Daria.rolnik Napisano 15 Stycznia 2019 Zgłoszenie Share Napisano 15 Stycznia 2019 Potrzebuję odmian najwcześniejszych i wczesnych ziemniaków na słabe ziemie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hawlkp Napisano 15 Stycznia 2019 Zgłoszenie Share Napisano 15 Stycznia 2019 Rivera carera volumia standardowo najwcześniejsze. Sadzonka raczej nie do kupienia na ten sezon. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Darekspire Napisano 16 Stycznia 2019 Zgłoszenie Share Napisano 16 Stycznia 2019 Taki jest szal na kupno czy ogolny brak sadzeniaka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hawlkp Napisano 16 Stycznia 2019 Zgłoszenie Share Napisano 16 Stycznia 2019 I jedno i drugie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
masło Napisano 16 Stycznia 2019 Zgłoszenie Share Napisano 16 Stycznia 2019 Szału na wczesnego jakiegoś dużego nie ma, bo w zeszłym roku słabo wczesny zapłacił, po prostu sadzeniaka jest mniej i ceny wyższe niż po inne lata, bo sporo towaru badań nie przeszło. Za najwcześniejsze holenderskie odmiany trzeba szykować ponad 3 tyś/tonę, to naprawdę sporo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Daria.rolnik Napisano 16 Stycznia 2019 Autor Zgłoszenie Share Napisano 16 Stycznia 2019 Nie nazwałbym tego szałem, chciałabym spróbować nowej odmiany. Fakt faktem ziemniaków jest mniej i cena dobra zarówno jadalnego jak i sadzeniaka jest wygórowana więc przed sezonem cena sadzeniakow będzie jeszcze wyższa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Paweł Napisano 22 Lutego 2019 Zgłoszenie Share Napisano 22 Lutego 2019 Ja polecam Colomba i Carrera. Jaką folie najlepiej kupić na ziemniaki? Jaką szerokość aby było dobrze rozkładać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Daria.rolnik Napisano 25 Lutego 2019 Autor Zgłoszenie Share Napisano 25 Lutego 2019 Agrowłókniny P17 P19 i P23. Różnią się grubością. Im grubsza tym większą temperaturę utrzymuje i jest trwalsza. I droższa oczywiście. A co do rozkładania powiem ci, że lepiej kupić jedną i nakryć więcej rzędów niż bawić się z kilkoma mniejszymi. Łatwiej nakryć i łatwiej odkryć w razie potrzeby. A odkrywać będziesz na pewno. //Dawid// dodał reakcję 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Olaf Napisano 27 Lutego 2019 Zgłoszenie Share Napisano 27 Lutego 2019 W dniu 25.02.2019 o 06:53, Daria.rolnik napisał: Agrowłókniny P17 P19 i P23. Różnią się grubością. Im grubsza tym większą temperaturę utrzymuje i jest trwalsza. I droższa oczywiście. A co do rozkładania powiem ci, że lepiej kupić jedną i nakryć więcej rzędów niż bawić się z kilkoma mniejszymi. Łatwiej nakryć i łatwiej odkryć w razie potrzeby. A odkrywać będziesz na pewno. Po co odkrywać? Sadzisz, nakrywasz odkrywasz i sprzedajesz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Kolk Napisano 27 Lutego 2019 Zgłoszenie Share Napisano 27 Lutego 2019 Jak tam panowie sadzenie juz rozpoczynacie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Malinowykrol Napisano 27 Lutego 2019 Zgłoszenie Share Napisano 27 Lutego 2019 Nikt nie sądził jeszcze za zimno i za mokro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
masło Napisano 27 Lutego 2019 Zgłoszenie Share Napisano 27 Lutego 2019 4 godziny temu, Gość Malinowykrol napisał: Nikt nie sądził jeszcze za zimno i za mokro Znajomy z Holandii do mnie dzwonił i u nich już sadzą... a zapowiadają u nich jeszcze przymrozki, mimo to ryzykują Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Gość Napisano 27 Lutego 2019 Zgłoszenie Share Napisano 27 Lutego 2019 Okolice Krakowa też sadzą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
masło Napisano 27 Lutego 2019 Zgłoszenie Share Napisano 27 Lutego 2019 1 godzinę temu, Gość Gość napisał: Okolice Krakowa też sadzą gdzie konkretnie? z chęcią podjadę i sprawdzę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Daria.rolnik Napisano 27 Lutego 2019 Autor Zgłoszenie Share Napisano 27 Lutego 2019 21 godzin temu, Gość Olaf napisał: Po co odkrywać? Sadzisz, nakrywasz odkrywasz i sprzedajesz. Oczywiście, bo chłop śpi a jemu rośnie. :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Daria.rolnik Napisano 27 Lutego 2019 Autor Zgłoszenie Share Napisano 27 Lutego 2019 Za mokro to może nie, bo nie wszędzie jest mokro. Ale jeszcze ziemia nie jest zbyt nagrzana do sadzenia ziemniaka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Darekspire Napisano 27 Lutego 2019 Zgłoszenie Share Napisano 27 Lutego 2019 Maslo okolice krakowa dokladniej wsie czulice karniow najwiecej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Rolnik Napisano 1 Marca 2019 Zgłoszenie Share Napisano 1 Marca 2019 To kiedy sadzicie? Panowie i panie? :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Daria.rolnik Napisano 1 Marca 2019 Autor Zgłoszenie Share Napisano 1 Marca 2019 To prawda, sadzenie ziemniaków już się zaczęło. Ja myślę o posadzeniu riviery może w przyszłym tygodniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Darekspire Napisano 2 Marca 2019 Zgłoszenie Share Napisano 2 Marca 2019 Daria jak sobie radzisz z kielkami riviery? Mam ja pierwszy raz i bardziej delikatnych kielkow nie mialem i podatnych na rizoktonioze momo zaprawiania i doswietlania i sa cienkie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Daria.rolnik Napisano 2 Marca 2019 Autor Zgłoszenie Share Napisano 2 Marca 2019 12 godzin temu, Darekspire napisał: Daria jak sobie radzisz z kielkami riviery? Mam ja pierwszy raz i bardziej delikatnych kielkow nie mialem i podatnych na rizoktonioze momo zaprawiania i doswietlania i sa cienkie Szczerze ci powiem, że też mam ją pierwszy raz i ciężko mi będzie Tobie doradzić. Doswietlam od 30.01 i moje nie są delikatne. Wręcz takie jakie być powinny. Więc nie wiem dlaczego twoje takie są.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Daria.rolnik Napisano 4 Marca 2019 Autor Zgłoszenie Share Napisano 4 Marca 2019 U mnie już riviera posadzona spryskana i nakryta :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość krzyś Napisano 5 Marca 2019 Zgłoszenie Share Napisano 5 Marca 2019 13 godzin temu, Daria.rolnik napisał: U mnie już riviera posadzona spryskana i nakryta a jaka była ziemia ? fajna sucha czy troche mokra jeszcze ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Malinowykrol Napisano 5 Marca 2019 Zgłoszenie Share Napisano 5 Marca 2019 Jak masz stara riviere to co się dziwisz że kiełki słabe jak masz nową riviere i zapewnisz jej światło i trochę wilgoci pod koniec kielowania to kiełki grube jak palec i nie do oderwania sądzę kora 2, wysypuje skrzynki i 95 % kiełków zostaje ale ziemniak brany z centrali nasienej a sądzę riviery 12 ha Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Piotr Napisano 5 Marca 2019 Zgłoszenie Share Napisano 5 Marca 2019 Pryskane przed nakryciem? Nigdy tak nie robię to nie jest profesjonalne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi