Ursus4062 Napisano 18 Listopada 2020 Zgłoszenie Share Napisano 18 Listopada 2020 Witam sadził ktoś odmiane Arizona i może cos i niej powiedzieć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Rolnik Napisano 18 Listopada 2020 Zgłoszenie Share Napisano 18 Listopada 2020 Bardzo wydajna, miąższ jasnożółty prawie biały, niezbyt smaczny, kompletnie nie nadaje się do przechowywania, miałem na próbę w tym roku, po miesiącu w przechowalni zaczęło cieknąć ze skrzyniopalet, a w innych odmianach obok nic się nie działo. Nie polecam, chyba że na pasze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość konefał Napisano 18 Listopada 2020 Zgłoszenie Share Napisano 18 Listopada 2020 Już sam biały miąższ dyskwalifikuje tą odmianę do jedzenia, ziemniak ma być ziemniakiem na talerzu a nie jakiś topinambur czy inny maniok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Sylwia Napisano 18 Listopada 2020 Zgłoszenie Share Napisano 18 Listopada 2020 Ja mam z 500 ton Arizony 3 rok i nie ma problemu z gniciem zadnego .co do smaku nic specjalnego lubi nawet bardzo po ugotowaniu ciemniec .jedyny plus to plon w granicach 70 ton z ha i ryzyko bo jak jest dobrego ziemniaka opor to na pasze a jak nie to na rumuna daje w zimie .tez nie polecam tej odmiany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ursus4062 Napisano 18 Listopada 2020 Autor Zgłoszenie Share Napisano 18 Listopada 2020 No ja miałem w tym roku 200 kg od agrico na rozsade i jestem w szoku jaki plon dała, a nawet jej nie próbowałem więc nie wiem jak smakuje, a co do gnicia to mnie to nie będzie dotyczyć bo ja sądzę wszystko na wczesne i sprzedaje prosto z pola, nic na przechowanie więc się okaże co z tego wyjdzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
masło Napisano 18 Listopada 2020 Zgłoszenie Share Napisano 18 Listopada 2020 Miałem doświadczenia z tą odmianą - plon wysoki, wygląd w miarę ładny, smakowała okropnie co inni też potwierdzali niestety Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Gość Napisano 27 Listopada 2020 Zgłoszenie Share Napisano 27 Listopada 2020 Co z tego że da dużo plonu skoro nie ma smaku i jak wkręcisz go swoim odbiorcom to sobie lipę na rynku zrobisz. Chyba że chcesz sprzedać tylko raz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi