Gość Mirek Napisano 14 Października 2020 Zgłoszenie Share Napisano 14 Października 2020 Z 10ha zostało jeszcze 2ha. Z czego 0.5ha wykopię po tygodniu bez deszczu, a 1.5ha to musiało by miesiąc nie padać bo tam ciężka ziemia. U nas ludzie nie mają nawet połowy wykopane. Od 25 września spadło 150mm deszczu. Ludzie posiali zboża, pola pod wodą ziarno gnije w ziemi. Sam mam hektar pod wodą na szczęście puste po wykonanych ziemniakach i trochę buraczka czerwonego, ale tego wykopiemy ręcznie jak woda zejdzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość gość Napisano 14 Października 2020 Zgłoszenie Share Napisano 14 Października 2020 żeby cena była lepsza trzeba sadzić więcej ha.i nie płakać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość jaro Napisano 18 Października 2020 Zgłoszenie Share Napisano 18 Października 2020 Panowie , ile kg wejdzie sadzeniaka do skrzyniopalety 120/100/80 . i co lepsze na sadzeniak skrzyniopaleta czy big bag wentylowany . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość konefał Napisano 18 Października 2020 Zgłoszenie Share Napisano 18 Października 2020 576 kg, skrzynka najlepsza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czuenson Napisano 19 Października 2020 Zgłoszenie Share Napisano 19 Października 2020 a jakie pojemnosci polecacie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Polak Napisano 19 Października 2020 Zgłoszenie Share Napisano 19 Października 2020 Co z tego , ze plon jest jak ziemniaka w polach w holer..., sam mam 26 ha do kopania i narazie nie ma szans a cena nie motywuje to co mam wykopane wystarczy . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Zenon Napisano 23 Października 2020 Zgłoszenie Share Napisano 23 Października 2020 Panowie, wykopane już? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
masło Napisano 25 Października 2020 Zgłoszenie Share Napisano 25 Października 2020 Na południu kraju sporo jeszcze towaru w polach, to co się kopie wygląda bardziej jak pacyny a nie ziemniaki... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Zenon Napisano 25 Października 2020 Zgłoszenie Share Napisano 25 Października 2020 Mi zostało 3 ha do wykopania, naszczescie na słabszej ziemi to myślę że spokojnie wykopie w tym tygodniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Pyra Poznańska Napisano 31 Października 2020 Zgłoszenie Share Napisano 31 Października 2020 udało się wam wykopać czy towar jeszcze na polu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Zły rolnik Napisano 1 Listopada 2020 Zgłoszenie Share Napisano 1 Listopada 2020 Wykopane wszystko za sucha. 300 ton poszło od ręki luzem do pakowalni reszta w przechowalni spokojnie sobie leży. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ursus4062 Napisano 25 Listopada 2020 Zgłoszenie Share Napisano 25 Listopada 2020 Ile wam arizona plonowała? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość kazik Napisano 25 Listopada 2020 Zgłoszenie Share Napisano 25 Listopada 2020 3 godziny temu, Ursus4062 napisał: Ile wam arizona plonowała? Bardzo wydajna odmiana w tym roku ogólnie wszystkie odmiany co miałem wsadzone wydały bardzo dobre ilości ale arizona wyjątkowo dała się zapamiętać.Ziemniaki same grube nie ma żadnego sadzeniaka kłopot jedynie jest przy warzeniu 15 kg bo jak ziemniak ma ponad 0,5kg to ciężko się takie doważa lepiej jak są tez drobniejsze/ i po za tym gorzej jest takiego ziemniaka sprzedać jak są same byki w worku. Wytajność ponad 50ton z groszami było by dużo wiecej ale dziki dokuczały Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość FFQ Napisano 25 Listopada 2020 Zgłoszenie Share Napisano 25 Listopada 2020 To fakt, smak dla dzika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi