Gość Miki Napisano 18 Lipca 2020 Zgłoszenie Share Napisano 18 Lipca 2020 Zauważyłem na plantacji więdnięcie krzaków ogórka,najpierw było kilka, z każdym dniem jest więcej,z tego co czytam w necie to chyba fuzarioza..Macie jakieś sprawdzone metody zwalczania?Piszą ,że nie ma na to środków obecnie...ehh...poradzicie coś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Agronom Napisano 18 Lipca 2020 Zgłoszenie Share Napisano 18 Lipca 2020 Zrób gnojówkę z pokrzywy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Kpr Napisano 18 Lipca 2020 Zgłoszenie Share Napisano 18 Lipca 2020 A weź wyrwij zwiednieta roślinę i poszukaj w ziemi i na korzeniu czy niema rolnic albo turkucia. U mnie w dyni zdrowe rośliny nagle więdły i okazało się że rolnice podgryzały. Roztwór Dursbanu i podlewanie pomoglo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Enolofos Napisano 19 Lipca 2020 Zgłoszenie Share Napisano 19 Lipca 2020 14 godzin temu, Gość Kpr napisał: A weź wyrwij zwiednieta roślinę i poszukaj w ziemi i na korzeniu czy niema rolnic albo turkucia. U mnie w dyni zdrowe rośliny nagle więdły i okazało się że rolnice podgryzały. Roztwór Dursbanu i podlewanie pomoglo Więc radzisz podlać ogórka dursbanem ? Dobrze się czujesz ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Kaliber 44 Napisano 19 Lipca 2020 Zgłoszenie Share Napisano 19 Lipca 2020 44 minuty temu, Gość Enolofos napisał: Więc radzisz podlać ogórka dursbanem ? Dobrze się czujesz ? A to co on go będzie jadł? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marek87 Napisano 19 Lipca 2020 Zgłoszenie Share Napisano 19 Lipca 2020 Chciałbym poinformować że dursban został wycofany w tym roku wiec nima czym druga sprawa to po tym środku przez miesiąc nie ma opcji żeby komuś sprzedać po trzecie chodzą teraz kontrole po gospodarstwach z PIORIN i sprawdzaj czym pryskacz pobierają próbki po wykryciu wszystko do wyrwania 2 tygodnie karę cji na ziemi plus mandat od 500 w górę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Edek Napisano 19 Lipca 2020 Zgłoszenie Share Napisano 19 Lipca 2020 Typowy rolas,potruc kogos byle by zarobic 5 zloty .I przez takich wszyscy maja latke przyszyta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość oguraz Napisano 23 Lipca 2020 Zgłoszenie Share Napisano 23 Lipca 2020 zmiennik lucernowiec - decis wieczorem i po problemie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Kpr Napisano 23 Lipca 2020 Zgłoszenie Share Napisano 23 Lipca 2020 W dniu 19.07.2020 o 17:15, Gość Edek napisał: Typowy rolas,potruc kogos byle by zarobic 5 zloty .I przez takich wszyscy maja latke przyszyta A weź ty się chłopie nie podniecaj. Podlewalem jak było można stosować np.Dursban. Teraz to możesz podlewać święconą woda a towar i ziemię mam badana 3razy zanim zacznę sprzedawać. Nie każde nawozy mogę stosować że względu na metale ciężkie a będziesz mi tu od rolasa wyjeżdżał amatorze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi