Gość Jerzy Napisano 5 Stycznia 2019 Zgłoszenie Share Napisano 5 Stycznia 2019 Macie jakieś sprawdzone metody/preparaty do zapobiegania/zwalczania nicieni? Najbardziej interesuje mnie zwalczania w uprawie papryki foliowej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Darekspire Napisano 7 Stycznia 2019 Zgłoszenie Share Napisano 7 Stycznia 2019 Dołączam sie do pytania, ktos cos ma sprawdzonego z tego co wiem to vydate a macie jakies inne mniej niszczace wszystko co popadnie nawet te porzyteczne. Slyszalem o poplonach ale rozne sa opinnie odnosnie tych upraw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Marian Napisano 7 Stycznia 2019 Zgłoszenie Share Napisano 7 Stycznia 2019 Huwa san ale niszczy wszystko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Jerzy Napisano 9 Stycznia 2019 Zgłoszenie Share Napisano 9 Stycznia 2019 W dniu 7.01.2019 o 16:48, Darekspire napisał: Dołączam sie do pytania, ktos cos ma sprawdzonego z tego co wiem to vydate a macie jakies inne mniej niszczace wszystko co popadnie nawet te porzyteczne. Slyszalem o poplonach ale rozne sa opinnie odnosnie tych upraw Stosowałem vydate niestety nie dał rady z nicieniem w 100% Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Darekspire Napisano 9 Stycznia 2019 Zgłoszenie Share Napisano 9 Stycznia 2019 Tez jestem tego zdania ze nie daje rady. Jego by trzeba w polowie lipca podac wtedy kiedy najbardziej zeruje ewentualnie troche wczesniej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość centrum Napisano 9 Stycznia 2019 Zgłoszenie Share Napisano 9 Stycznia 2019 Jaką dawke stosowaliscie tego vydate , bo jestem zainteresowany tym środkiem poniewaz mam spory problem z nicieniami. Bardzo duzo rozwidlonej i wolniej rosnie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość maks Napisano 1 Lutego 2019 Zgłoszenie Share Napisano 1 Lutego 2019 (edytowane) Gdzieś to znalazłem i kopiuje, może Wam pomoże: Jednym z niewidocznych gołym okiem problemów może być obecność w glebie nicieni patogenicznych. Uszkadzają one system korzeniowy i uchylają wrota do kolejnych infekcji. Z moich obserwacji wynika, że być może należy zmienić podejście do uwiądów w uprawie papryki – mówił T. Domański. – Należy raczej traktować je jako skutek wystąpienia kompleksu czynników niesprzyjających. Ważniejsza powinna być profilaktyka, a nie tylko zwalczanie objawów. Koppert wprowadził serię preparatów, których aplikacja tworzy program ochrony polepszający zdrowotność roślin – NatuGro. W jego skład wchodzą produkty Trianum-P, Vidi Parva, Vidi Terrum, Vidi Fortum. Stosowanie poszczególnych produktów jest uzależnione od występujących warunków i zapotrzebowania. Przedstawiciel firmy zalecał stały monitoring występowania szkodników papryki i ewentualne stosowanie środków biologicznych. Edytowane 1 Lutego 2019 przez IGRiT Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Daria.rolnik Napisano 12 Lutego 2019 Zgłoszenie Share Napisano 12 Lutego 2019 Może to wam pomoże: https://agrodoradca24.pl/14/jak-zwalczac-nicienie-w-ziemniakach-4258.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Andrzej Napisano 14 Lutego 2019 Zgłoszenie Share Napisano 14 Lutego 2019 W dniu 12.02.2019 o 08:39, Daria.rolnik napisał: Może to wam pomoże: https://agrodoradca24.pl/14/jak-zwalczac-nicienie-w-ziemniakach-4258.html Stosowałem te wszystkie środki i pozbylem sie nicieni. W dniu 7.01.2019 o 04:48, Darekspire napisał: Dołączam sie do pytania, ktos cos ma sprawdzonego z tego co wiem to vydate a macie jakies inne mniej niszczace wszystko co popadnie nawet te porzyteczne. Slyszalem o poplonach ale rozne sa opinnie odnosnie tych upraw Co do poplonow u mnie ta metoda się nie sprawdziła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Gość Napisano 14 Lutego 2019 Zgłoszenie Share Napisano 14 Lutego 2019 Byłem na szkoleniu to rekomendował przedstawiciel bactim reduktor na nicienie m.in.do mieszania z glebą. Ktoś to używał? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Mózg Napisano 26 Lutego 2019 Zgłoszenie Share Napisano 26 Lutego 2019 W dniu 9.01.2019 o 17:25, Gość centrum napisał: Jaką dawke stosowaliscie tego vydate , bo jestem zainteresowany tym środkiem poniewaz mam spory problem z nicieniami. Bardzo duzo rozwidlonej i wolniej rosnie . Dzierżawa chłopy, reszta to tylko strata pieniędzy, vydate krótkie działanie ogólnie pieniądze wyrzucone w błoto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość rolnik Napisano 27 Lutego 2019 Zgłoszenie Share Napisano 27 Lutego 2019 20 godzin temu, Gość Mózg napisał: Dzierżawa chłopy, reszta to tylko strata pieniędzy, vydate krótkie działanie ogólnie pieniądze wyrzucone w błoto Skoro masz doświadczenie to podziel się info jak stosowałeś i w jakiej dawce że słabe efekty były ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi