Gość stas Napisano 7 Stycznia 2020 Zgłoszenie Share Napisano 7 Stycznia 2020 Kapusta jaguar w tym sezonie robiła się miękka jaka przyczyna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Gość Napisano 9 Stycznia 2020 Zgłoszenie Share Napisano 9 Stycznia 2020 Bo za póżno wsadziłeś ją w pole. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość JK1 Napisano 10 Stycznia 2020 Zgłoszenie Share Napisano 10 Stycznia 2020 Kapusta Jaguar: termin sadzenia 1 maj do 15 czerwca okres wegetacji 127 dni Ja sadziłem 10 czerwca i też miałem miękką , Gość Gość mógłbyś uzasadnić dlaczego piszesz o zbyt późnym terminie sadzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sieradzak Napisano 10 Stycznia 2020 Zgłoszenie Share Napisano 10 Stycznia 2020 Terminy sadzenia nie uwzględnia zmiany klimatu. Terminy są liczone na optymalne warunki a o takie coraz trudniej w zeszłym sezonie niektóre odmiany potrzebowały niemal miesiąc dłuższej wegetacji i tu nawet nie chodzi o wodę tylko o temperatury jakie były latem. A jak wiadomo Kapusta upałów nie lubi. Diagnoza według mnie twojego problemu jest taka że zapewniles wodę i nawóz co spowodowało szybki wzrost ale jak by to powiedzieć główki nie były odpowiednio wypełnione i z tad miękkość. Przerabiam to kiedyś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość staś Napisano 12 Stycznia 2020 Zgłoszenie Share Napisano 12 Stycznia 2020 kapusta jaguar robiła się miękka błoto w kiszeniu, sadze już kilka lat i nigdy tak nie było głowki ładne duże Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi