fakturuję na dane : AGRO-KOCIĘBA BOGDAN KOCIĘBA u. GŁÓWNA 160, CZARNOCIN 97-318 nip 7730003635 a nr do pana Marcina jest chyba też u nich na stronie, 0609523602 ja zawsze dzwonię na taki Jeśli możecie to i Wy dzielcie się swoimi spostrzeżeniami ze współpracy z innymi firmami i podsyłajcie dane, żeby chociaż spróbować wyeliminować oszustów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Witek43 Napisano 23 Grudnia 2021 Zgłoszenie Share Napisano 23 Grudnia 2021 Mieszkam niedaleko ale nic o nich nie słyszałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi