Majkel207 Napisano 9 Października 2020 Zgłoszenie Share Napisano 9 Października 2020 34 minuty temu, Prorok napisał: Niemożliwe... przecież nima japka ja tam nie wierze w żadne szacunki GUS itp, najłatwiej ilość jabłka rozpoznać po ty czy ludzie szukają skrzyń w czasie zbiorów czy może sprzedają skrzynie, a to teraz łatwo określić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Prorok Napisano 9 Października 2020 Zgłoszenie Share Napisano 9 Października 2020 4 godziny temu, Majkel207 napisał: ja tam nie wierze w żadne szacunki GUS itp, najłatwiej ilość jabłka rozpoznać po ty czy ludzie szukają skrzyń w czasie zbiorów czy może sprzedają skrzynie, a to teraz łatwo określić Jak szukają to jest 5 z przodu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Majkel207 Napisano 13 Października 2020 Autor Zgłoszenie Share Napisano 13 Października 2020 W dniu 9.10.2020 o 11:51, Prorok napisał: Jak szukają to jest 5 z przodu. Ale widzę, że jest więcej skrzyń na handel nie w poprzednim sezonie i to zdecydowanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Prorok Napisano 13 Października 2020 Zgłoszenie Share Napisano 13 Października 2020 Godzinę temu, Majkel207 napisał: Ale widzę, że jest więcej skrzyń na handel nie w poprzednim sezonie i to zdecydowanie Ale widzę,że po prostu jest więcej jabłek niż w poprzednim sezonie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Majkel207 Napisano 17 Października 2020 Autor Zgłoszenie Share Napisano 17 Października 2020 W dniu 13.10.2020 o 18:49, Prorok napisał: Ale widzę,że po prostu jest więcej jabłek niż w poprzednim sezonie gdzie jest więcej tych jabłek, u ciebie w sadzie? w twojej wsi, gminie, powiecie, województwie, kraju, europie, świecie i oceniasz to na podstawie wizji lokalnych których dokonywałeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Prorok Napisano 17 Października 2020 Zgłoszenie Share Napisano 17 Października 2020 16 minut temu, Majkel207 napisał: gdzie jest więcej tych jabłek, u ciebie w sadzie? w twojej wsi, gminie, powiecie, województwie, kraju, europie, świecie i oceniasz to na podstawie wizji lokalnych których dokonywałeś? GUS,trsk,wapa,i dane z USA...wszyscy twierdzą,że jest więcej... Pewnie uważasz,że wszyscy powyżej to idioci a tylko ty masz rację i jest mniej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość sds Napisano 17 Października 2020 Zgłoszenie Share Napisano 17 Października 2020 Jechalem ostatnio do Radomia przez Białą Rawską i Grójec, towaru na drzewach na pewno wiecej niż było. Gadki ze jest mało to zaklinanie rzeczywistości i zwykle bzdury Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Prorok Napisano 17 Października 2020 Zgłoszenie Share Napisano 17 Października 2020 Jest więcej ale nie na tyle by ceny deseru były tak niskie Mówię jak jest;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Chop Napisano 17 Października 2020 Zgłoszenie Share Napisano 17 Października 2020 Godzinę temu, Gość sds napisał: Jechalem ostatnio do Radomia przez Białą Rawską i Grójec, towaru na drzewach na pewno wiecej niż było. Gadki ze jest mało to zaklinanie rzeczywistości i zwykle bzdury Wiem z autopsji w moim sadzie, przy drodze ciepło drzewa oblepione ''czym dalej w las tym bidnieje wszystko....'' Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość sds Napisano 17 Października 2020 Zgłoszenie Share Napisano 17 Października 2020 48 minut temu, Prorok napisał: Jest więcej ale nie na tyle by ceny deseru były tak niskie Mówię jak jest;) najwidoczniej jest pod dostatkiem skoro spadły ceny. "ssanie" reguluje cene i tyle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Prorok Napisano 17 Października 2020 Zgłoszenie Share Napisano 17 Października 2020 Godzinę temu, Gość sds napisał: najwidoczniej jest pod dostatkiem skoro spadły ceny. "ssanie" reguluje cene i tyle Ssanie jest bo dzwonią i szukają na igricie tylko ceny nie podnoszą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość gość Napisano 18 Października 2020 Zgłoszenie Share Napisano 18 Października 2020 teraz drony latają i widać jaka jest rzeczywistoś.A marudzenie że nie ma na drzewach tylko komory zapchane pod sam dach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Majkel207 Napisano 25 Października 2020 Autor Zgłoszenie Share Napisano 25 Października 2020 W dniu 17.10.2020 o 09:21, Prorok napisał: GUS,trsk,wapa,i dane z USA...wszyscy twierdzą,że jest więcej... Pewnie uważasz,że wszyscy powyżej to idioci a tylko ty masz rację i jest mniej Dlaczego na podstawie moich postów wysuwasz jakieś głupie stwierdzenia? JA tylko opisuje swoje spostrzeżenia, a idiotą jak już o bym nazwał kogoś kto bazuje na szacunkach zbiorów w PL robionych w USA, kolejnym moim spostrzeżeniem jest to że szczególnie idared zawiódł, po tragicznym poprzednim roku na drzewach wydawało się sporo jabłka, a praktyce wyszło znacznie mniej i słyszę z różnych stron podobne spostrzeżenia, u mnie jabłka jest więcej niż rok temu, ale u mnie rok temu było 10% normalnego zbioru a w tym roku będzie jakieś 35% Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Prorok Napisano 25 Października 2020 Zgłoszenie Share Napisano 25 Października 2020 Ja też tylko opisuje swoje spostrzeżenia plus szacunki uznanych organizacji i instytucji;) Jakie posty takie stwierdzenia;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Majkel207 Napisano 25 Października 2020 Autor Zgłoszenie Share Napisano 25 Października 2020 Godzinę temu, Prorok napisał: Ja też tylko opisuje swoje spostrzeżenia plus szacunki uznanych organizacji i instytucji;) Jakie posty takie stwierdzenia;) Tylko stwierdziłeś, że pewnie mam ich za idiotów, nie mam, ale pewnie ty, tak samo jak wiemy, że ich szacunki to tylko prognozy, nie raz się mylili w przeszłości bardziej lub mniej, myślę, że też w tym sezonie się mylą, jabłka wg mnie będzie mniej niż oni szacują i duużo mniej niż w 2018, kwestia tylko o ile się mylą, a tego to już nie wiem, a druga kwestia to ile będzie deseru a ile przemysłu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Prorok Napisano 25 Października 2020 Zgłoszenie Share Napisano 25 Października 2020 2 godziny temu, Majkel207 napisał: Tylko stwierdziłeś, że pewnie mam ich za idiotów, nie mam, ale pewnie ty, tak samo jak wiemy, że ich szacunki to tylko prognozy, nie raz się mylili w przeszłości bardziej lub mniej, myślę, że też w tym sezonie się mylą, jabłka wg mnie będzie mniej niż oni szacują i duużo mniej niż w 2018, kwestia tylko o ile się mylą, a tego to już nie wiem, a druga kwestia to ile będzie deseru a ile przemysłu Mylili się na + i na - Moim zdaniem jest więcej i deseru i przemysłu.do tego większość gazuje i nastawia się na długie trzymanie . Sam jestem ciekaw tego sezonu ,jak to wszystko się potoczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Majkel207 Napisano 25 Października 2020 Autor Zgłoszenie Share Napisano 25 Października 2020 22 minuty temu, Prorok napisał: Mylili się na + i na - Moim zdaniem jest więcej i deseru i przemysłu.do tego większość gazuje i nastawia się na długie trzymanie . Sam jestem ciekaw tego sezonu ,jak to wszystko się potoczy Więcej od 2018 czy 2019? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Prorok Napisano 25 Października 2020 Zgłoszenie Share Napisano 25 Października 2020 Godzinę temu, Majkel207 napisał: Więcej od 2018 czy 2019? Więcej niż w 2k19... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Pioter Napisano 25 Października 2020 Zgłoszenie Share Napisano 25 Października 2020 Mój przykłady Towaru ogólnie jakieś 20% więcej niż 19, ale deseru -20 % od ilości z 19 Tak to wygląda realnie u mnie okolice Grójca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość czarek Napisano 25 Października 2020 Zgłoszenie Share Napisano 25 Października 2020 u mnie też srednia 60ton z ha jest bardzo dobrze1zł jest ok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Prorok Napisano 26 Października 2020 Zgłoszenie Share Napisano 26 Października 2020 U mnie 80 ton z ha jest bardzo dobrze ale cena 1 zł jest do dudy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Bot Napisano 26 Października 2020 Zgłoszenie Share Napisano 26 Października 2020 U mnie 90 ton z hektara ale cena 1 zł nie pokrywa kosztów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość gość Napisano 27 Października 2020 Zgłoszenie Share Napisano 27 Października 2020 U mnie 120 ton z ha i rok do d*p y Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość gość Napisano 27 Października 2020 Zgłoszenie Share Napisano 27 Października 2020 1zł i 90 ton nie pokrywa kosztów. To gdzie kolega ten sad zasadził? Na Księżycu i transport taki drogi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość robert Napisano 27 Października 2020 Zgłoszenie Share Napisano 27 Października 2020 17 godzin temu, Gość Bot napisał: U mnie 90 ton z hektara ale cena 1 zł nie pokrywa kosztów u mnie 120 ton z ha .1,30. hahahaha Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi