Gość Andrzej Napisano 15 Października 2020 Zgłoszenie Share Napisano 15 Października 2020 Witam koledzy czy miał ktoś z was kontrolę z piorin odnośnie stosowania środków ochrony roślin w warzywach? Ja miałem wczoraj odwiedziny z piorin wzięli kapustę pekińska do badania i mam pytanie ile czasu się czeka na wynik badania? Powiedzieli mi że ok 2 tyg ale jak to wygląda w realu ?Bo mówić to sobie oni mogą a przecież kapusta już na dniach do cięcia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Chloropiryfos? Napisano 15 Października 2020 Zgłoszenie Share Napisano 15 Października 2020 Jeżeli nie stosowane były środki niedozwolone możesz spać spokojnie, jeżeli nie - utylizacja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Andrzej Napisano 15 Października 2020 Zgłoszenie Share Napisano 15 Października 2020 Ostatnio w WiOM podawali, że średnio czeka się od 40-60dni. Wniosek był taki że owoce zostały zjedzone zanim był wynik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Gość Napisano 15 Października 2020 Zgłoszenie Share Napisano 15 Października 2020 Pozostaje Ci dac na mszę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Janusz Napisano 16 Października 2020 Zgłoszenie Share Napisano 16 Października 2020 Wytnij , zaoraj i powiedz że zlikwidowales do chłodni nie mają prawa zaglądać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość gos Napisano 16 Października 2020 Zgłoszenie Share Napisano 16 Października 2020 Ciekawe bo u mnie tez wczoraj byli.Pietruszkę wzięli ja pozostałości Śor. Ale byl tylko Stomp i leopard więc u mnie nie ma stresu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Andrzej Napisano 16 Października 2020 Zgłoszenie Share Napisano 16 Października 2020 3 godziny temu, Gość Janusz napisał: Wytnij , zaoraj i powiedz że zlikwidowales do chłodni nie mają prawa zaglądać 3 godziny temu, Gość Janusz napisał: Wytnij , zaoraj i powiedz że zlikwidowales do chłodni nie mają prawa zaglądać Kolego nie wiem czy masz rację słyszałem że jeśli będzie w przechowalni to jeszcze trzeba fakturę dostarczyć za utylizację czyli dodatkowe koszty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Gość Napisano 16 Października 2020 Zgłoszenie Share Napisano 16 Października 2020 4 godziny temu, Gość Janusz napisał: Wytnij , zaoraj i powiedz że zlikwidowales do chłodni nie mają prawa zaglądać Kto panu takich głupot naopowiadał? Gdy już będzie w chłodni mogą zaplombowac i cześć a po wykazaniu niedozwolonych opryskow utylizacja mandat nawet obcięcia dopłat . Niestety . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Janusz Napisano 16 Października 2020 Zgłoszenie Share Napisano 16 Października 2020 Do chłodni to mogą wejść z nakazem od prokuratora, niech się walą ze swoimi doplatami. Niech zaczną lepiej badać i pląbować chłodnie na skupach gdzie jadą całe lufy z zachodu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość gość darek Napisano 17 Października 2020 Zgłoszenie Share Napisano 17 Października 2020 Janusz nie masz racji do chłodni mogą wejść bez nakazu, a swoją drogą tych kontroli jest coraz więcej czyli skarbiec Państwa pusty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Kontrola Napisano 19 Października 2020 Zgłoszenie Share Napisano 19 Października 2020 Witam, niestety będą coraz bardziej kontrolować nasz towar, jak sami wiecie dużo środków zostało wycofanych i jest nacisk na pozostałości a tym bardziej na sroki nie dozwolone. W przypadku wykrycia niedozwolonych substancji na pewno mandat, procentowe zabranie dopłat, zgłoszenie do sanepidu i towar do utylizacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
IGRiT Napisano 21 Października 2020 Zgłoszenie Share Napisano 21 Października 2020 Polecamy do poczytania: https://www.igrit.pl/artykul/jak-wygladaja-kontrole-wiorin-w-czasie-pandemii-kiedy-jest-wynik-937 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Marian Napisano 29 Października 2020 Zgłoszenie Share Napisano 29 Października 2020 A co kolega stosował ze sie boi??? Ja co roku sam badam swoja pekinke. Koszt 400 zl na 160 substancji i żadnych kontroli sie nie obawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi