Gość Wojciech Napisano 4 Marca 2019 Zgłoszenie Share Napisano 4 Marca 2019 Siejecie już marchew i pietruszkę. Ja jutro planuje bo w polach już strasznie sucho myślę wsiac po 50 arów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Waclaw Napisano 4 Marca 2019 Zgłoszenie Share Napisano 4 Marca 2019 50 arów to trochę mało. W tym roku standard to po 50 hektarów. Zastanów się jeszcze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Wojciech Napisano 4 Marca 2019 Zgłoszenie Share Napisano 4 Marca 2019 Zawsze tyle sieje. Tylko u nas już jest sucho, i boję się powtórki z 18 gdzie wzeszlo 30 % Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Wacław Napisano 4 Marca 2019 Zgłoszenie Share Napisano 4 Marca 2019 Dzisiaj sucho jutro mokro. Cena jest, ja wale opór. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Darekspire Napisano 4 Marca 2019 Zgłoszenie Share Napisano 4 Marca 2019 Zebys sie wacku nie przeliczyl, nie jeden juz tak szedl na zywiol i gospodarki po tracili. A kto mysli ten zwieksza po kilku slabych sezonach nie po dobrym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Wacław Napisano 4 Marca 2019 Zgłoszenie Share Napisano 4 Marca 2019 Taki z ciebie myśliciel Darku ? Więc pokaż kto zmniejsza po dobrym sezonie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Statek Napisano 4 Marca 2019 Zgłoszenie Share Napisano 4 Marca 2019 Ja już zasialem 7ha i myślę że nie ma na co czekać i trzeba siać do skutku w końcu trafimy na cene Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Rabababa Napisano 5 Marca 2019 Zgłoszenie Share Napisano 5 Marca 2019 Po dobrym sezonie to się chyba zwiększa a nie zmniejsza a później cena hoooop w dół. I takie mamy później efekty spadku cen Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Darekspire Napisano 5 Marca 2019 Zgłoszenie Share Napisano 5 Marca 2019 Ja i paru znajomych robimy zawsze tyle samo a ja akurat killa ha mniej na zecz wiekszej ilosci zboża niech sobie pole odpoczywa i czeka na inny sezon Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość rolnik Napisano 5 Marca 2019 Zgłoszenie Share Napisano 5 Marca 2019 Ja też sieje jeden areał od kilku lat,każdego warzywa. A skoczki wcześniej czy później odpadają z płaczem.Najlepsze jest to że nowi nie mają czym zasiać i zebrać a planują po kilka ha !!! Później przychodzi jeden z drugim i pyta czemu tak drogo ?! Śmieszne jest też to że przeważnie ci co nie mają sprzętu chcą mieć pierwsi zasiane !!! Jeżeli ten rok będzie normalnym rokiem z opadami to życzę powodzenia nowym plantatorom !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Wacław Napisano 5 Marca 2019 Zgłoszenie Share Napisano 5 Marca 2019 Kilka ha mniej mówisz ? Ja w tym roku uzbroilem się w sprzęt po zęby i nie zamierzam robić kilka ha mniej lecz odwrotnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Darekspire Napisano 5 Marca 2019 Zgłoszenie Share Napisano 5 Marca 2019 Powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Wacław Napisano 5 Marca 2019 Zgłoszenie Share Napisano 5 Marca 2019 Dla ciebie również Darku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Statek Napisano 5 Marca 2019 Zgłoszenie Share Napisano 5 Marca 2019 Dlaczego myślisz że skoro jestem nowy to nie mam maszyn? Kupiłem nowy siewnik i kombajn a do tego mam zamówione dwie deszczownie. Patrząc na ceny to myślę że warto w to wchodzić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Max Napisano 5 Marca 2019 Zgłoszenie Share Napisano 5 Marca 2019 Prawdą jest to że pietruszka potrzebuje więcej wody niż marchew? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Malinowykrol Napisano 5 Marca 2019 Zgłoszenie Share Napisano 5 Marca 2019 A jakie odmiany siejecie ja na wczesna Napoli a na pozna monanta jeżeli chodzi o marchew pietruszka arat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin Napisano 5 Marca 2019 Zgłoszenie Share Napisano 5 Marca 2019 Wczesna Jerada, później Nerac. Pietruszka tylko i wyłącznie Eagle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Statek Napisano 5 Marca 2019 Zgłoszenie Share Napisano 5 Marca 2019 dlaczego eagle? każdy mi mówił ze omuna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Ooolo Napisano 7 Marca 2019 Zgłoszenie Share Napisano 7 Marca 2019 Ja sieje marchew balitomore a Pietruszka berlińska Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Darekspire Napisano 7 Marca 2019 Zgłoszenie Share Napisano 7 Marca 2019 A sial ktos marchew bermude? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Pietruszczak Napisano 7 Marca 2019 Zgłoszenie Share Napisano 7 Marca 2019 I cyk 20 hektarów zasiane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Miszczu Napisano 8 Marca 2019 Zgłoszenie Share Napisano 8 Marca 2019 U nas też wszyscy sieją jak szaleni. Somsiad zasiał już 15 ha i planuje kolejne 20. Ja miałem w zeszłym roku 5 i dalej będzie 5 ha. Czekam w tym roku na dużą korektę ceny, bo inaczej będzie jak z jabłkami czyli płacz i lament. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość pann Napisano 8 Marca 2019 Zgłoszenie Share Napisano 8 Marca 2019 siejcie będzie towar po 30 gr. brawo geniusze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Darekspire Napisano 8 Marca 2019 Zgłoszenie Share Napisano 8 Marca 2019 Wszystko po tych entuzjastach na to wskazuje ze beda takie ceny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość rolnik Napisano 9 Marca 2019 Zgłoszenie Share Napisano 9 Marca 2019 To że dużo zasiane nie oznacza że będzie dużo zebrane druga sprawa to jakość towaru. Jak słyszę o ołomunie i berlinskiej to juz wiem ze ktos idzie na ilosc nie na jakosc ! Siew i uprawa pietruszki to drogi interes tak samo ładnej marchwi. Życze wszystkim udanego plonu i handlu . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi