Darekspire Napisano 9 Marca 2019 Zgłoszenie Share Napisano 9 Marca 2019 Taka jest wszech obecna prawda ze slabej jakosci towar zaniza cene towaru pierwszej jakosci Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kamil Koło Napisano 9 Marca 2019 Zgłoszenie Share Napisano 9 Marca 2019 To nie wino że za dobrą jakość dostaniesz dużo więcej wystarczy dużo omuna i berlińskiej żeby zdołować cene Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Kondzio Napisano 9 Marca 2019 Zgłoszenie Share Napisano 9 Marca 2019 Szalenstwo bez kalkulacji kosztów, ja tam mniej sieje darekspire widzę że nie pierwszy raz siejesz co siejesz.Jak potem widzę taki towar to nie rozumiem gości co aby zasiać a się uda a tak naprawdę koszta sobie robią. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Malinowykrol Napisano 9 Marca 2019 Zgłoszenie Share Napisano 9 Marca 2019 Ja sieje berlińska 5 ha plon ok 16 ton/ha mam przechowalnie z kontrolą i Pietruszka do lutego piękna wszystko sprzedałem. Taka prawda, że każda odmiana urośnie a o jakości świadczy odpowiednia ochrona, redliny, siewnik, i przede wszystkim woda a nie odmiana Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość pann Napisano 9 Marca 2019 Zgłoszenie Share Napisano 9 Marca 2019 co do odmiany to tylko bejo, ewentualnie comanche z novisem. nie rozumiem tych naszych rolników. i te kalkulacje , pietruszka po 6 zł 20 ton z / ha. co to za kasa, tylko taki rok raz na 20 lat! zacznijcie myśleć głową i robic swoje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość rolnik Napisano 10 Marca 2019 Zgłoszenie Share Napisano 10 Marca 2019 4 godziny temu, Gość Malinowykrol napisał: Ja sieje berlińska 5 ha plon ok 16 ton/ha mam przechowalnie z kontrolą i Pietruszka do lutego piękna wszystko sprzedałem. Taka prawda, że każda odmiana urośnie a o jakości świadczy odpowiednia ochrona, redliny, siewnik, i przede wszystkim woda a nie odmiana Odmiana to jakość !!! Z taką wydajnością to szału nie robisz...... Zaraz mi napiszesz że Ołomuńska wygląda tak samo jak Eagle !!! W moim rejonie taka wydajność to na wczesnej w lipcu .....Późna jesień to x2 twojego plonu . Piękny towar zawsze zapłaci w odpowiednim terminie,problemem są skoczkowie którzy mają słaby towar w niskiej cenie na początku sezonu !!! Z południa naszego kraju zawsze mam kupujących którzy jadą 400km.......po towar podobnej jakości do twojego?! Wątpię w taki sentyment kupujących.....do producenta !!! W tym wszystkim jest jeden problem producentów, nie potrafimy szanować swojej pracy( nie wszyscy ale większość) i potem robi się niska cena przy większym areale danego produktu !!! Produkujemy najwięcej pietruszki w UE i nie potrafimy dyktować ceny( my rolnicy) a to chyba podstawa rozwoju naszych gospodarstw. Pośrednik zarabia tyle co my( niech mi ktoś nie pisze że mogę zająć się handlem) albo i więcej i to jest chore w naszym kraju bo większość z pośredników prowadzi gospodarstwa i ukrywa dochody !!! Dlatego jestem za pełnym vatem w rolnictwie ,płaćmy uczciwie podatki !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kamil Koło Napisano 10 Marca 2019 Zgłoszenie Share Napisano 10 Marca 2019 A co to jest pełny VAT i co to pomoże Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość kupiec Napisano 10 Marca 2019 Zgłoszenie Share Napisano 10 Marca 2019 omuna masz 40 ton, wyobraznia, handluj . pełny vat ? dobre Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość kupiec Napisano 10 Marca 2019 Zgłoszenie Share Napisano 10 Marca 2019 eagle jest dużo ładniejsza jak ten czeski badziew Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość on40 Napisano 10 Marca 2019 Zgłoszenie Share Napisano 10 Marca 2019 2 godziny temu, Gość kupiec napisał: omuna masz 40 ton, wyobraznia, handluj . pełny vat ? dobre Możesz pisać jaśniej? Pisząc pełen vat pewnie miał na myśli wszystkich rolników na vat aby nie było ukrywania dochodów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość pann Napisano 10 Marca 2019 Zgłoszenie Share Napisano 10 Marca 2019 jak gęsto siejecie pietruszkę arat b- mox ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kamil Koło Napisano 10 Marca 2019 Zgłoszenie Share Napisano 10 Marca 2019 I co by to zmieniło gdyby wszyscy byli na vacie? Z południa jest masa rolników którzy kupują towar na Kujawach i sprzedają jako swój bo po pierwsze kto wie czy sprzedają to z fakturą a drugie jak sprawdzić czy mu urosło 10 ton czy 50 pietruszki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Freund Napisano 10 Marca 2019 Zgłoszenie Share Napisano 10 Marca 2019 4 minuty temu, Kamil Koło napisał: I co by to zmieniło gdyby wszyscy byli na vacie? Z południa jest masa rolników którzy kupują towar na Kujawach i sprzedają jako swój bo po pierwsze kto wie czy sprzedają to z fakturą a drugie jak sprawdzić czy mu urosło 10 ton czy 50 pietruszki Wiadomo że tak robią. Ale znam takich co mają 5 ha a na RR-kach znajomej hurtowni. Milion ton towaru rocznie z tych 5 ha urosło;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kamil Koło Napisano 10 Marca 2019 Zgłoszenie Share Napisano 10 Marca 2019 Myślę że nawet nie wiesz ile to jest milion ton bo na pewno nikt bez działalności takich ilości nie obraca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Darekspire Napisano 10 Marca 2019 Zgłoszenie Share Napisano 10 Marca 2019 Kolega z tym milionem sadze ze tak w przenosni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin Napisano 10 Marca 2019 Zgłoszenie Share Napisano 10 Marca 2019 Panowie, wracamy to tematu głównego - siew marchwi i pietruszki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość rolnik Napisano 10 Marca 2019 Zgłoszenie Share Napisano 10 Marca 2019 6 godzin temu, Gość Freund napisał: Wiadomo że tak robią. Ale znam takich co mają 5 ha a na RR-kach znajomej hurtowni. Milion ton towaru rocznie z tych 5 ha urosło;) Niech tylko uczciwie płacą podatki i będzie ok . 6 godzin temu, Gość pann napisał: jak gęsto siejecie pietruszkę arat b- mox ? Zależy kiedy chcesz kopać pietruszkę i kiedy siejesz znaczenie ma też czy nawadniana czy nie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość pann Napisano 11 Marca 2019 Zgłoszenie Share Napisano 11 Marca 2019 no tą pierwszą zbiór sierpień, reszta na jesieńi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość pann Napisano 11 Marca 2019 Zgłoszenie Share Napisano 11 Marca 2019 pierwsza ponad tydzień już w ziemi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Malinowykrol Napisano 11 Marca 2019 Zgłoszenie Share Napisano 11 Marca 2019 A czy pryskacie już na chwasty przedwschodowo i czym bo afalon wycofali. Ja zawsze afalon plus coomand 480 a w tym roku planuje stompem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość pann Napisano 11 Marca 2019 Zgłoszenie Share Napisano 11 Marca 2019 stomp + afalon Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość rolnik Napisano 11 Marca 2019 Zgłoszenie Share Napisano 11 Marca 2019 4 godziny temu, Gość pann napisał: stomp + afalon Inteligencką nie grzeszysz !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość pann Napisano 11 Marca 2019 Zgłoszenie Share Napisano 11 Marca 2019 o co ci chodzi rolnik? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość kupiec Napisano 11 Marca 2019 Zgłoszenie Share Napisano 11 Marca 2019 stompz afalonem w małej dawce, co w tym nie tak rolnik? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość pann Napisano 11 Marca 2019 Zgłoszenie Share Napisano 11 Marca 2019 stomp plus afalon. co sądzicie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi