Haga.Filip Napisano 4 Lipca 2020 Zgłoszenie Share Napisano 4 Lipca 2020 Witam od wielu lat zajmuje się uprawą dyń jednak nadszedł czas by napisać do was, ponieważ co roku mam problem z zielskiem na polu mam zamiar powiększyć powierzchnie ale nie wyobrażam sobie ciągłej pielęgnacji w koło dyń (dziabanie pryskanie, pryskanie roundupem w taki sposób by nie opryskać dyn) w środku przygotowań wyrywam chwaty rękoma gdy są duże na metr :(((. 1. Czym pryskacie pole (przed sezonem po sezonie czy w środku, czy macie taki środek którym można pryskać też po dyni a ona się nie spali??) 2. też macie takie problemy? 3. przyjmę każdą poradę. 4. proszę być szczegółowym :D pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Gość Napisano 4 Lipca 2020 Zgłoszenie Share Napisano 4 Lipca 2020 Rozumiem ten ból. Osobiście zasiałem 30 arów dyni bezłuskowej Byłem naiwny bo myslałem, że da sobie sama radę ale pozostaje mi również rwanie chwastów jak mają metr. Na necie widziałem jak odbywa się to chwastownikiem lub pielnikiem pod ciągnik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość gość Napisano 5 Lipca 2020 Zgłoszenie Share Napisano 5 Lipca 2020 ja spryskalem pole zaraz po siewie comandem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Trebor Napisano 5 Lipca 2020 Zgłoszenie Share Napisano 5 Lipca 2020 12 godzin temu, Gość gość napisał: ja spryskalem pole zaraz po siewie comandem Command opóźnia kiełkowanie nasion dyni i działa tylko przez miesiąc. Na dwuliścienne chwasty nie ma herbicydu, na jednoliścienne wszystko to co na ogórka. Pozostaje zwalczanie mechaniczne lub młotyka. Trzeba mieć czyste pole, najlepiej po zbożach, w których ograniczyliśmy chwasty dwuliścienne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Gość Napisano 6 Lipca 2020 Zgłoszenie Share Napisano 6 Lipca 2020 Dzisiaj już pylę z ekipą 30 arów dyni, komosa na metr ale dynia powinna odbić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Haga.Filip Napisano 7 Lipca 2020 Autor Zgłoszenie Share Napisano 7 Lipca 2020 19 godzin temu, Gość Gość napisał: Dzisiaj już pylę z ekipą 30 arów dyni, komosa na metr ale dynia powinna odbić. nie rozumiem dokładnie przekazu wiem ze pylisz z ekipą 30 arów ok. ale co to komosa (to jakiś środek czy język miejscowych??), na metr i co jak dynia powinna odbić? sorki za nie ogarnięcie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Gość Napisano 9 Lipca 2020 Zgłoszenie Share Napisano 9 Lipca 2020 W dniu 7.07.2020 o 16:25, Haga.Filip napisał: nie rozumiem dokładnie przekazu wiem ze pylisz z ekipą 30 arów ok. ale co to komosa (to jakiś środek czy język miejscowych??), na metr i co jak dynia powinna odbić? sorki za nie ogarnięcie Przepraszam. Sam pewnie nie ogarnąłem tematu. Pierwszy raz zasiałem dynie i sam się uczę, 30 arow to mało ale ręczna robota dała mi w kość. Rozumiem Pana pytanie. A komosa to taki chwast. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi