Gość Bodzio Napisano 21 Listopada 2020 Zgłoszenie Share Napisano 21 Listopada 2020 Witam was rolnicy Pochwalcie się swoimi nowościami wśród odmian oraz plonem jaki się udało osiągnąć Ps Proszę o realne ilości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Gosc. Napisano 21 Listopada 2020 Zgłoszenie Share Napisano 21 Listopada 2020 Czy nie za dużo tych wiadomości chcesz uzyskać? Wątpię w szczere odpowiedzi a raczej przypuszczam że ktoś wpuści cię w maliny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Mgr Napisano 21 Listopada 2020 Zgłoszenie Share Napisano 21 Listopada 2020 Nowościami w śród odmian? To co dla jednego jest nowością to dla drugiego jest staroć. Moi detaliczni klienci pytają o Lenino bo Denar to dla nich jakieś nowoczesne wymysły więc wiesz pytanie jest nietrafione z resztą nie plon się liczy a zbyt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość FFQ Napisano 22 Listopada 2020 Zgłoszenie Share Napisano 22 Listopada 2020 Jak dla mnie najlepszy jednak Grunwald. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Potentat Napisano 22 Listopada 2020 Zgłoszenie Share Napisano 22 Listopada 2020 Z nowości to tajfun lord i denar 200t z ha Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Gosc. Napisano 22 Listopada 2020 Zgłoszenie Share Napisano 22 Listopada 2020 Godzinę temu, Gość FFQ napisał: Jak dla mnie najlepszy jednak Grunwald. Kolego troszkę powagi i nie rób sobie jaj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Opelek Napisano 22 Listopada 2020 Zgłoszenie Share Napisano 22 Listopada 2020 Moj numerek 1 to gala sadze tylko ta odmiane i nie zmienie a mam tego 30 ha Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ursus4062 Napisano 22 Listopada 2020 Zgłoszenie Share Napisano 22 Listopada 2020 Ja zawsze miałem lorda, riviere i volumie, a w tym roku kupiłem na rozsade jeszcze arizone i ranomiego od agrico Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość odmiany Napisano 22 Listopada 2020 Zgłoszenie Share Napisano 22 Listopada 2020 ja tam w nowości nie wierzę nie ma to jak sprawdzone odmiany.U mnie na słabe ziemie 5 klasa najlepiej sprawdzają się odmiany wineta michalina i santina. w tym roku wyszło mi spokojnie po 40-45ton z hektara to jest średnia z wszystkim odmian. Najlepiej zawsze jestem zadowolony z odmiany Michalina radzi sobie z brakiem deszczu i znadmiernymi opadami nie biorą ja żadne choroby sadzeniaki już mam od kilku lat swoje i wogole się nie wyradzają. tez są smaczne ludzie je chwalą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ursus4062 Napisano 23 Listopada 2020 Zgłoszenie Share Napisano 23 Listopada 2020 14 godzin temu, Gość odmiany napisał: ja tam w nowości nie wierzę nie ma to jak sprawdzone odmiany.U mnie na słabe ziemie 5 klasa najlepiej sprawdzają się odmiany wineta michalina i santina. w tym roku wyszło mi spokojnie po 40-45ton z hektara to jest średnia z wszystkim odmian. Najlepiej zawsze jestem zadowolony z odmiany Michalina radzi sobie z brakiem deszczu i znadmiernymi opadami nie biorą ja żadne choroby sadzeniaki już mam od kilku lat swoje i wogole się nie wyradzają. tez są smaczne ludzie je chwalą. w Michalinie mam rozumieć że jak jest zbyt dużo deszczu, to nie gnije? Bo mam takie pole co jak trafi na mokry rok, to połowe zalewa i i plon dużo niższy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość odmiany Napisano 23 Listopada 2020 Zgłoszenie Share Napisano 23 Listopada 2020 4 godziny temu, Ursus4062 napisał: w Michalinie mam rozumieć że jak jest zbyt dużo deszczu, to nie gnije? Bo mam takie pole co jak trafi na mokry rok, to połowe zalewa i i plon dużo niższy w tym roku miałem jeden kawałek pola co zalało go w dołku wiadomo woda uszła po paru dniach inne odmiany jak wineta santina w tych miejscach wyginęła a Michalinie nic nie było przy kopaniach tez rewelacja nie ma zielonych bo ziemniaki są głęboko osadzone w ziemi nie pod wierzkiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość ROL_ Napisano 23 Listopada 2020 Zgłoszenie Share Napisano 23 Listopada 2020 W dniu 22.11.2020 o 13:22, Ursus4062 napisał: Ja zawsze miałem lorda, riviere i volumie, a w tym roku kupiłem na rozsade jeszcze arizone i ranomiego od agrico Lord - mega odmiana. U mnie idzie Lord, potem Vineta - ludzie się nauczyli i innych nie chcą. W przyszłym roku na próbę idzie odmiana Jurek z HZ zamarte, ponoć lepsza od Vinety ... ponoć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość kazik Napisano 23 Listopada 2020 Zgłoszenie Share Napisano 23 Listopada 2020 4 godziny temu, Gość ROL_ napisał: Lord - mega odmiana. U mnie idzie Lord, potem Vineta - ludzie się nauczyli i innych nie chcą. W przyszłym roku na próbę idzie odmiana Jurek z HZ zamarte, ponoć lepsza od Vinety ... ponoć Lorda też mam odmiana wczesna ale i tak nać była długo zielona do sierpnia. Dużo jest pod krzakiem i są grube ludzie tez ją zachwalają ze są smaczne bulwy podłużne super się przechowują , babki do stołówek tylko te ziemianki chcą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ursus4062 Napisano 24 Listopada 2020 Zgłoszenie Share Napisano 24 Listopada 2020 Lord I denar to takie uniwersalne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi