Slawo134 Napisano 16 Września 2019 Zgłoszenie Share Napisano 16 Września 2019 A Tych którzy prowadzili skupy towaru, nie można pociągnąć do odpowiedzialności? Przecież pomagali w oszustwie, tylko pytanie czy świadomie czy nie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jtbs Napisano 16 Września 2019 Zgłoszenie Share Napisano 16 Września 2019 Sprawa ewidentnie dla prokuratury. nie ma sensu czekać, tylko trzeba zgłaszać zawiadomienie o popełnieniu przestępstwa. Żaden windykator tutaj nie pomoże. Ważne, żeby zawiadomienie złożyło jak najwięcej poszkodowanych (razem lub osobno). Prokuratura i tak połączy wszystkie zawiadomienia w jedno postępowanie a wysokość szkody może mieć znaczenie dla wyroku.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cionek Napisano 16 Września 2019 Zgłoszenie Share Napisano 16 Września 2019 Tak, masz rację JTBS. Kwestia spotkania. Ktoś musi zainicjować spotkanie, podać datę, miejsce, godzinę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Majkel207 Napisano 16 Września 2019 Zgłoszenie Share Napisano 16 Września 2019 32 minuty temu, Slawo134 napisał: A Tych którzy prowadzili skupy towaru, nie można pociągnąć do odpowiedzialności? Przecież pomagali w oszustwie, tylko pytanie czy świadomie czy nie... chcesz kogoś pociągać do odpowiedzialność za to ze pracowali dla złodzieja? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jtbs Napisano 16 Września 2019 Zgłoszenie Share Napisano 16 Września 2019 3 godziny temu, Majkel207 napisał: chcesz kogoś pociągać do odpowiedzialność za to ze pracowali dla złodzieja? Jeżeli wiedzieli, że to oszustwo, to można ich oskarżyć o współudział. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzysztof Wir Napisano 16 Września 2019 Zgłoszenie Share Napisano 16 Września 2019 Witam tu Krzysztof Braun. Podaję swój aktualny NR. telefonu 575751512 Wrazie jakichkolwiek pytań proszę dzwonić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Slawo134 Napisano 16 Września 2019 Zgłoszenie Share Napisano 16 Września 2019 9 godzin temu, Majkel207 napisał: chcesz kogoś pociągać do odpowiedzialność za to ze pracowali dla złodzieja? Jeśli wiedzieli o tym to jak najbardziej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wiecho Napisano 16 Września 2019 Zgłoszenie Share Napisano 16 Września 2019 O jak miło - pojawił się Pan Krzysio !!! Określi się Pan, kiedy będą realizowane płatności? jtbs dodał reakcję 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mdj Napisano 17 Września 2019 Zgłoszenie Share Napisano 17 Września 2019 Dołącząm się do spotkania i wszelkich działań odnośnie fimy WIR. Niech wreszcie ktoś zrobi z nimi porządek. Bo za rok będą kolejne ofiary. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mdj Napisano 17 Września 2019 Zgłoszenie Share Napisano 17 Września 2019 Kiedy płatności? Panie Braun. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzysztof Wir Napisano 17 Września 2019 Zgłoszenie Share Napisano 17 Września 2019 Witam sam czekam na zaległe przelewy, które mam zagwarantowane do końca tego miesiąca. Jak wpłyną mi w/w środki będę sukcesywnie regulowal moje zaległości względem kontrachentow. Z poważaniem Krzysztof Braun Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bor Napisano 17 Września 2019 Zgłoszenie Share Napisano 17 Września 2019 Panie Krzysztofie dobrze że chociaż jest jakiś kontakt z Panem ale proszę podać konkretną datę do kiedy mamy czekać na płatności? A po tym terminie proponuję spotkanie z poszkodowanymi i poszukanie rozwiązań. Są osoby które zajmują się odzyskiwaniem pieniędzy od takich ludzi... pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Borówka Napisano 17 Września 2019 Zgłoszenie Share Napisano 17 Września 2019 Słuchajcie może nie ma sensu od razu szaleć z sądami i windykacjami, normalny czas płatności firm zagranicznych to 60 dni. Z reguły każdy z nas ma wpisane 21 dni, a Pan Krzysztof czeka 3 razy tyle, więc dajmy mu te 60 dni i dopiero można zacząć działać. Mi też jest winny bardzo duże pieniądze i wiem jedno, jeśli wszyscy zaczniemy się sądzić, to prędko nie zobaczymy pieniędzy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Borówka 2 Napisano 17 Września 2019 Zgłoszenie Share Napisano 17 Września 2019 Pewnie nikt by nie pisal o sądach i windykacjach gdyby nie obiecanki Pana Krzysztofa że jutro fakturę opłaci i tak kilka razy a przelewów nie ma do tej pory.Dodatkowo ciągle zmiany numeru i brak kontaktu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aga7896 Napisano 18 Września 2019 Zgłoszenie Share Napisano 18 Września 2019 Ja również nie otrzymałam przelewu, niestety ale poczekam do końca miesiąca może się coś ruszy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Borówka 2 Napisano 18 Września 2019 Zgłoszenie Share Napisano 18 Września 2019 Czy ktoś próbował dzwonić na podany wyżej nowy numer Pana Krzysztofa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jtbs Napisano 19 Września 2019 Zgłoszenie Share Napisano 19 Września 2019 W dniu 17.09.2019 o 10:41, Krzysztof Wir napisał: Witam sam czekam na zaległe przelewy, które mam zagwarantowane do końca tego miesiąca. Jak wpłyną mi w/w środki będę sukcesywnie regulowal moje zaległości względem kontrachentow. Z poważaniem Krzysztof Braun Nie wygląda to profesjonalnie i uczciwie. Jestem w stanie zrozumieć problemy z płynnością spowodowany zaległościami u kontrahentów, ale w takiej sytuacji nie zmienia się numeru telefonu, nie zwija się biznesu, nie zostawia się dostawców z brakiem informacji tylko informuje się ich i grzecznie prosi o chwilę cierpliwości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TakiTam Napisano 19 Września 2019 Zgłoszenie Share Napisano 19 Września 2019 Hmm... wszedłem w ten wątek, bo widziałem jak firma WiR zachowywała się na rynku borówki; podbijała w dziwny sposób ceny... Smutne, bo chyba faktycznie jest to kolejne wyłudzenie. Wielu plantatorów zwabionych troche wyższą ceną zapominają o ostrożności...Widać to po skali działalności(jeden skup, drugi, trzeci, czwarty...) i tym, jak szybko została ona nagle zamknięta. To, że nagle zmieniła się na pieczątkach siedziba firmy z Karczewa, na Gościeńczyce.... Ja bym Państwa namawiał na szybkie działanie, a najlepiej na zorganizowanie się; jak najszybciej zgłaszanie do prokuratury i policji braku zapłacenia faktur i wniosków o zabezpieczenie, ze względu na bardzo prawdopodobną próbę wyłudzenia. Przecież jesli firma Wir otrzyma przelewy, to pieniądze nawet z zablokowanego/zabezpieczonego rachunku pójdą na płatności. Więc samej firmie WiR krzyda się nie stanie, ani jej kontrahentom; dostawcą i odbiorcą. Ale jesli te informacje od właściciela, typu „proszę jeszcze chwilę poczekac” to tylko gra na czas, żeby lepiej pozacierać ślady i pochować aktywa i kasę? Taki lub bardzo podobny schemat wyłudzeń, to od kilku lat plaga w handlu owocami... Jeśli faktycznie towar był chociaż częściowo sprzedawany od razu ze strata na Broniszach... to tylko bbyło bby potwierdzenie tego... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Majkel207 Napisano 19 Września 2019 Zgłoszenie Share Napisano 19 Września 2019 raz ze cena była wysoka, ale żadnych wymagań jakościowych, nikogo nie interesowała jaka to jest borówka, jaka jest waga netto i to było najbardziej podejrzane, odbiorca który płaci więcej, zawsze wymaga tez wiecej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Borówka 2 Napisano 19 Września 2019 Zgłoszenie Share Napisano 19 Września 2019 Dokładnie.Czy w Siedlcach organizujemy spotkanie i ustalamy co dalej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PCZ Napisano 20 Września 2019 Zgłoszenie Share Napisano 20 Września 2019 Dobry pomysł Tylko teraz kiedy i gdzie? Oczywiście przydał by się jeszcze pan Krzysztof Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Turysta Napisano 20 Września 2019 Zgłoszenie Share Napisano 20 Września 2019 Proponuję zgłosić nie opłacone faktury do urzędu skarbowego. Mogą pomóc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wiecho Napisano 20 Września 2019 Zgłoszenie Share Napisano 20 Września 2019 Należy bezzwłocznie powiadomić (każdy z osobna) prokuraturę, policję oraz urząd skarbowy (w Otwocku). Jeżeli Pan Krzysztof będzie realizował swoje zobowiązania żadna krzywda ze strony tych instytucji mu nie grozi a upływający czas gra na naszą niekorzyść. Pan Krzysztof mając dobre intencje i chęć zrealizowania swoich zobowiązań sam powinien wystąpić z propozycją spotkania oraz przedstawienia nam wyjścia z zaistniałej sytuacji. Póki co robieni jesteśmy w przysłowiowe JAJKO . Turysta dodał reakcję 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Slawo134 Napisano 24 Września 2019 Zgłoszenie Share Napisano 24 Września 2019 Witam, czy ktoś otrzymał już jakiś zaległy przelew? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Borówka Napisano 25 Września 2019 Zgłoszenie Share Napisano 25 Września 2019 Witam, czy ktoś miał kontakt z Panem Krzysztofem od Soboty? Czyżby ponownie zmiana numeru? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi