Gość Siwy Traktorzysta Napisano 16 Maja 2019 Zgłoszenie Share Napisano 16 Maja 2019 Od prawdopodobieństwa wystąpienia przymrozków. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Grozer Napisano 16 Maja 2019 Zgłoszenie Share Napisano 16 Maja 2019 Przedstawiam u siebie sytuację jak wygląda u mnie A niektórzy to prawda że już kopia ziemniaki z pola. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Grozer Napisano 16 Maja 2019 Zgłoszenie Share Napisano 16 Maja 2019 Słuchaj u mnie za 2 tygodnie bo też mam wczesnego ziemniaka a inni już zaczęli kopać ziemniaka z pola. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Gosc Napisano 16 Maja 2019 Zgłoszenie Share Napisano 16 Maja 2019 A z czego maja kopac jak nie z gruntu? Z wody to by łowili Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Grozer Napisano 16 Maja 2019 Zgłoszenie Share Napisano 16 Maja 2019 Z tunelow foliowych też mają. Już pewnie kończą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Darekspire Napisano 16 Maja 2019 Zgłoszenie Share Napisano 16 Maja 2019 Grunt to jest podocznie nazywany ten bez zadnych okryc. To wedlug ciebie ten bez okryc to jaki jest? Nazwijmy normalnie po imieniu tunele, potem okrywy plaskie folia czyli preferka i agryle czy jak inni mowia flizelinna a na koncu wczesny grunt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Gosc Napisano 16 Maja 2019 Zgłoszenie Share Napisano 16 Maja 2019 Ironia... Mówi wam coś to? Wiec już kopiecie te nie przykryte? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dynamit Napisano 17 Maja 2019 Zgłoszenie Share Napisano 17 Maja 2019 Dzisiaj byłem z młodym ziemniakiem na Broniszach. Wczoraj sprzedawalo się po 5,50. Dzisiaj minimum 6zl. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość AB ziemniak Napisano 17 Maja 2019 Zgłoszenie Share Napisano 17 Maja 2019 1 godzinę temu, Dynamit napisał: Dzisiaj byłem z młodym ziemniakiem na Broniszach. Wczoraj sprzedawalo się po 5,50. Dzisiaj minimum 6zl. Skąd jesteś? Tunel czy pole? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Malorolny Napisano 17 Maja 2019 Zgłoszenie Share Napisano 17 Maja 2019 Tunele to już dawno się skończyły, no chyba, że ktoś czeka na 40-50t/ha Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dynamit Napisano 17 Maja 2019 Zgłoszenie Share Napisano 17 Maja 2019 Pole, folia. Z tuneli to już tylko jakieś niedobitki przywoza. Powiat sochaczewski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Handlarz Napisano 17 Maja 2019 Zgłoszenie Share Napisano 17 Maja 2019 Za tydzień młody będzie po 2zł. Widzimy się za tydzień żeby ktoś mi przyznał, że jestem prorokiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Handlarz Napisano 21 Maja 2019 Zgłoszenie Share Napisano 21 Maja 2019 Dzisiaj 3zł i towaru na giełdach do oporu, także moja wizja stacje się faktem. Mam dalej prognozować jak będą wyglądały ceny? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Gosc. Napisano 21 Maja 2019 Zgłoszenie Share Napisano 21 Maja 2019 Handlarz nie prognozuj tylko odwiedż urzad skarbowy bo jesteś z nim na bakier. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Gosc Napisano 21 Maja 2019 Zgłoszenie Share Napisano 21 Maja 2019 1 godzinę temu, Gość Handlarz napisał: Dzisiaj 3zł i towaru na giełdach do oporu, także moja wizja stacje się faktem. Mam dalej prognozować jak będą wyglądały ceny? Cyganeczko, minąłeś się z powołaniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Piotr Napisano 21 Maja 2019 Zgłoszenie Share Napisano 21 Maja 2019 Słuchaj gdzie takie ceny są? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Podatek płacić Napisano 21 Maja 2019 Zgłoszenie Share Napisano 21 Maja 2019 5 godzin temu, Gość Handlarz napisał: Dzisiaj 3zł i towaru na giełdach do oporu, także moja wizja stacje się faktem. Mam dalej prognozować jak będą wyglądały ceny? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Anioł Napisano 21 Maja 2019 Zgłoszenie Share Napisano 21 Maja 2019 Nie popuszczajcie już w.... cena będzie bo nie ma skąd przywieź, w Rumunii kolejki i nie tylko Polskie tiry bo Francuskie, Niemieckie też ładują więc wiecie delikatnie nie zmarnujcie tego roku proszę was bo następnego nie będzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Malorolny Napisano 21 Maja 2019 Zgłoszenie Share Napisano 21 Maja 2019 Jeżeli pozbędziesz się rolników z Sieradza, Wielunia i tych okolic oraz z Oleśnicy to cena się utrzyma. Proponuję zamknąć ich w stodołach na klucz, wtedy cena będzie stabilna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Gosc Napisano 21 Maja 2019 Zgłoszenie Share Napisano 21 Maja 2019 Godzinę temu, Gość Malorolny napisał: Jeżeli pozbędziesz się rolników z Sieradza, Wielunia i tych okolic oraz z Oleśnicy to cena się utrzyma. Proponuję zamknąć ich w stodołach na klucz, wtedy cena będzie stabilna. Ja bym wypuszczał jednego dziennie, przed kopaniem chłosta żeby nie opuszczał ceny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Gocha Napisano 21 Maja 2019 Zgłoszenie Share Napisano 21 Maja 2019 Dobre! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Marek Napisano 21 Maja 2019 Zgłoszenie Share Napisano 21 Maja 2019 Dzisiaj rano na Broniszach mlody 4 zł, za 3 zł to nie było nawet drobnicy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sieradzak Napisano 21 Maja 2019 Zgłoszenie Share Napisano 21 Maja 2019 Ja jestem z Sieradza i nie można wszystkich wrzucić do jednego worka. Nic jeszcze nie kopie i jak cena będzie nadal tak lecieć w dół to kopal nie będę. Pole pod kapusty zostawilem i nigdzie mi się nie spieszy. Jednak chciałbym zaznaczyć że nie tylko na Sieradzu rosną ziemniaki i nie tylko nasi opuszczają ceny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Gosc Napisano 21 Maja 2019 Zgłoszenie Share Napisano 21 Maja 2019 30 minut temu, Sieradzak napisał: Ja jestem z Sieradza i nie można wszystkich wrzucić do jednego worka. Nic jeszcze nie kopie i jak cena będzie nadal tak lecieć w dół to kopal nie będę. Pole pod kapusty zostawilem i nigdzie mi się nie spieszy. Jednak chciałbym zaznaczyć że nie tylko na Sieradzu rosną ziemniaki i nie tylko nasi opuszczają ceny. Żeby wszyscy tak robili to by była cena, nie oszukujmy się, ale wasze strony szybko kucają z ceny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sieradzak Napisano 21 Maja 2019 Zgłoszenie Share Napisano 21 Maja 2019 No ale weź i wytłumacz jednemu czy drugiemu. Nie bo muszę już kopać bo Krasoń bo to bo tamto. Ja tego nie rozumiem mam 18ha i mogę pole pod kapuste zostawić a ten co ma 50 to go na to nie stać. W zeszłym roku też nie kopalem młodych w czerwcu bo za 5zl mi się nie chciało towar się przewalil i zacząłem pod koniec lipca po 8-9 za elegancki towar. Za piatala zawsze zdążę sprzedać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi