Gość wili Napisano 18 Listopada 2018 Zgłoszenie Share Napisano 18 Listopada 2018 Dzień dobry. Mam pytanie do kolegów po fachu a mianowicie jakie informacje powinne się znaleźć na etykiecie worku z ziemniakami aby było to zgodne z przepisami prawa w naszym kraju? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość zatwardziały rolnik Napisano 18 Listopada 2018 Zgłoszenie Share Napisano 18 Listopada 2018 nr producenta ziemniaka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość melody Napisano 1 Grudnia 2018 Zgłoszenie Share Napisano 1 Grudnia 2018 odmiana Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Ziem..... Napisano 11 Grudnia 2018 Zgłoszenie Share Napisano 11 Grudnia 2018 A jak wpisze czyjs numer i powiem że od niego kupiłem to jakoś to sprawdza czy jak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Paweł Napisano 19 Stycznia 2019 Zgłoszenie Share Napisano 19 Stycznia 2019 Dlaczego chcesz pisać czyjś nr nie masz swojego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Ziem..... Napisano 19 Stycznia 2019 Zgłoszenie Share Napisano 19 Stycznia 2019 Chodzi mi o to czy to ktoś sprawdza. Czy tylko chcą zobaczyć nr i tyle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Daria.rolnik Napisano 2 Lutego 2019 Zgłoszenie Share Napisano 2 Lutego 2019 Musisz napisać nazwę odmiany. Chodzi o to że sprawdzą czy jest ona zarejestrowana. Jeśli nie posiadasz swojego numeru to musisz napisać numer tej osoby od ktorej te ziemniaki kupiłeś. Tylko że ta osoba posiadając własny numer wypełnia tabelkę (tzn ewidencję ponieważ musi to robić) komu i ile sprzedała więc ,,teoretycznie,, gdy podasz jej numer to wtedy te osobę mogą sprawdzić. Rozumiesz?? Ja jako rolnik zawsze podaje numer i nazwisko podczas kontroli ale jeżeli chodzi o kogoś kto kupuje od drugiej osoby to wystarczy numer tamtej osoby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Lolo Napisano 5 Lutego 2019 Zgłoszenie Share Napisano 5 Lutego 2019 Zarejestrowana? Gdzie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Daria.rolnik Napisano 6 Lutego 2019 Zgłoszenie Share Napisano 6 Lutego 2019 http://www.coboru.pl/Polska/Rejestr/rejestr_KR.aspx Nakliknij na samym dole Lista odmian rolniczych wpisanych do krajowego rejestru w Polsce Strona od 61 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Maksiu Napisano 7 Lutego 2019 Zgłoszenie Share Napisano 7 Lutego 2019 Koleżanka ma wyrobiony numer? Jaki koszt wyrobienia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Gość Napisano 7 Lutego 2019 Zgłoszenie Share Napisano 7 Lutego 2019 W dniu 10.12.2018 o 22:46, Gość Ziem..... napisał: A jak wpisze czyjs numer i powiem że od niego kupiłem to jakoś to sprawdza czy jak Wyrobiles numer? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Daria.rolnik Napisano 7 Lutego 2019 Zgłoszenie Share Napisano 7 Lutego 2019 Wyrobienie numeru to koszt 10 złoty więc wydaje mi się że lepiej mieć własny dla własnego spokoju. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Nikodem Napisano 18 Listopada 2020 Zgłoszenie Share Napisano 18 Listopada 2020 O jaki numer chodzi i gdzie go wyrobić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi