Gość elzbieta Napisano 29 Grudnia 2018 Zgłoszenie Share Napisano 29 Grudnia 2018 Jakich uzywacie sadzarek do ziemniakow podkielkowanych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość tomek Napisano 30 Grudnia 2018 Zgłoszenie Share Napisano 30 Grudnia 2018 Ja sadze GRUSE 4 rzędowa Kiełek dobrze zahartowany sadze do 3 ha na dzień i kopie tak samo jak sadzone łapkami z 4-rema chińczykami łamiącymi kiełki na sadzarce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość elzbieta Napisano 30 Grudnia 2018 Zgłoszenie Share Napisano 30 Grudnia 2018 Czy ktos z tego forum posiada sadzarke cramer triplex lub czteroczerpakowa na jeden rzad?Prosze o kntakt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość elzbieta Napisano 12 Stycznia 2019 Zgłoszenie Share Napisano 12 Stycznia 2019 Widze, ze na forum ziemniaczanym sa same sobki. Tu czlowiek zadnych informacji nie uzyska.Interesuje Was tylko cena ziemniaka mlodego na poszczegolnych gieldach. Trzeba w czerwcu popisac troche glupot w sprawie ceny moze to Was otrzezwi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Paweł Napisano 13 Stycznia 2019 Zgłoszenie Share Napisano 13 Stycznia 2019 Ja sądzę Remprodeks S 211 do kosza sypiemy ze skrzynek po trochu podczas sadzenia i jest ok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
masło Napisano 13 Stycznia 2019 Zgłoszenie Share Napisano 13 Stycznia 2019 Ja sadzę podkiełkowane ziemniaki taką sadzarką jak ta, Structural: https://www.olx.pl/oferta/sadzarka-do-ziemniakow-podkielkowanych-structural-CID757-IDvXfmD.html#0a127b5d93 już bodajże 5 rok jest u nas w gospodarstwie i naprawdę dobrze się spisuje. Link dałem przykładowo pierwszej z brzegu, można kupić takie taniej koło 10tys. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Darekspire Napisano 13 Stycznia 2019 Zgłoszenie Share Napisano 13 Stycznia 2019 Ja mam kolo 4 lat i srednio jestem z niej zadowolony bo nie ma rownomiernosci przy wiekszych predkosciach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
masło Napisano 14 Stycznia 2019 Zgłoszenie Share Napisano 14 Stycznia 2019 12 godzin temu, Darekspire napisał: Ja mam kolo 4 lat i srednio jestem z niej zadowolony bo nie ma rownomiernosci przy wiekszych predkosciach Tak działa ta sadzarka: grube sadzi rzadziej, a dorbne gęściej. Chyba że o co innego chodzi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość elzbieta Napisano 14 Stycznia 2019 Zgłoszenie Share Napisano 14 Stycznia 2019 Chcialabym wrocic do tematu sadzarki cramer triplex lub podobnej ktorej nie znam oznaczenia. Pierwsza ma trzy a druga cztery czerpaki na jeden rzad. Posiadaja plynna regulacje miedzyrzedzi od 66 cm do 90 cm. Ziemniaki podawane sa do czerpakow tasma pozioma lub 21 paskami klinowymi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość elzbieta Napisano 22 Lutego 2019 Zgłoszenie Share Napisano 22 Lutego 2019 Przygotowuje sprzet do sadzenia ze starymi problemami. Nikt nie chce podzielic sie wiedza na poruszony temat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
masło Napisano 26 Lutego 2019 Zgłoszenie Share Napisano 26 Lutego 2019 W dniu 22.02.2019 o 18:16, Gość elzbieta napisał: Przygotowuje sprzet do sadzenia ze starymi problemami. Nikt nie chce podzielic sie wiedza na poruszony temat. ale nigdzie nie napisalas jaki jest problem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość elzbieta Napisano 26 Lutego 2019 Zgłoszenie Share Napisano 26 Lutego 2019 Maslo. Jesli jestes w posiadaniu takiej sadzarki podam Ci namiar i zamienimy kilka zdań. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość elzbieta Napisano 27 Lutego 2019 Zgłoszenie Share Napisano 27 Lutego 2019 Maselko, coś dzisiaj jesteś malo aktywny. Chyba szykujesz towar albo jesteś w trasie. Odezwij się. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
masło Napisano 27 Lutego 2019 Zgłoszenie Share Napisano 27 Lutego 2019 no słucham jaki to problem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość elzbieta Napisano 27 Lutego 2019 Zgłoszenie Share Napisano 27 Lutego 2019 Maslo. Nierówne odstepy ziemniak do ziemniaka. Regulacja na tarczkach i trybach za wiele nie pomaga. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin Napisano 27 Lutego 2019 Zgłoszenie Share Napisano 27 Lutego 2019 Elżbieta, a jaki kaliber sadzeniaka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość elzbieta Napisano 27 Lutego 2019 Zgłoszenie Share Napisano 27 Lutego 2019 Przewaznie kaliber 40-55 lub 35 do 45. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
masło Napisano 27 Lutego 2019 Zgłoszenie Share Napisano 27 Lutego 2019 52 minuty temu, Gość elzbieta napisał: Maslo. Nierówne odstepy ziemniak do ziemniaka. Regulacja na tarczkach i trybach za wiele nie pomaga. ale ta sadzarka tak ma działać, najlepiej rozsortuj sobie ziemniaka na 35-45 i 45-55, jeśli wtedy nadal będą nierówne odstępy można szukać przyczyny, jesli będzie ok to tak ma byc ja sadze 35-55 i grubszego zawsze rzuci rzadziej, a drobniejszego gesciej, ustawione mam na 30-32 cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość elzbieta Napisano 27 Lutego 2019 Zgłoszenie Share Napisano 27 Lutego 2019 Sortuje podobnie jak pisze Maslo. Problem w tym że czesto zarzuca ziemniak na ziemniaka. Kupiliśmy ją z kolem zębatym 15 na przekladni i 21 na tasmach z czerpakami. Innych zębatek nie bylo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość elzbieta Napisano 28 Lutego 2019 Zgłoszenie Share Napisano 28 Lutego 2019 W uzupelnieniu dodam, ze moja jest na cztery rzedy czerpakow w jednym koszu, co moze stwarzać utrudnienie w ustawieniu. Brakuje też ziemniakow na tasmach poziomych w obu koszach od przodu sadzarki. Łozyska jednokierunkowe wydają sie być dobre. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Xxl Napisano 28 Lutego 2019 Zgłoszenie Share Napisano 28 Lutego 2019 A po co takie wynalazki kupujecie. Skoro ktoś to sprzedał to pewnie był bubel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość elzbieta Napisano 28 Lutego 2019 Zgłoszenie Share Napisano 28 Lutego 2019 Xxl. Twojego wpisu szkoda komentowac. Tylko mącisz na tym forum. Jeśli nie pomożesz nie zabieraj glosu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość xxl Napisano 28 Lutego 2019 Zgłoszenie Share Napisano 28 Lutego 2019 Elżbieto, pomagam Ci podjąć jedyną słuszną decyzje w sprawie tej sadzarki czyli sprzedać ja na wagę... Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość elzbieta Napisano 3 Marca 2019 Zgłoszenie Share Napisano 3 Marca 2019 Masło. Przeczytalam Twoje wcześniejsze wpisy. Ty sadzisz structuralem a to nie ma nic wspolnego z cramerem. Całkiem inne metody wysadzania. Dziekuję za zainteresowanie sie tematem. My jutro jedziemy sadzić i jestem optymistką. Życzę powodzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Piotr Napisano 3 Marca 2019 Zgłoszenie Share Napisano 3 Marca 2019 Gdzie mieszkasz że już jutro sadzisz? Jaką odmianę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi