Darekspire Napisano 21 Maja 2019 Zgłoszenie Share Napisano 21 Maja 2019 7 godzin temu, Gość Malorolny napisał: Innym tam u was zwieracze szwankuja i sraczka ich goni bo trzeba siac czy sadzic nastepne. Inaczej tego nazwac nie mozna tylko popuszczanie zwieraczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Gosc Napisano 23 Maja 2019 Zgłoszenie Share Napisano 23 Maja 2019 Jak w innych regionach wygląda sytuacja na polach? małopolskie już pola gotowe do kopania, ale wjechać można będzie nie prędko. Słyszałem, że w łódzkim susza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość zdzislaw Napisano 23 Maja 2019 Zgłoszenie Share Napisano 23 Maja 2019 w lodzkim deszczownie caly czas leja a kalisz nie ma takiej potrzeby bo tam padalo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Młody z Napisano 23 Maja 2019 Zgłoszenie Share Napisano 23 Maja 2019 Rolnicy są sami sobie winni. Rumun trzyma cenę a oni popuszczaja niżej niż Rumun Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Młody z Napisano 23 Maja 2019 Zgłoszenie Share Napisano 23 Maja 2019 W dniu 17.05.2019 o 13:37, Gość Handlarz napisał: Za tydzień młody będzie po 2zł. Widzimy się za tydzień żeby ktoś mi przyznał, że jestem prorokiem No i co jasnowidz dzisiaj giełdy 3 zł w górę i towaru brak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Xxx Napisano 23 Maja 2019 Zgłoszenie Share Napisano 23 Maja 2019 Jakie dzisiaj ceny na rynkach rumun? a Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Handlarz Napisano 23 Maja 2019 Zgłoszenie Share Napisano 23 Maja 2019 2 godziny temu, Gość Młody z napisał: No i co jasnowidz dzisiaj giełdy 3 zł w górę i towaru brak Nie wziąłem pod uwagę, że w większości rejonów naszego kraju spadnie 100-200mm deszczu na metr kwadratowy. Gdyby pogoda była normalna to byłoby poniżej 2zl, ale nie ma co gdybać. Południe kraju pod wodą więc tam chyba już po kopaniu i wszystko zgnije, ale obstawiam, że poprawa pogody przyniesie bardzo duży spadek cen ponieważ już wszyscy czekają bo plon jest, ale nie ma jak wjechać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Rolnik Napisano 24 Maja 2019 Zgłoszenie Share Napisano 24 Maja 2019 Ciekawe gdzie masz ten plon, u nas kropli deszczu od kwietnia. Dziwne co? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Gosc Napisano 24 Maja 2019 Zgłoszenie Share Napisano 24 Maja 2019 W dniu 23.05.2019 o 13:39, Gość Handlarz napisał: Nie wziąłem pod uwagę, że w większości rejonów naszego kraju spadnie 100-200mm deszczu na metr kwadratowy. Gdyby pogoda była normalna to byłoby poniżej 2zl, ale nie ma co gdybać. Południe kraju pod wodą więc tam chyba już po kopaniu i wszystko zgnije, ale obstawiam, że poprawa pogody przyniesie bardzo duży spadek cen ponieważ już wszyscy czekają bo plon jest, ale nie ma jak wjechać. Chłopaku przeczysz sam sobie, południe kraju topi a wszyscy maja plon. Dobrze ująłeś nie ma co gdybać. Jak utrzyma się dwa zlocisze to bedzie niezle, narazie jest 3-3.5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Cyngiel Napisano 29 Maja 2019 Zgłoszenie Share Napisano 29 Maja 2019 W dniu 21.05.2019 o 22:00, Sieradzak napisał: No ale weź i wytłumacz jednemu czy drugiemu. Nie bo muszę już kopać bo Krasoń bo to bo tamto. Ja tego nie rozumiem mam 18ha i mogę pole pod kapuste zostawić a ten co ma 50 to go na to nie stać. W zeszłym roku też nie kopalem młodych w czerwcu bo za 5zl mi się nie chciało towar się przewalil i zacząłem pod koniec lipca po 8-9 za elegancki towar. Za piatala zawsze zdążę sprzedać. No tak a najgorsi to już Ci co jak by mogli to by w drodze wsadzili no bo w rowie to wiadomo że już posadzone a teraz płacz że wody nie ma gdzie spuścić no bo ziemniaki w rowie rosną od takie to Polskie buradztwo niby inteligentni ludzie ale słoma z butów wystaje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Gosc. Napisano 30 Maja 2019 Zgłoszenie Share Napisano 30 Maja 2019 Ziemniaki chorują na potęgę. Na dzisiaj najwięcej zgnilizny bulw i liściozwój. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Gosc Napisano 30 Maja 2019 Zgłoszenie Share Napisano 30 Maja 2019 A u mnie już piękny grunt. Międzyrzędzia się zeszły, a pod spodem ziemniaki wielkości pięciozłotówki. Jeszcze 10 dni i w grunt trzeba jechać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Gosc Napisano 30 Maja 2019 Zgłoszenie Share Napisano 30 Maja 2019 Grunt to minimum dwa tygodnie kolego, zależy od temperatury jeszcze, ale faktycznie żółty nie jest zły. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Bimber Napisano 31 Maja 2019 Zgłoszenie Share Napisano 31 Maja 2019 Moje spostrzeżenia wiele osób w tym roku narodziło starej sadzonki i jak jadę moim rejonem kaliskim to widzę jak pytał wychodzi średnio co 60 cm u co niektórych a tych co niektórych to nawet dużo bardzo duzo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Gosc Napisano 31 Maja 2019 Zgłoszenie Share Napisano 31 Maja 2019 5 godzin temu, Gość Bimber napisał: Moje spostrzeżenia wiele osób w tym roku narodziło starej sadzonki i jak jadę moim rejonem kaliskim to widzę jak pytał wychodzi średnio co 60 cm u co niektórych a tych co niektórych to nawet dużo bardzo duzo To dobrze, grubsze urosną Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Rolnik Napisano 4 Czerwca 2019 Zgłoszenie Share Napisano 4 Czerwca 2019 Super, dzisiaj dycha od jutra piona, baja, ostatni rok wsadziłem ziemniaki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Gosc Napisano 4 Czerwca 2019 Zgłoszenie Share Napisano 4 Czerwca 2019 Jaką macie wydajność ze te ceny już są? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Sieradzak Napisano 4 Czerwca 2019 Zgłoszenie Share Napisano 4 Czerwca 2019 22t wolumia włóknina Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Błaszki Napisano 4 Czerwca 2019 Zgłoszenie Share Napisano 4 Czerwca 2019 U mnie riviera włóknina 28- 30 ton na 3/4 klasie gleby wczoraj wyszło.sredniak nie mocno gruby. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzysztoff Napisano 4 Czerwca 2019 Zgłoszenie Share Napisano 4 Czerwca 2019 Razem z ziemią? masło dodał reakcję 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi