Gość sad Napisano 23 Września 2019 Zgłoszenie Share Napisano 23 Września 2019 ile powinien urwać jabłek pracownik przez 10 godz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Realista Napisano 23 Września 2019 Zgłoszenie Share Napisano 23 Września 2019 Zależy na jakiej odmianie. Ale średnio powinno to być jakieś 6 skrzyń na osobę. Może tak, jak mówie 6 to jest dobrze. Poniżej 5 trzeba to gonic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość sad Napisano 23 Września 2019 Zgłoszenie Share Napisano 23 Września 2019 Jeszcze zależy, czy później na sortowaniu ma być 5% przemysłu, czy 20%. Rwanie "jak leci" jest dużo szybsze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Jana Napisano 23 Września 2019 Zgłoszenie Share Napisano 23 Września 2019 Zalezy od odmiany i wieku sądu. U mnie Prince n 3 letnim drzewie rwali po 7 skrzyń. Gali od 65mm prawie 4 skrzynie.mutsu dobijali do 8 ale towar gruby od 8cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość gość Napisano 23 Września 2019 Zgłoszenie Share Napisano 23 Września 2019 7 -8 szkrzyn na 10godz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość qatar_rial Napisano 23 Września 2019 Zgłoszenie Share Napisano 23 Września 2019 z tymi 6-ścioma skrzyniami to bym nie przesadzał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Prorok Napisano 24 Września 2019 Zgłoszenie Share Napisano 24 Września 2019 U mnie na 2letnim ligolu po 10 skrzyń rwali...ale jabłka tak duże,że we dwóch do skrzyni musieli wkladac.... Też umiem opowiadać bajki;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Seba Napisano 24 Września 2019 Zgłoszenie Share Napisano 24 Września 2019 Taka norma zależy od wielu czynników, które już koledzy powyżej wymienili. Co jeszcze mogę doradzić: Sam sobie ją zmierz: przejdź się do sadu na godzinę i będziesz wiedział :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Grzegorz Napisano 25 Września 2019 Zgłoszenie Share Napisano 25 Września 2019 Bardzo niewymierna norma, szczególnie w tym sezonie gdy owoców jest mało i jakość różna. Przeciętnie 1,5 do 2 ton na przeszkolonego pracownika z wstęnym sortowaniem jest do przyjęcia . Na wynik składa się kilka czynników na które osoby pracujące nie mają wpływu. Uważam że jakość jest ważniejsz od ilości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Lop Napisano 25 Września 2019 Zgłoszenie Share Napisano 25 Września 2019 Ja mam kilka osób. Różnica jest duża przy zbiorze. Od 3 do 7 skrzyń potrafia zebrać. Ale Ci najsprytniejszy są wynagradzani. Ogólnie osmio osobowym zespołem jesteśmy w stanie zebrać 40 skrzyń na jabłku 7-8,5cm. Gaki, Goldena troszkę mniej. Rekord jednego dnia zrobila mi para zrywając 17 skrzyń mutsu w kalibrze 8+. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość ```` Napisano 26 Września 2019 Zgłoszenie Share Napisano 26 Września 2019 Bez ogladana i to co za sztuka narwac duzo...najpierw banan na twarzy bo duzo narwali a potem placz na sortowni....w 8 osob realne przy grubszym jablku z ogladaniem przy rwaniu-50 skrzyn,gali -3 skrzynie z ogladaniem bo poparzenia itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi