Gość Bbb Napisano 28 Lipca 2019 Zgłoszenie Share Napisano 28 Lipca 2019 1 godzinę temu, Gość Kupiec napisał: No to licz inteligencie na cenę przemysłu, żebyś się nie zdziwił, Chiny mają opór jabłek i przetwornie ściągnąć koncentrat z Chin, a chłopu nie napłacą. Poza tym Chiny to ogromny kraj i opór to mają wszystkiego od ubrań, zapałek, telewizorów, telefonów aż do jabłek. A i tak w całym świecie są produkowane wszystkie produkty.i wez pod uwage jaka maja tania sile robocza.twoim tokiem rozumowania należy wszystko ściągnąć z chin bo tam tego dużo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość gość Napisano 28 Lipca 2019 Zgłoszenie Share Napisano 28 Lipca 2019 3 godziny temu, Gość Bbb napisał: Poza tym Chiny to ogromny kraj i opór to mają wszystkiego od ubrań, zapałek, telewizorów, telefonów aż do jabłek. A i tak w całym świecie są produkowane wszystkie produkty.i wez pod uwage jaka maja tania sile robocza.twoim tokiem rozumowania należy wszystko ściągnąć z chin bo tam tego dużo w tym roku to chiny będą wiedzieli ile liczyć za moszcz nie tylko Polska będzie miała braki.Jak u nas trochę wyrażenie to i chiny i cała Unia nic ci nie da za darmo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Heniek Napisano 28 Lipca 2019 Zgłoszenie Share Napisano 28 Lipca 2019 W tym roku będzie trochę mniej jabłek i dlatego powinno być większe zapotrzebowanie na jabłka exportowe i przemysłowe i dlatego sadownicy powinni się opamiętać i skączyć że sprzedażą jabłek z terminem płatności ,dwa, trzy miesiące a nawet pół roku, w tym roku jak kupiec nie będzie chciał płacić w dniu załadunku lub segregowania to mu nie sprzedajemy ,albo płacić odrazy, albo nie ma jabłek ,my sadownicy jak kupujemy środki ochrony ,paliwo to musimy płacić odrazy ,to i za jabłka powinniśmy pieniądze otrzymywać w dniu sprzedaży, nie dajmy się wykorzystywać bo jak w roku gdzie jest mniej jabłek zgodzimy się na termin płatności dwu trzy miesięczny to w roku urodzaju kupcy mogą chcieć nam płacić za dwa trzy lata Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość tomek Napisano 29 Lipca 2019 Zgłoszenie Share Napisano 29 Lipca 2019 w okolicy Białej Rawskiej ludzie robią przerywkę na większości odmian ........nawet ci co płakali że pare jabłek mają........także pozyjemy zobaczymy. Jest mniej ale nie przesadzałbym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość MMM Napisano 29 Lipca 2019 Zgłoszenie Share Napisano 29 Lipca 2019 Piszcie ludzie jak ceny w tym tygodniu i zejscie za jabłko stare Idared Prince Golden a nie swoje wywody myślowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Niktważny Napisano 29 Lipca 2019 Zgłoszenie Share Napisano 29 Lipca 2019 Kupczyk...Chłopek.... Prosze was, jedni bez drugich nie istnieją, także troche szacunku dla siebie nawzajem. Już wystarczy, że rząd nastawia ludzi przeciw sobie a my temu wszystkiemu ulegamy... Jabłkami rządzi prawo popytu i podaży. w 2017 roku było jabłek mało, na koniec okazało się, że był wysyp i staniały. Czyli zadziałało to prawo... i działa tak samo co roku. W 2018 roku, jabłek było multum i te odmiany, które są potrzebne czyli Golden, Gala, Empire, Alwa, RedChief, praktycznie nie zeszły poniżej 1zł a osiągały wartości wyższe , bo nawet 1.3/1.4 za goldena, Empire do 1.3, Alwa 1.2zł a Gala Paskowana ponad 2zł w kalibrze 68+. Ten rok zapowiada się dziwnie... Bardzo dziwnie. Mróz było przeogromnie rozbity. Na jednej wsi zmroziło, na drugiej ludzie przerywają wszytskie odmiany, oprócz ligola. Nie jestem wyrocznią, ale mogę jedynie powiedzieć co było u mnie: w 2016 roku 1300ton w 2017 roku zebraliśmy 800ton, w 2019 roku zebraliśmy blisko 2000ton a w tym roku ? Nie wiem, jak zbiore, będę wiedział, działka działce nierówna. Tu wiecej tam mniej, tu nowe nasadzenia itd. Jaka będzie cena przemysłu ? Też dowiem się jak ja dostane. Ile będzie kosztował deser ? Tez dowiem sie jak wszystko ruszy. Myśle, że i wy koledzy sadownicy się dowiecie, jak to wszytsko się zacznie. Jak narazie zostało mi 300ton Idareda, którego otworze jeszcze w tym tygodniu i będę czekał z niecierpliwością na przyszły sezon. Moim zdaniem, powtarzam moim zdaniem, ceny będą na poziomie : Deser od 1.1zł Idared, Krajówki 1.2zł, Golden Gala wystartuje z poziomu 1.4/1.5 zł. a jabłka przemysłowe: 0,6 i obstawiam cene maxymalną w sezonie 0,75zł. Życzę wszystkim owocnych zbiorów, pieknych jabłek, dobrych cen i szacunku dla siebie nawzajem, tego samego życzę uczciwym i prawdziwym firmą. Kiedy sadownicy mają dobrze to i reszta całego naszego interesu ma dobrze Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
appleman Napisano 29 Lipca 2019 Zgłoszenie Share Napisano 29 Lipca 2019 53 minutes ago, Guest Niktważny said: Kupczyk...Chłopek.... Prosze was, jedni bez drugich nie istnieją, także troche szacunku dla siebie nawzajem. Już wystarczy, że rząd nastawia ludzi przeciw sobie a my temu wszystkiemu ulegamy... Jabłkami rządzi prawo popytu i podaży. w 2017 roku było jabłek mało, na koniec okazało się, że był wysyp i staniały. Czyli zadziałało to prawo... i działa tak samo co roku. W 2018 roku, jabłek było multum i te odmiany, które są potrzebne czyli Golden, Gala, Empire, Alwa, RedChief, praktycznie nie zeszły poniżej 1zł a osiągały wartości wyższe , bo nawet 1.3/1.4 za goldena, Empire do 1.3, Alwa 1.2zł a Gala Paskowana ponad 2zł w kalibrze 68+. Ten rok zapowiada się dziwnie... Bardzo dziwnie. Mróz było przeogromnie rozbity. Na jednej wsi zmroziło, na drugiej ludzie przerywają wszytskie odmiany, oprócz ligola. Nie jestem wyrocznią, ale mogę jedynie powiedzieć co było u mnie: w 2016 roku 1300ton w 2017 roku zebraliśmy 800ton, w 2019 roku zebraliśmy blisko 2000ton a w tym roku ? Nie wiem, jak zbiore, będę wiedział, działka działce nierówna. Tu wiecej tam mniej, tu nowe nasadzenia itd. Jaka będzie cena przemysłu ? Też dowiem się jak ja dostane. Ile będzie kosztował deser ? Tez dowiem sie jak wszystko ruszy. Myśle, że i wy koledzy sadownicy się dowiecie, jak to wszytsko się zacznie. Jak narazie zostało mi 300ton Idareda, którego otworze jeszcze w tym tygodniu i będę czekał z niecierpliwością na przyszły sezon. Moim zdaniem, powtarzam moim zdaniem, ceny będą na poziomie : Deser od 1.1zł Idared, Krajówki 1.2zł, Golden Gala wystartuje z poziomu 1.4/1.5 zł. a jabłka przemysłowe: 0,6 i obstawiam cene maxymalną w sezonie 0,75zł. Życzę wszystkim owocnych zbiorów, pieknych jabłek, dobrych cen i szacunku dla siebie nawzajem, tego samego życzę uczciwym i prawdziwym firmą. Kiedy sadownicy mają dobrze to i reszta całego naszego interesu ma dobrze Pozdrawiam Witaj, jesteś rolnikiem lub agentem eksportowym? Jestem zainteresowany współpracą z bezpośrednimi hodowcami / rolnikami. Czy możesz wysłać mi wiadomość za pośrednictwem prywatnej wiadomości? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość jan Napisano 30 Lipca 2019 Zgłoszenie Share Napisano 30 Lipca 2019 Jutro tzn 31-07-2019 roku w miejscowości Kolonia Łaziska gmina Łaziska o godzinie 18.00 odbędzie sie pilne spotkanie w sprawie FruVitaLand-u. Zapraszamy wszystkich rolników którzy mają nie zapłacone faktury. jak ceny w waszych okolocach? idared 70 gr w karton u mnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Pioter Napisano 30 Lipca 2019 Zgłoszenie Share Napisano 30 Lipca 2019 Grójec idared 70 za wagę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
appleman Napisano 30 Lipca 2019 Zgłoszenie Share Napisano 30 Lipca 2019 2 hours ago, Guest jan said: Jutro tzn 31-07-2019 roku w miejscowości Kolonia Łaziska gmina Łaziska o godzinie 18.00 odbędzie sie pilne spotkanie w sprawie FruVitaLand-u. Zapraszamy wszystkich rolników którzy mają nie zapłacone faktury. jak ceny w waszych okolocach? idared 70 gr w karton u mnie Email prosze puregemdiamond@gmail.com Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
appleman Napisano 30 Lipca 2019 Zgłoszenie Share Napisano 30 Lipca 2019 49 minutes ago, Guest Pioter said: Grójec idared 70 za wagę Email prosze puregemdiamond@gmail.com Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość qwa Napisano 31 Lipca 2019 Zgłoszenie Share Napisano 31 Lipca 2019 witam jaka cena pirosa teeraz ? jak ze zbytem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Mariusz Napisano 31 Lipca 2019 Zgłoszenie Share Napisano 31 Lipca 2019 Warszawa bardzo duża rozbieżność. Od 15 do 40 za klatkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Grecki filozof Napisano 1 Sierpnia 2019 Zgłoszenie Share Napisano 1 Sierpnia 2019 40 to było ....tydzień temu 25 za grubasy...drobnego nikt nie chce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Tak myślę Napisano 1 Sierpnia 2019 Zgłoszenie Share Napisano 1 Sierpnia 2019 Jeszcze chwila i 15zł. Sady to takie toniecie w płytkiej wodzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Polak Napisano 1 Sierpnia 2019 Zgłoszenie Share Napisano 1 Sierpnia 2019 9 godzin temu, Gość Grecki filozof napisał: 40 to było ....tydzień temu 25 za grubasy...drobnego nikt nie chce A jak klapsa?drobna gruba jakie ceny? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Mariusz Napisano 1 Sierpnia 2019 Zgłoszenie Share Napisano 1 Sierpnia 2019 Potwierdzam 25 za niezłego sredniaka. Gruby krzyczą 35. Oddają 33 32. 25 to się kolego mocno mylisz z tymi grubasami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi