Ursus4062 Napisano 17 Listopada 2020 Zgłoszenie Share Napisano 17 Listopada 2020 Panowie przed sadzeniem co lepsze na wczesne ziemniaki saletrzak czy saletrosan? Bo formy azotu trochę sie proporcjami różnią, a saletrosan ma siarke ale za to zakwasza glebę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Pieter6554 Napisano 17 Listopada 2020 Zgłoszenie Share Napisano 17 Listopada 2020 Zaczely sie glupie pytania, skoczki nastawiaja sie na wczesnego ziemniaka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ursus4062 Napisano 18 Listopada 2020 Autor Zgłoszenie Share Napisano 18 Listopada 2020 7 godzin temu, Gość Pieter6554 napisał: Zaczely sie glupie pytania, skoczki nastawiaja sie na wczesnego ziemniaka. nie jestem żadnym skoczkiem, sadze od wielu lat tylko gość jakiś mi wcisnął żeby siać saletrosan zamiast saletrzaku więc pytam się o wasze zdanie, jak dotąd siałem saletrzak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Zły rolnik Napisano 18 Listopada 2020 Zgłoszenie Share Napisano 18 Listopada 2020 No to jak siales saletrzak to siej. Siarkę można też dostarczyć nalistnie np w formie oprysku siarczanem magnezu. No chyba że robiłeś badanie gleby i masz bardzo duże braki siarki i magnezu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi