Gość Pietrek Napisano 23 Stycznia 2020 Zgłoszenie Share Napisano 23 Stycznia 2020 Witajcie. Powoli zbliżamy się do nowego sezonu, więc trzeba pomyśleć o opryskach i nawozach. Jak zapewne wiecie każdy szuka oszczędności i tak samo jak omijamy pazerne sortownie i odbiorców również w środkach ochrony możemy to zrobić i tym sposobem zaoszczędzić parę ładnych złotych bo wiem z doswiadczenia że ceny w różnych punktach sprzedaży za bardzo rozne. Chciałabym aby w tym poście życzliwi ludzie publikowali ceny w/w produktów wraz z lokalizacją. Ja właśnie czekam na oferty od lokalnych sprzedawców z Opola Lubelskiego ale z tego co mówią to straszna podwyżkami np. Delan 5 kg 1100zl. Pozdrawiam Pietrek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
YOGI Napisano 23 Stycznia 2020 Zgłoszenie Share Napisano 23 Stycznia 2020 Cześć Pietrek, mega dobry pomysł!! Dam znać co i jak w moim regione! pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Karlos Napisano 23 Stycznia 2020 Zgłoszenie Share Napisano 23 Stycznia 2020 Okolice Łodzi Movento 300zl Coragen 225zl Runner 300zl Apis 290zl Merpan 1800zl 50 kg Roundap 350zl Delan 1050zl 5 kg Luna experience 250zl Ceny w porównaniu z ubiegłym rokiem dużo wyższe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Koper Napisano 23 Stycznia 2020 Zgłoszenie Share Napisano 23 Stycznia 2020 3 godziny temu, Gość Karlos napisał: Okolice Łodzi Movento 300zl Coragen 225zl Runner 300zl Apis 290zl Merpan 1800zl 50 kg Roundap 350zl Delan 1050zl 5 kg Luna experience 250zl Ceny w porównaniu z ubiegłym rokiem dużo wyższe. Spokojnie z zakupami będzie taniej znam branże duża konkurencja trzeba przyciągnąć klienta. A tak wogole to dużo gospodarstw przeszło na ekologię to raz, a dwa nie wiadomo jaki będzie rok a przede wszystkim wiosna, i co teraz zrobić zakupy a potem się okaże po co tego tyle ???? Poczekajmy to dystrybutorzy obniża cenę gwarantuje wam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Smerf mundrala Napisano 23 Stycznia 2020 Zgłoszenie Share Napisano 23 Stycznia 2020 3 godziny temu, Gość Koper napisał: Spokojnie z zakupami będzie taniej znam branże duża konkurencja trzeba przyciągnąć klienta. A tak wogole to dużo gospodarstw przeszło na ekologię to raz, a dwa nie wiadomo jaki będzie rok a przede wszystkim wiosna, i co teraz zrobić zakupy a potem się okaże po co tego tyle ???? Poczekajmy to dystrybutorzy obniża cenę gwarantuje wam. No ...obniża ...im prąd nie zdrożał,ZUS też nie,paliwo mają za darmo a pracownicy robić będą za darmo... Tylko nam koszty rosną...innym już nieS Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Zzz Napisano 27 Stycznia 2020 Zgłoszenie Share Napisano 27 Stycznia 2020 Nic nie kupuje, nie bede produkowal i dokladał do interesu. W tym roku niech inni dołożą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Smerf mundrala Napisano 28 Stycznia 2020 Zgłoszenie Share Napisano 28 Stycznia 2020 15 godzin temu, Gość Zzz napisał: Nic nie kupuje, nie bede produkowal i dokladał do interesu. W tym roku niech inni dołożą. Bardzo słuszna koncepcja...bo reszta znowu pozbiera za 8 gr i w necie będzie udawać biznesmenow Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Franek Napisano 4 Lutego 2020 Zgłoszenie Share Napisano 4 Lutego 2020 Póki co prąd nie podrożał, a paliwo staniało więc środki wyprodukowane w 2019 roku powinny kosztować tak jak poprzednio. Jeśli wszyscy podzielą się informacjami o cenach i tańszych firmach to możemy coś zyskać. Ważne aby nauczyć się współdziałania i łączyć zakupy z sąsiadami, a następnie wyprzedzając zakupy złożyć do kilku firm zapytania ofertowe. Polecam, to działa. Z pewnością mało z Was wie że w sieci BASF istnieje tzw. sieć sprzedaży VIKTORIA BASF. Hurtownie należące do tej sieci powinny sprzedawać środki firmy BASF taniej bo uzyskują dużo większe rabaty fabryczne. W praktyce hurtownie ukrywają przed nami te informacje i sprzedają środki po znacznie zawyżonych cenach. Nie polecam też kupowania środków z firm które mają je na wyłączność. Wyłączność służy wyłącznie do okradania rolników. W roku ubiegłym Duet Ultra który na rynku niemieckim kosztował ok. 94 zł za litr działająca na rynku polskim firma wyłącznościowa wyceniła na 180 zł za litr. Jeśli coś jest sprzedawane pod nazwą dystrybutora a nie pod nazwą producenta to jest to oszustwo ( w wiadomym celu) chociaż ponoć prawo na to zezwala. UE i agencja ARiMR nakładają na nas coraz większe urzędowe obciążenia ale rynkiem sprzedaży i dystrybucji nie zajmuje się nikt. Na rynku jest kilka internetowych sklepów wysyłkowych które sprzedają legalne środki w przyzwoitych cenach dla mniejszych rolników i są też uczciwe hurtownie dla większych odbiorców. wystarczy poszukać i zapytać innych. W każdej sytuacji polecam też kontakt z bezpośrednimi doradcami producentów lub bezpośrednio z producentem. Dowiecie się ciekawych rzeczy o rynku , ale też o programach lojalnościowych, promocjach i dodatkowych korzyściach które mogą zniwelować koszt zakupu o kolejne 10 do 15% i to wszystko przy stosunkowo niskiej cenie zakupu Mi osobiście przy swoich 220 ha to się opłaca . Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość olek sad Napisano 4 Lutego 2020 Zgłoszenie Share Napisano 4 Lutego 2020 Wszystko ładnie ale w Polsce nie wolno stosować środków zakupionych za granicą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Jacek Napisano 25 Lutego 2020 Zgłoszenie Share Napisano 25 Lutego 2020 Dziś kupione Sandomierz Delan 5 kg 949zl Merpan 10kg 350zl Agrosar 20l 259zl Regulex 280zl Runner 290zl Coragen 222zl Apis 1l 275zl Nordox 10kg 500zl Sercadis 480zl Cyperkil max 210zl za 1l Movento 299zl Vertigo 5l 625zl Topsin 5l 375zl Regalis 1.5kg. 600zl Zato 1kg 615zl Mocznik pulwski 1550 big bag Tona Sól potasowa 1600 big bag Tona Od marca ceny w górę ale czy to prawda? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Gosc Napisano 26 Lutego 2020 Zgłoszenie Share Napisano 26 Lutego 2020 Alez tam macie drogo. Grójec Malvin 31 brutto Sol potasowa 1200, Delan można kupić i po 860 zł tylko trzeba poszukać Zato u mnie akurat drożej 650 Topsin 10l 470 zl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Adam Napisano 26 Lutego 2020 Zgłoszenie Share Napisano 26 Lutego 2020 6 godzin temu, Gość Gosc napisał: Alez tam macie drogo. Grójec Malvin 31 brutto Sol potasowa 1200, Delan można kupić i po 860 zł tylko trzeba poszukać Zato u mnie akurat drożej 650 Topsin 10l 470 zl Gdzie ten topsin po 470 Zl kupulbym z 30 litrow podziel się proszę jakiś adres tel tak żeby trafić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Bartek Napisano 26 Lutego 2020 Zgłoszenie Share Napisano 26 Lutego 2020 Przecież to ściema nie ma szans na takie ceny dużo dzwoniłem i nigdzie takich cen nie słyszałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Smerf mundrala Napisano 26 Lutego 2020 Zgłoszenie Share Napisano 26 Lutego 2020 16 minut temu, Gość Bartek napisał: Przecież to ściema nie ma szans na takie ceny dużo dzwoniłem i nigdzie takich cen nie słyszałem Na igricie nie takie cuda się działy...człowieku małej wiary;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Zenek Napisano 26 Lutego 2020 Zgłoszenie Share Napisano 26 Lutego 2020 48 minut temu, Gość Bartek napisał: Przecież to ściema nie ma szans na takie ceny dużo dzwoniłem i nigdzie takich cen nie słyszałem Ceny są różne zależy od pazerności chemika. roundoup 10l 30 % marzy cena 230 = - 69 zł delan 950 5 kg przy 30% marzy = 285 zł marzy a niektórzy chemicy handlują towarem spod lady włoskim lub naszym bez akcyzy to prowizje szybują wysoko a jak się komuś popali albo nie zadziała to jego problem. ps. Sam myśle założyć sklep na wsi bo to najlepszy interes nie popsuje się wiec nie ma stresu a pryskać trzeba . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Piotr Napisano 8 Marca 2020 Zgłoszenie Share Napisano 8 Marca 2020 Opole Lubelskie Delan 1050 zł za 5 kg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Bot Napisano 8 Marca 2020 Zgłoszenie Share Napisano 8 Marca 2020 Okolice Warki delan 1000zl ale nie wiem po co go kupować jak zAmiennik w płynie 850zl. Olej parafinowy ok 180-190zl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Lerter Napisano 8 Marca 2020 Zgłoszenie Share Napisano 8 Marca 2020 Delan można kupić i za 860 850 jeszcze teraz tylko trzeba dobrze szukać. Wyprzedzając pytania np "to powiedz gdzie cwaniaku" - nie. Macie odpowiedź po co jest koronawirus i jak wpływa na gospodarkę. 60 procent składników leków, śor itp jest produkowane w chinach Giełdy na dół, towary jak śor w górę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Piotr Napisano 8 Marca 2020 Zgłoszenie Share Napisano 8 Marca 2020 W płynie delan to nie to samo. Generyki nie równają się z oryginałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi