Arek Kamiński Napisano 14 Sierpnia 2020 Zgłoszenie Share Napisano 14 Sierpnia 2020 Czy mając 1 tyś. niosek wyzyje z tego. Jaki wkład i zysk i gdzie to oddawać ile jajek dziennie itd.jaki metraż Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Ewenement Napisano 15 Sierpnia 2020 Zgłoszenie Share Napisano 15 Sierpnia 2020 1000 kur, nawet jak Ci zniosą 500 jajek dziennie, po 0.60gr sobie policz albo 50, dałbyś radę wyżyć, najlepiej komuś kto na tym zarobić, jakbyś miał wiejskie te jajka i na targach sprzedawał to po 80 by poszły, wstaw ogłoszenie jak znajdziesz zbyt to wydajesz 1000to dużo ja miałem 500 Ale sprzedawalem po targach po 0.80 groszy , ale lepiej znaleźć zbyt gosciu przyjeżdża bierze wszystkie wypłaca kase Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arek Kamiński Napisano 15 Sierpnia 2020 Autor Zgłoszenie Share Napisano 15 Sierpnia 2020 Będą to jaja wiejskie ekologiczne. Co ile dni morza zdawać jajka mogę np. Co dwa albo trzy ? I czy musi być jakiś metraż na ilość kur Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arek Kamiński Napisano 15 Sierpnia 2020 Autor Zgłoszenie Share Napisano 15 Sierpnia 2020 I skąd takiego odbiorcę wziąć ja z Warmii i Mazur okolice Iławy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Jan z Wrocka Napisano 15 Sierpnia 2020 Zgłoszenie Share Napisano 15 Sierpnia 2020 1 hour ago, Arek Kamiński said: I skąd takiego odbiorcę wziąć ja z Warmii i Mazur okolice Iławy Ogłoś się na IGRIT, proste :) Ale nie wiem czy się nie mylę, że rynek jaj jest dość hermetyczny i tak naprawdę lepiej najpierw poszukaj potencjalnych odbiorców - sklepy, hurtownie, sklepikarze, giełdy ... Tylko każdy z nich już pewnie ma dostawcę i musiałbyś zaoferować lepszy produkt w tej samej cenie lub tańszy aby się wbić - ale to żadne prawdy objawione Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość KKK. Napisano 7 Września 2020 Zgłoszenie Share Napisano 7 Września 2020 Musisz najpierw trochę poczytać o przepisach weterynarii. Jeśli chcesz mieć 1000 szt to musisz spełnić podobne warunki jak kurnik na 100000 szt. Mieć odpowiednie pomieszczenia, wyposażenie sortowni, magazyny opakowań pustych i gotowych produktów. Jak masz mniej- musisz sam sprawdzić ile to wymagania te są mniejsze. Musisz mieć dobrą paszę. Jak nie znajdziesz dobrej to jajka będą niesmaczne i ich nie sprzedasz za dobre pieniądze tylko po taniości do kogoś kto doda do nich wzmacniacze lub inne coś co zabije zły AsmaK jaj. Zacznij od mniejszej ilości. Naucz się tego biznesu i później rozwijaj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Annja88 Napisano 5 Maja 2021 Zgłoszenie Share Napisano 5 Maja 2021 Chyba lepiej mieć od razu więcej, bo wyposażenie im więcej kur tym tańsze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi