Gość jaro Napisano 5 Października 2020 Zgłoszenie Share Napisano 5 Października 2020 Panowie czy to prawda że catania po ok 2 latach po centrali już lubi pękać i być nieforemna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość 100lec Napisano 5 Października 2020 Zgłoszenie Share Napisano 5 Października 2020 Wszystkie odmiany europlantu pękają po dwóch latach a vineta ostatnio nawet z kwalifikatu pęka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sieradzak Napisano 5 Października 2020 Zgłoszenie Share Napisano 5 Października 2020 Dla eksperymentu od 20 lat na powierzchni 40ar sądzę tego samego lorda i powiem szczerze że co roku plonuje +- 200kg więc niemal tak samo. Oczywiście mam również nabyte inne odmiany które po około 3sezonach wymagają wymiany. Więc teraz pytanie do firmy nasiennych co za badziewie produkujecie. Rekord pobiła Impala której w zeszłym sezonie u kopalem 53t a w tym zaledwie 24 Bo była co przysłowiowy krok. Dwa lata i do wyzucenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Kubuś Napisano 8 Października 2020 Zgłoszenie Share Napisano 8 Października 2020 Jak tam panowie koniec kopania i jakie wydajności u mnie gala 32 tony brutto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Zły rolnik Napisano 8 Października 2020 Zgłoszenie Share Napisano 8 Października 2020 Gala z tego co słyszę i widzę u siebie rekordów nie pobiła ale źle nie jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
masło Napisano 8 Października 2020 Zgłoszenie Share Napisano 8 Października 2020 U nas skończone kopanie odmiany Soraya, na areale 13 ha plon na brudno od 45 do 65 ton z hektara. Na 1,5 ha odmiana Baltic Rose - Plon ok 60 ton/ha. Innych odmian w tym roku nie miałem, więc nie mam porównania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość fujara Napisano 8 Października 2020 Zgłoszenie Share Napisano 8 Października 2020 3 godziny temu, masło napisał: U nas skończone kopanie odmiany Soraya, na areale 13 ha plon na brudno od 45 do 65 ton z hektara. Na 1,5 ha odmiana Baltic Rose - Plon ok 60 ton/ha. Innych odmian w tym roku nie miałem, więc nie mam porównania. A jak żeś to obliczył, ważyłeś każdą przyczepę, każdą skrzyniopaletę czy tak na oko po ilości przyczep. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Pyra Napisano 8 Października 2020 Zgłoszenie Share Napisano 8 Października 2020 1 godzinę temu, Gość fujara napisał: A jak żeś to obliczył, ważyłeś każdą przyczepę, każdą skrzyniopaletę czy tak na oko po ilości przyczep. On już ma nawet policzone ile kasy za to weźmie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Ipla Napisano 9 Października 2020 Zgłoszenie Share Napisano 9 Października 2020 U mnie oberon ponad 60 ton gala ponizej 40 . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Rolnik Napisano 9 Października 2020 Zgłoszenie Share Napisano 9 Października 2020 Co tak ciężko macie policzyć towar. Może w skrzyniopaletach ma więc po ilości skrzyń dojdzie do tego. Pewnie większość tutaj wypowiadających się trzyma ziemniaki w kopcach lub piwnicach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość fujara Napisano 9 Października 2020 Zgłoszenie Share Napisano 9 Października 2020 Większość to nigdy nawet przyczepy nie zważyła tylko sypią do pełna i myślą że jest sześć ton a w rzeczywistości trochę ponad cztery. Skrzyniopalety tak samo liczą np po tonie a tam 800 kg a jak duże ziemniaki to i mniej. I potem gadają takie głupoty o 60 tonach co anną wykopali. Buhaha fantaści. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
masło Napisano 9 Października 2020 Zgłoszenie Share Napisano 9 Października 2020 18 godzin temu, Gość fujara napisał: A jak żeś to obliczył, ważyłeś każdą przyczepę, każdą skrzyniopaletę czy tak na oko po ilości przyczep. Cały towar jest przechowywany w skrzyniach, wiem ile skrzyń jest z rządki, bo wysypywane są na końcu pola. Skrzynie zważone są w domu na wadze do palet, mnożysz razy liczbę rządek i masz plon. Żeby nie było ważone jest więcej skrzyń żeby dokładnie było wiadomo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Ile Napisano 9 Października 2020 Zgłoszenie Share Napisano 9 Października 2020 Taka prawda , ze towaru w brud jest a korona wszystko trzyma i zejscie 50 % Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Gość jest Napisano 11 Października 2020 Zgłoszenie Share Napisano 11 Października 2020 Witam Panowie mam pytanie przy jakiej temperaturze ziemniaki w ziemi mogą przemarznąć?? Zawsze miałem juz we wrześniu wykopane, ale w tym roku chyba listopad mnie zastanie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Pietrek Napisano 11 Października 2020 Zgłoszenie Share Napisano 11 Października 2020 Godzinę temu, Gość Gość jest napisał: Witam Panowie mam pytanie przy jakiej temperaturze ziemniaki w ziemi mogą przemarznąć?? Zawsze miałem juz we wrześniu wykopane, ale w tym roku chyba listopad mnie zastanie... Ziemniak się mrozu nie boi tylko odwilży Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość wkurzo Napisano 11 Października 2020 Zgłoszenie Share Napisano 11 Października 2020 w Równej import idzie na całego, słyszałem o całych tirach z Francji co z tym krajem?cena ziemniaka nie pokrywa kosztów, pakowanie oferują 0,17zł kilo ziemniaków, szmatławce!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Pietrek Napisano 11 Października 2020 Zgłoszenie Share Napisano 11 Października 2020 Ziemniak się mrozu nie boi tylko odwilży Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sieradzak Napisano 12 Października 2020 Zgłoszenie Share Napisano 12 Października 2020 Mi zostało jeszcze 11redlin ale patrząc dzisiaj przez okno to myślę że już zostaną nie wykopane. Straszne bagno. Ogólnie to w tym sezonie to jest h.... nie interes i tak naprawdę to wogule nie opłacało się tego kopać. No ale przecież nikt nie sądzi poto aby zostały na polu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość jaro Napisano 13 Października 2020 Zgłoszenie Share Napisano 13 Października 2020 Panowie jak u was w regionie . pokopane czy coś jest na polach . W pow. płockim jeszcze sporo i jadalnego i skrobi, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Andrzej Napisano 13 Października 2020 Zgłoszenie Share Napisano 13 Października 2020 1 godzinę temu, Gość jaro napisał: Panowie jak u was w regionie . pokopane czy coś jest na polach . W pow. płockim jeszcze sporo i jadalnego i skrobi, Połowę jest na polu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość zły rolnik Napisano 14 Października 2020 Zgłoszenie Share Napisano 14 Października 2020 mi niestety jeszcze 2 ha się ostały na polu.... szczęście że to 5 klasa ziemii więc 2- 3 dni bez deszczu i jedziemy z tym koksem Ci co maja na cięższych ziemiach to teraz mają problem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Karkowka Napisano 14 Października 2020 Zgłoszenie Share Napisano 14 Października 2020 Plon ziemniaka sie utopił !!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość 100lec Napisano 14 Października 2020 Zgłoszenie Share Napisano 14 Października 2020 Raczej problemu nie mają, nie muszą się zastanawiać czy wykopać czy zostawić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Młody ziemniak Oleśnica Napisano 14 Października 2020 Zgłoszenie Share Napisano 14 Października 2020 To panowie producenci jest pretekst żeby podnieść cenę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Olaf Napisano 14 Października 2020 Zgłoszenie Share Napisano 14 Października 2020 U mnie polowa zbiorow .30 ha do kopania jeszcze , a dolane na maxa .Ciezko bedzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi