Skocz do zawartości

Wczesne kapustne

Gość Rolnik kalisz

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Cukier

Póki co kapusta młoda trzyma stosunkowo ładną cenę. Do tego mają w planach częściowo otwierać restauracje. Jak myślicie? Będzie przyzwoita cena za jakieś 2-3 tyg, kiedy na dobre ruszy kapusta spod włókniny? Utrzyma się ok 3 zł, czy siądzie? 

• Odpowiedzi 152
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Gość normalny
W dniu 6.04.2021 o 07:42, Gość Gość napisał:

Niektóre targowiska zamknięte, gastronomia po części też, hotele, stołówki w szkołach... Nie będzie gdzie tym pohandlować w przyzwoitych pieniądzach.

róbcie swoje nie myślcie o Covido po***bach, oni zawsze byli i będą na tym świecie, ludzie jeść muszą jak nie w restauracji to w domu obiad zjeść trzeba!

Kapusta cenę utrzyma dobra bo jest jej mniej niż rok temu i jest średniej jakości... Zimno zrobiło swoje ale kalafiora jest dużo dużo więcej... Rejon Łeczycy

Gość Rolnik z centrum

Na Zjazdowej jak na razie zamiast tanieć to z każdym dniem  młoda kapusta drożeje  i coraz trudniej kupić tyle ile potrzeba .

Gość Cukier

Kalafiora wszędzie nawalili. Ja zawsze robiłem mało, ale w tym roku jeszcze zredukowałem bo można było przewidzieć co się stanie. U nas ludzie którzy nie uprawiali warzyw z 10 lat, zamówili rozsadę u Krasonia i posadzili trochę kalafiora nawet. Obok ogórków (to jeszcze w zależności od pogody) kalafior będzie hitem sezonu.

Gość Kalafior

Jestem z rejonu Łęczycy  i nie widzę żeby  kalafiora było więcej.  Niektórzy nawet mniej robią w tym roku. Ten kto nie robił do tej pory na pewno nie będzie  miał wpływu  na cenę  w tym roku

Gość Gosc
9 minut temu, Gość Kalafior napisał:

Jestem z rejonu Łęczycy  i nie widzę żeby  kalafiora było więcej.  Niektórzy nawet mniej robią w tym roku. Ten kto nie robił do tej pory na pewno nie będzie  miał wpływu  na cenę  w tym roku

Kazdy kto ma towar ma wplyw na cene.

• 2 weeks later...
W dniu 11.05.2021 o 21:02, Gość rola napisał:

Dużo kapusty posadzone macie? Ruszy gastro i zaległe imprezy i bedzie potrzeba jej mnóstwo, szansa na dobra cene.

Kiedy ruszy ? Bo narazie to już jest ale nadmiar ;) 

• 3 weeks later...
Gość maniek

Dzięki za odpowiedź, podlewanie ograniczyłem do minimum, jedynie z blackjakiem dałem jej troszkę więcej wody, plecakowym zasilam ekstraktem z alg i mikro i nawet nie drgnie. Korzeń nie rozwija się. Chociaż nie była jakoś przesadnie podlewana to jakieś 3 opakowania Fortalezy jestem w plecy. Już kiedyś tak miałem i nie udało mi się uratować rozsady

• 2 weeks later...