Gość Marek Napisano 15 Marca 2020 Zgłoszenie Share Napisano 15 Marca 2020 Czy ktoś spotkał się z takim problem a mianowicie jak pochodzi ciągnik i nagrzeje się silnik to zaczyna tak jakby kopcić z tłumika ciągnik się dusi i gaśnie. Odczeka się chwilę, aby lekko przestygł i można dalej pracować. W czym może tkwić problem? Wymieniłem filtry paliwa, filtr oleju zmieniłem też olej (chciałem już wymienić na nowy), ale nie wiem, w czym może tkwić przyczyna. Ktoś może nasunie jakieś rozwiązanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sieradzak Napisano 15 Marca 2020 Zgłoszenie Share Napisano 15 Marca 2020 To mogą być obawy zacierajacych się wtryskiwaczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Marek Napisano 15 Marca 2020 Zgłoszenie Share Napisano 15 Marca 2020 Co więc zrobić wymienić na nowe czy można je jakoś sprawdzić czy to aby one na pewno? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sieradzak Napisano 16 Marca 2020 Zgłoszenie Share Napisano 16 Marca 2020 Sam nie sprawdzisz. Wykręcić trzeba i do warsztatu gdzie pompy paliwa nprawiaja. Koszt sprawdzenia znikomy. Sprawdź też zawory czy jest prawidłowy luz. Jeśli silnik gaśnie tylko po rozgrzaniu a zimny odpala i pracuje normalnie to raczej będzie któraś z tych przyczyn. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Damian Napisano 22 Marca 2020 Zgłoszenie Share Napisano 22 Marca 2020 Zaciera Ci się silnik najprawdopodobniej. Miałem podobne objawy w c-330 podczas kopania ziemniaków aż po kilku razach obróciło panewkę i po temacie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Malinowykrol Napisano 23 Marca 2020 Zgłoszenie Share Napisano 23 Marca 2020 Ja bym proponował wyczyścić albo wymienić jeszcze filtr powietrza lub filterek na pompie wtryskowej. Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość korona Napisano 23 Marca 2020 Zgłoszenie Share Napisano 23 Marca 2020 zaciera sie silnik,/ tłok-> tuleja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość gosc Napisano 24 Marca 2020 Zgłoszenie Share Napisano 24 Marca 2020 A moze zawor ktory trzyma cisnienie w pompie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Illopolo Napisano 24 Marca 2020 Zgłoszenie Share Napisano 24 Marca 2020 Silnik od tak się nie zatrze jeśli nie bierze oleju i pali na tyk to szkoda kasy w remont pchać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi