Gość Zielony Napisano 22 Lipca 2016 Zgłoszenie Share Napisano 22 Lipca 2016 Panowie potrzebuje porady sadze pekina pod swoje potrzeby gastronomiczne takze nikomu tu konkrencjii nie zrobie. Chodzi mi o środki których używać. 1) Jak przygotowujecie pole pod wysadzenie rozsady pekina?? 2) Czym pryskacie rozsade i kiedy?? 3) Czym i kiedy pryskać na to żeby nie gniła pekinka od środka?? Oraz czym pryskać na te wszystkie stwory co ja zjadaja i jak często? 4) Opryski i nawozy które stosować już w pola jak pekin rośnie.( na trawe oraz czym "wzmacniać" pekina) Z góry dzięki za odpowiedź tym którzy faktycznie chcą pomoc zielonemu w tym temacie ale jest tyle producentów że mam nadzieje iż ktoś pomoże. Pozdrawiam zielony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Pekin Napisano 22 Lipca 2016 Zgłoszenie Share Napisano 22 Lipca 2016 Kolego małe ilości nie opłaca się sadzić bo jeszcze do tego dołożysz więc pomyśl czy nie lepiej kupić u gospodarza albo na rynku.Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość ZIELONY Napisano 22 Lipca 2016 Zgłoszenie Share Napisano 22 Lipca 2016 SADZE 1 HA. PROSZE O POMOC Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość agro doradca Napisano 22 Lipca 2016 Zgłoszenie Share Napisano 22 Lipca 2016 SADZE 1 HA. PROSZE O POMOC witam odpowiem ci w paru punktach a więc rozsade najlepiej wzmocnić przedsadzeniem jakimś nawozem fosforowym chodzi tu aby pobudzić rozwój korzeni włośnikowych po sadzeniu. przed sadzeniem zastosuj na rozsade vapuard gard lepiej się przyjmuje nie więdnie. po przyjęciu pryśnij dolistnie jakims nawozem o wyrównanym składzie np.agroleaf 20-20-20 nie zapomnij zabezpieczyć rozsady przed śmietką podlej najlepiej dursbanem.co do herbicydów w polsce nie ma dopuszczonych do stosowania w pekince oprócz preparatów z glifosatem na parę tygodni przed sadzeniem.zastosuj na robactwo proteus i steward a to gnicie o którym piszesz to choroba fizjologiczna zwana tipburn zastosuj pare razy preparat wapniowy np.saletra wapniowa czy amiwap dolistnie. stosuj też fungicydy których dobór znajdziesz w aktualnym programie ochrony warzyw.powodzenia!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Pekin Napisano 23 Lipca 2016 Zgłoszenie Share Napisano 23 Lipca 2016 Agro doradca zapomniałeś dodać że jak już się wsadzi Pekine to trzeba ją podlewać.Więc kolega wyżej musi jeszcze zaopatrzec się w dobrą pompę,przewody i stojaki ewentualnie jak ma więcej funduszy to w deszczownie :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość kapus Napisano 23 Lipca 2016 Zgłoszenie Share Napisano 23 Lipca 2016 1ha na ptrzeby gastronomiczne? dziwne to, jak dla mnie się nie kalkuluje samemu w to bawić, lepiej skupić się na swojej robocie, a jeszcze pytanie czy ma gdzie to przechować jak przyjdą żniwa ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość ja Napisano 25 Lipca 2016 Zgłoszenie Share Napisano 25 Lipca 2016 zielony, a jaką odmianę wybrałeś? bo to ma znaczenie pózniej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość ZIELONY Napisano 25 Lipca 2016 Zgłoszenie Share Napisano 25 Lipca 2016 Dziekuje Wszytkim za rady i jak by jeszcze ktoś był cos w stanie dodac to byłbym wdzieczny. odmiana bilko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Jacek Napisano 26 Lipca 2016 Zgłoszenie Share Napisano 26 Lipca 2016 Dziekuje Wszytkim za rady i jak by jeszcze ktoś był cos w stanie dodac to byłbym wdzieczny. odmiana bilko bilko dobry wybór do przechowywania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Busko Napisano 27 Lipca 2016 Zgłoszenie Share Napisano 27 Lipca 2016 Panowie cos ktoś może mi powiedzieć o odmianie Richi. Pierwszy raz ja posadzilem. Jak się zachowuje przetrzymuje jaka rośnie.? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Emyl Napisano 13 Sierpnia 2016 Zgłoszenie Share Napisano 13 Sierpnia 2016 Witam też mam Richi. Dopiero skończyłem sądzić rozsada b. Ładna ale też mam pierwszy raz. Panowie czym pryskacue w polu na trawę jak już Pekin rośnie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Iwo Napisano 14 Sierpnia 2016 Zgłoszenie Share Napisano 14 Sierpnia 2016 Jaka cena pekina? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Robek Napisano 21 Sierpnia 2016 Zgłoszenie Share Napisano 21 Sierpnia 2016 Panowie jest jakiś środek którym pryskacie na trawe w pekinie a żeby szkód w kapuście nie wyrządzić.? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Marian Napisano 21 Sierpnia 2016 Zgłoszenie Share Napisano 21 Sierpnia 2016 Na pekina nie ma zarejestrowanych srodkow na chwast takze tylko zabiegi mechaniczne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Robek Napisano 21 Sierpnia 2016 Zgłoszenie Share Napisano 21 Sierpnia 2016 A jest jakiś niezarejestrowany A ktoś coś stosuje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Obornik Napisano 22 Sierpnia 2016 Zgłoszenie Share Napisano 22 Sierpnia 2016 Mój kumpel stosował w pekinie Metazanex ale jakie efekty tego to niewiem. Musiałbym podpytac. Ja nigdy nie próbowałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość tomekx2912 Napisano 26 Sierpnia 2016 Zgłoszenie Share Napisano 26 Sierpnia 2016 mozna metazanex ale pol dawki sprawdzalem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin Napisano 26 Sierpnia 2016 Zgłoszenie Share Napisano 26 Sierpnia 2016 Tylko Metazanex nie działa na jednoliścienne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Jaca Napisano 11 Września 2016 Zgłoszenie Share Napisano 11 Września 2016 Panowie pekina coś bierze opadają liście popryskalem amistarem wstał było ok i znów liście opadły w środku czysta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość GIENEK Napisano 11 Września 2016 Zgłoszenie Share Napisano 11 Września 2016 Panowie pekina coś bierze opadają liście popryskalem amistarem wstał było ok i znów liście opadły w środku czysta MYSLE ZE ZIEMIA MA JUZ DOSYC PEKINA BO WALISZ PEWNIE CO ROKU I ZARYPAŁES ZIEMIE UMNIE ROZNIE PIEKNIE Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość romek Napisano 12 Września 2016 Zgłoszenie Share Napisano 12 Września 2016 a wie ktos moze jak walczyc z tipburnem? jak mu zapobiegać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Gość Napisano 14 Września 2016 Zgłoszenie Share Napisano 14 Września 2016 a wie ktos moze jak walczyc z tipburnem? jak mu zapobiegać? nie sadzić jedyna rada Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość paweł Napisano 14 Września 2016 Zgłoszenie Share Napisano 14 Września 2016 a wie ktos moze jak walczyc z tipburnem? jak mu zapobiegać? wiem ale ci nie powiem trzeba walczyć ale z tobą jestes dla mnie konkurecją takich trzeba eliminować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość romek Napisano 14 Września 2016 Zgłoszenie Share Napisano 14 Września 2016 (edytowane) a nie pomyslisz ... ze jesli wiekszosc bedzie miala tipburna i konsumenci kupia ten towar, to po kilku zakupach sie zrazą i nie beda chcieli w ogóle kupowac pekinskiej. nawet twojej- zdrowej. i wtedy wszyscy beda eliminowani-nawet ty ... bo jak nie bedzie brania to cena zamiast wzrastac to spadnie. pozniej producenci maja zal ze jest zle. ale nie potrafia sie jednoczyc, mowic jednym głosem. tylko najlepiej sasiada w lyzce wody utopic-poloczki. Edytowane 14 Września 2016 przez IGRiT usunięto inwektywy - ale na marginesie dziekujemy za konkretną odpowiedź Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość obcy Napisano 15 Września 2016 Zgłoszenie Share Napisano 15 Września 2016 a nie pomyslisz ... ze jesli wiekszosc bedzie miala tipburna i konsumenci kupia ten towar, to po kilku zakupach sie zrazą i nie beda chcieli w ogóle kupowac pekinskiej. nawet twojej- zdrowej. i wtedy wszyscy beda eliminowani-nawet ty ... bo jak nie bedzie brania to cena zamiast wzrastac to spadnie. pozniej producenci maja zal ze jest zle. ale nie potrafia sie jednoczyc, mowic jednym głosem. tylko najlepiej sasiada w lyzce wody utopic-poloczki. jak sąsadowi zle doradze wylecze go z sadzenia pekinskiej to upadnie zbakrytuje przejmne go i przyjdzie domnie za parobka bo niema ludzi do pracy ciezko kogoś złapać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi