Gość Karol Napisano 7 Lutego 2020 Zgłoszenie Share Napisano 7 Lutego 2020 Witam. Chciałbym podpytać jakie są koszty budowy przechowalni owoców i warzyw. Lepiej opłaca się budować z cegły boczka czy z płyty warstwowej ? Jakie mniej więcej koszta byłyby budowy 2 chłodni po 100 ton i niewielkiej sortowni w stanie surowym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
YOGI Napisano 8 Lutego 2020 Zgłoszenie Share Napisano 8 Lutego 2020 Boki możesz z betonu komórkowego + styropian, a na dach płyta warstwowa. Niestety będziesz miał do czynienia z murarzami, a ci ostatnio nie są tani ok. 40 zł m2 muru + materiał. Szybka opcja to wszystko z płyty warstwowej, wtedy tylko fundament z gruszki i po temacie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GRz1 Napisano 8 Lutego 2020 Zgłoszenie Share Napisano 8 Lutego 2020 kolego budowa w zeszłym roku mur dwu warstwowy cegła styropian pustak 6 komór sortownia całość przykryta płyta warstwowa 20 cm wymiary 23x23budynku ok 350 tys BUDYNEK W STANIE SUROWYM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Publikujesz jako gość. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.