Gość zły rolnik Napisano 29 Sierpnia 2020 Zgłoszenie Share Napisano 29 Sierpnia 2020 kogoś widzę fantazja ponosi w sklepie ziemniak w promocji po 60 gr. a ktos chce po 2 złote sprzedawać u nas w detalu po 1 zł/kg i ludzie się szczypią żeby tyle dać i szukają taniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Gosc Napisano 29 Sierpnia 2020 Zgłoszenie Share Napisano 29 Sierpnia 2020 Pełen szacunek dla tych co chcą sprzedać po 3 czy 4 złote worek . Cena minimalna może wynieść 6 zł w tym roku patrząc po cenach w Europie ale Polski chłop umie przecież liczyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Zły rolnik Napisano 29 Sierpnia 2020 Zgłoszenie Share Napisano 29 Sierpnia 2020 Zaraz się odezwa eksperci że cała Europa gotuje się z ziemniakiem i u nas nie może być ceny :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Malorolny Napisano 29 Sierpnia 2020 Zgłoszenie Share Napisano 29 Sierpnia 2020 Tutaj co jeden to lepszy ekspert i nawet cenić swojej pracy nie potrafią. Ziemniak po 1zł/kg w detalu? Te czasy już się skończyły. Materiał kwalifikowany, nawozy, środki ochrony roślin, pracownik...wszystko jest droższe niż jeszcze kilka lat temu. Ale jeżeli ktoś nie potrafi sobie tego policzyć to niech pracuje charytatywnie, klienci z pewnością to docenią Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość gosc Napisano 29 Sierpnia 2020 Zgłoszenie Share Napisano 29 Sierpnia 2020 Trochę Was zdenerwuje.Wystawiam na olx jadalnego po 15 zł worek. Zadzwonił koleś że potrzebuje odpadu dla futerkowych. Mowię że nie mam jeszcze 3 ton odpadu(w sumie chciał 10). Pytam po ile da za odpad. To mówi że płacił po 20 gr. Współczuję workować za 3,5 zł. Północna lubelszczyzna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Rolnik Napisano 30 Sierpnia 2020 Zgłoszenie Share Napisano 30 Sierpnia 2020 Cały czas ogłaszam odpad po 20 gr na różnych stronach internetowych i zerowy odzew ci co mają bydło odmawiają bo rolnicy chcą ich zawalić. A u innych ruch jak w sklepie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość rolnik Napisano 30 Sierpnia 2020 Zgłoszenie Share Napisano 30 Sierpnia 2020 Jak cenowo giełdy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Olek Napisano 30 Sierpnia 2020 Zgłoszenie Share Napisano 30 Sierpnia 2020 Ja dla przykładu wykopie tylko soraje, reszta talerzówka. Policzyłem nie ma sensu kopać idokladac do interesu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sieradzak Napisano 30 Sierpnia 2020 Zgłoszenie Share Napisano 30 Sierpnia 2020 Masz rację, jak zimy i mrozu nie będzie to nawet na sadzeniu zaoszczędzisz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Gosc Napisano 30 Sierpnia 2020 Zgłoszenie Share Napisano 30 Sierpnia 2020 2 godziny temu, Gość Rolnik napisał: Cały czas ogłaszam odpad po 20 gr na różnych stronach internetowych i zerowy odzew ci co mają bydło odmawiają bo rolnicy chcą ich zawalić. A u innych ruch jak w sklepie A ja po 40gr sprzedałem już ok.2ton odpadów w tym sezonie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sieradzak Napisano 30 Sierpnia 2020 Zgłoszenie Share Napisano 30 Sierpnia 2020 Odpadu w mojej okolicy nikt nawet za darmo nie chce. Mam znajomego swiniarza to tylko że względu na znajomość mu to wożę luzem za koszt paliwa. Jak odpad po 40gr sprzedałeś jak jadalny od 30 do 40gr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Zły rolnik Napisano 30 Sierpnia 2020 Zgłoszenie Share Napisano 30 Sierpnia 2020 Po 40 groszy to pewnie sprzedaje odpad na targu i babcie i dziadki biorą do kurek i królików. Gdybym hodowal bydło nie dałbym ani grosza więcej niż 0,15zl/kg odpadu bo to nieopłacalne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Darekspire Napisano 30 Sierpnia 2020 Zgłoszenie Share Napisano 30 Sierpnia 2020 3 godziny temu, Gość Olek napisał: Ja dla przykładu wykopie tylko soraje, reszta talerzówka. Policzyłem nie ma sensu kopać idokladac do interesu. U mnie podobnie.. wykopie tylko galę i to co na sadzenie resztę 4 ha idzie talerzowa i zborze. Ty dużo tego masz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Rolnik Napisano 30 Sierpnia 2020 Zgłoszenie Share Napisano 30 Sierpnia 2020 40gr to cała Polska sprzedaje ziemniaki a Ty piszesz że odpad. Wytrzezwiales po sobocie już chyba jeszcze nie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Michal_mazowieckie Napisano 30 Sierpnia 2020 Zgłoszenie Share Napisano 30 Sierpnia 2020 A czy ktoś ma REALNE info, jak stoi ziemniak myty/jakosciowy/na mycie i pakowanie? Awex Amplus i takie tam? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Gosc. Napisano 30 Sierpnia 2020 Zgłoszenie Share Napisano 30 Sierpnia 2020 2 godziny temu, Darekspire napisał: U mnie podobnie.. wykopie tylko galę i to co na sadzenie resztę 4 ha idzie talerzowa i zborze. Ty dużo tego masz? Miałeś wielkie pretensje do TBU że psują robotę na Rybitwach. Teraz TBU nie jezdzi, nie przeszkadza ci w handlu a ty nie masz zbytu i będziesz ziemniaki talerzował. Tak więc kochany szukanie kozła ofiarnego było daremne bo jedynie ograniczenie uprawy ziemniaków poprawi opłacalność w następnych latach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Darekspire Napisano 30 Sierpnia 2020 Zgłoszenie Share Napisano 30 Sierpnia 2020 . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Gość nedza Napisano 30 Sierpnia 2020 Zgłoszenie Share Napisano 30 Sierpnia 2020 Nie chodzi tu o zbyt tylko o dokładkę przy tych cenach do zbioru.. i jeszcze warunki. Jak mam tydzień kopać hektar pola to dziękuję ale talerz zrobi to szybciej. W okolicy zbyt na ziemniaka nawet jest bo duże skupy biorą tylko że cena do 30 groszy. Nie mam piachów jak Sieradz że walne 1 ha za dniowke. A poza tym po inne lata że zbytem nie było problemu, firma nie lojalna z którą handlowałem od paru lat i robiłem mytego, co w zeszłym roku co cena na rynku była sporo droższa ja dawałem trochę taniej bo jak będzie źle to też będą brać nawet, dokupowalem jak po padało a nie miałem na kopane żeby im zrobic. A teraz się wypieli i woli z Sieradza wozić po 20 groszy.. prosił się nie będę i najprawdopodobnie zakończę współpracę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Rolnik Napisano 30 Sierpnia 2020 Zgłoszenie Share Napisano 30 Sierpnia 2020 Dałeś się wykolegowac bo na zdrowy rozum jak ktoś kupuje towar kilkanaście lat to bierze sprawdzony ladny towar byleby był tańszy bo lepszy zarobek. Tak jest ze wszystkim jak drogi towar to kupujacy z przed kilku lat numer do Ciebie znajda. Teraz taka sytuacja jest z pekińska 2 miesiące temu talerzowka a teraz każdy dzwoni zrób mi no zrób Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość CVX Napisano 30 Sierpnia 2020 Zgłoszenie Share Napisano 30 Sierpnia 2020 U nas nikt nie patrzy na lojalność. Tylko cena Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Slawek Napisano 30 Sierpnia 2020 Zgłoszenie Share Napisano 30 Sierpnia 2020 Do osoby gość gość nedza Kolego podaj jakiś kontakt do siebie są firmy w naszym pięknym kraju które cenią sobie zdrowe relacje w biznesie i grę do dwóch bramek a nie do jednej bramki jak firma z KTÓRa cię wykolegowala łagodnie mowiąc..ale głowa do góry jako to mówią nosił wilk razy kilka poniesli i wilka. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Enolofos Napisano 30 Sierpnia 2020 Zgłoszenie Share Napisano 30 Sierpnia 2020 Godzinę temu, Gość Rolnik napisał: teraz każdy dzwoni zrób mi no zrób Aby jeszcze zrozumieć o co im chodzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość gość M Napisano 30 Sierpnia 2020 Zgłoszenie Share Napisano 30 Sierpnia 2020 Jaka cena ziemniaka z fito na export i gdzie takiego szukać ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Gość nedza Napisano 31 Sierpnia 2020 Zgłoszenie Share Napisano 31 Sierpnia 2020 9 godzin temu, Gość Slawek napisał: Do osoby gość gość nedza Kolego podaj jakiś kontakt do siebie są firmy w naszym pięknym kraju które cenią sobie zdrowe relacje w biznesie i grę do dwóch bramek a nie do jednej bramki jak firma z KTÓRa cię wykolegowala łagodnie mowiąc..ale głowa do góry jako to mówią nosił wilk razy kilka poniesli i wilka. Pozdrawiam Kolego Slawek powiedz mi w jakim celu mam Ci podać dane kontaktowe. Ja jestem z pod krakowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość fujara Napisano 31 Sierpnia 2020 Zgłoszenie Share Napisano 31 Sierpnia 2020 Nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło, na sieradzu chociaż komorniki w tym roku zarobią. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi