Gość Darecki Napisano 15 Sierpnia 2020 Zgłoszenie Share Napisano 15 Sierpnia 2020 "Gość Piotr"- 100% masz rację - przymrozek w maju zrobił robotę, jak byłem na polu zobaczyć co się stało porażka, wszystko ściął mróz, nie wiem czy te 16 ton są do osiągnięcia z hektara? Jestem z Podkarpacia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Producent Napisano 30 Sierpnia 2020 Zgłoszenie Share Napisano 30 Sierpnia 2020 Towar nie chciany staje się poszukiwany. Głowa do góry Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość jasmin Napisano 12 Września 2020 Zgłoszenie Share Napisano 12 Września 2020 Rok temu u mnie cena 1,8-2zł i poszło w wszystko a teraz 0,4-0,6zł i nie ma kupców wydajność bardzo dobra ale dużo jest ziemniaków uszkodzonych przez myszy pędraki i zielone bo ziemniaki nie mieściły się w rajce. koronawirus zrobił swoje ze nikt nie chce przyjechać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Gosc. Napisano 12 Września 2020 Zgłoszenie Share Napisano 12 Września 2020 Godzinę temu, Gość jasmin napisał: Rok temu u mnie cena 1,8-2zł i poszło w wszystko a teraz 0,4-0,6zł i nie ma kupców wydajność bardzo dobra ale dużo jest ziemniaków uszkodzonych przez myszy pędraki i zielone bo ziemniaki nie mieściły się w rajce. koronawirus zrobił swoje ze nikt nie chce przyjechać A kto ci płaci po 0.6 zł? Jesteś chyba jakiś wyjątkowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Gość Napisano 12 Września 2020 Zgłoszenie Share Napisano 12 Września 2020 57 minut temu, Gość Gosc. napisał: A kto ci płaci po 0.6 zł? Jesteś chyba jakiś wyjątkowy. No nie góral. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Kmi Napisano 13 Września 2020 Zgłoszenie Share Napisano 13 Września 2020 U nas realne plony z tego co kopie i sąsiedzi mówią 30-40 t/h sporo zielonego drutowiec tez się trafia także tak jak i ze zbożem przewidywali rekordowe plony a pogoda wszystko zweryfikowała Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Simba Napisano 13 Września 2020 Zgłoszenie Share Napisano 13 Września 2020 Widze ze wszedzie problem z robakiem .u mnie pedraki tylko i myszy plony zaleznie od odmiany .gala bellarosa bardzo mocna .denar slaby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Anna Napisano 13 Września 2020 Zgłoszenie Share Napisano 13 Września 2020 W dniu 30.08.2020 o 22:05, Gość Producent napisał: Towar nie chciany staje się poszukiwany. Głowa do góry Pisałam o tym już dawno. Ziemniaka ładnego jest mało, a rolnicy wyjeżdżający w pole i orientujący się o wydajności zaczynaja podnosić ceny. Ja klientów po 0,4 mam non stop i uważam, ze cena w najbliższych 2 tyg osiągnie realnie 0,6/kg w hurcie. Niemniej cieszy mnie, ze rolnicy rozumieją , ze ilość areału w ha nie oznacza plonów wyższych od ub roku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Anna Napisano 13 Września 2020 Zgłoszenie Share Napisano 13 Września 2020 U nas tez po 0,6 w worku szytym kupują. Jak ktoś chce na próbę dostanie taniej ale kolejne dostawy już są w wyższej cenie. Jak masz ładnego ziemniaka bez ubytków to spokojnie 0,6 wołaj. Pośrednicy tylko mówią o tym ile to maja ziemniaka ale wiem po sobie ze szukają dużych ilość ładnego bo go zwyczajnie brak. Skoro o tej porze go brak to spokojnie wszystko zejdzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Bauer Napisano 14 Września 2020 Zgłoszenie Share Napisano 14 Września 2020 jakie plony u was lanowie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Misiu Napisano 14 Września 2020 Zgłoszenie Share Napisano 14 Września 2020 2 przyczepki z ha. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Zły rolnik Napisano 14 Września 2020 Zgłoszenie Share Napisano 14 Września 2020 W jakim rejonie takie ceny? Był u mnie kupujący którą obraca tirowymi ilościami i szedł w zaparte że ziemniaka jest ogrom i będzie ogrom czyli ogólnie stała śpiewka handlarzy więc grzecznie podziękowalem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Rolnik Napisano 14 Września 2020 Zgłoszenie Share Napisano 14 Września 2020 Panowie skąd te ceny bierzecie firmy pakujące mają inne ceny niż wy wpisujecie. Mam znajomych w różnych częściach Polski i wiem że ziemniaka ładnego jest duzo. Ten rok już jest stracony... Niestety Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Rolnik Napisano 18 Września 2020 Zgłoszenie Share Napisano 18 Września 2020 Wydajności nie ma zimno i susza zrobiły swoje które zawiązał więcej to drobne drutowce perski itd też dają w kość 2 różyczki z ha maks swietokrzyskie i malopolska z ha 15 ton to Lux Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Bauer Napisano 18 Września 2020 Zgłoszenie Share Napisano 18 Września 2020 To jednak to prawda z tym ze nie ma ziemniaka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Zły rolnik Napisano 18 Września 2020 Zgłoszenie Share Napisano 18 Września 2020 Cena tego nie odzwierciedla. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Gość Napisano 18 Września 2020 Zgłoszenie Share Napisano 18 Września 2020 W dodatku plaga mysz z 10% zjedzone Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Major Napisano 21 Września 2020 Zgłoszenie Share Napisano 21 Września 2020 W dniu 18.09.2020 o 21:13, Gość Zły rolnik napisał: Cena tego nie odzwierciedla. Pośrednicy nas zjadają. Zobaczcie , ze wszyscy mówią jak to im tanio ziemniaka oddają. U nas to jeden powiedział ze mu po 18 gr woza luz. Podziękowaliśmy. Za chwile znów wrócił. Proponował już polowe więcej. Oni potrzebują ładnego ziemniaka a wyszło ze wcale to nie takie proste. Ludzie głupi nie są. Cena idzie w górę. Powoli ale się pnie. Rolnicy zaczęli wykopki i widza, ze plonów nie ma wiec cenę podnieśli. Nie oddawajcie za bezcen Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Krzychu Napisano 21 Września 2020 Zgłoszenie Share Napisano 21 Września 2020 44 minuty temu, Gość Major napisał: Pośrednicy nas zjadają. Zobaczcie , ze wszyscy mówią jak to im tanio ziemniaka oddają. U nas to jeden powiedział ze mu po 18 gr woza luz. Podziękowaliśmy. Za chwile znów wrócił. Proponował już polowe więcej. Oni potrzebują ładnego ziemniaka a wyszło ze wcale to nie takie proste. Ludzie głupi nie są. Cena idzie w górę. Powoli ale się pnie. Rolnicy zaczęli wykopki i widza, ze plonów nie ma wiec cenę podnieśli. Nie oddawajcie za bezcen Bardzo mądrze napisane pod tym podpisuje się dwoma rękami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość zły rolnik Napisano 21 Września 2020 Zgłoszenie Share Napisano 21 Września 2020 no przeciez niemiec czy francuz nie sprzeda ładnego ziemniaka za 0,18 zł do PL , ludzie nikt ułomny nie jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Pyra Napisano 29 Września 2020 Zgłoszenie Share Napisano 29 Września 2020 Panowie dużo zgnitego u was? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Asad Napisano 29 Września 2020 Zgłoszenie Share Napisano 29 Września 2020 1 godzinę temu, Gość Pyra napisał: Panowie dużo zgnitego u was? Sa odmiany które gniją bardzo. Niekoniecznie jest to zaraza. Bardziej od nicieni i drutowca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Gosc. Napisano 29 Września 2020 Zgłoszenie Share Napisano 29 Września 2020 Wstyd pisać, Denar całkowicie umarznięty, plon 12t/ha przed sortowaniem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość lolo Napisano 29 Września 2020 Zgłoszenie Share Napisano 29 Września 2020 Wydajność Melody z hektara ok 30 ton ogółem, Małopolskie , zapowiadały się lepiej a jest jak jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Zły rolnik Napisano 29 Września 2020 Zgłoszenie Share Napisano 29 Września 2020 A u mnie lilly 60 t/ ha handlowego. Odpad ok 8% wszystko ważone. sam jestem zaskoczony wydajnością. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi