Gość Paweł Napisano 29 Listopada 2020 Zgłoszenie Share Napisano 29 Listopada 2020 Witam potrzebuje opinii na temat wagoworkownicy z eko-max jak się sprawuje i czy jest warta uwagi proszę o pomoc. Pozdrawiam. A może znacie inne godne uwagi w rozsądnej cenie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GRz1 Napisano 30 Listopada 2020 Zgłoszenie Share Napisano 30 Listopada 2020 Witaj kolego miałem taka workownice ale nie byłem zadowolony mała wydajnosc zapycha sie Jest to tania i nie wydajna maszyna Jeśli mogę Ci coś doradzić kup POMECHA LUB RADPAKA maszyny POLSKIE zrozumiały wyświetlacz i fajnie chodzą J mam obecnie RADPAKA i jestem zadowolony duza wydajność dowarzanie możliwość zamontowania raszlownicy Nieraz nie patrz na cena tylko na jakość Widziałem teraz taką z POMECHU I RADPAKU fajna cała z kwasówki na olx podzwoń popytaj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Małorol Napisano 30 Listopada 2020 Zgłoszenie Share Napisano 30 Listopada 2020 Ja polecam wagoworkownice z firmy Domasz. Mam ją od 5 lat, pomimo wtopy na początku (bo zardzewiała pomimo stania w suchym magazynie nieużywana przez 3 miesiące, ale okazało się, że coś tam ktoś zawinił podczas malowania, na gwarancji wszystko malowane na nowo, oraz wymiana silnika z przekładnią też na gwarancji) do dziś działa bez zarzutu. Pracuję w mokrym i suchym towarze a rdzy nie widać choć w roku przeważy z 500-600 ton. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Sieradzok Napisano 30 Listopada 2020 Zgłoszenie Share Napisano 30 Listopada 2020 Ja mam wagę z firmy kmk wr 30. Jestem zadowolony chodz cena nowej jest wysoka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maniek Napisano 30 Listopada 2020 Zgłoszenie Share Napisano 30 Listopada 2020 55 minut temu, Gość Sieradzok napisał: Ja mam wagę z firmy kmk wr 30. Jestem zadowolony chodz cena nowej jest wysoka. Ile zapłaciłeś za nią? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Sieradzok Napisano 30 Listopada 2020 Zgłoszenie Share Napisano 30 Listopada 2020 12 minut temu, maniek napisał: Ile zapłaciłeś za nią? Kupiłem używana 2 letnia za 15tys Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maniek Napisano 2 Grudnia 2020 Zgłoszenie Share Napisano 2 Grudnia 2020 Może ktoś wie jak sprawuje się wagoworkownica z Rolmetu Lipsk? Mam o nich sortownik i jestem zadowolony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GRz1 Napisano 3 Grudnia 2020 Zgłoszenie Share Napisano 3 Grudnia 2020 Kolega ma Rolmetu jest ok tylko do małego sortownika i przed wszystkim nie ma doważania .Popatrz na olx w mniejszej cenie a kupisz fajniejsza z doważaniem .Do 16-17 tys to już fajny sprzet Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Slask Napisano 4 Grudnia 2020 Zgłoszenie Share Napisano 4 Grudnia 2020 Mam wagoworkownice z ekomaxu. W zaleznosci od potrzeb gospodarstwa spelnia swoja role... Duzej wydajnosci nie ma ale jak ktos ma malo ha to jest wystarczajaca za rozsadna cene.. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Paweł Napisano 5 Grudnia 2020 Zgłoszenie Share Napisano 5 Grudnia 2020 To ile ha nią przerabiasz albo ile można zrobić dziennie przy dobrych wiatrach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Michu Napisano 5 Grudnia 2020 Zgłoszenie Share Napisano 5 Grudnia 2020 Kazda wagopakowarka jakby miala robic caly czas mozna robic rocznie kilka tysiecy ton i to jest amortuzacja sprzetu a nie 100 ton Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Gość Śląsk Napisano 6 Grudnia 2020 Zgłoszenie Share Napisano 6 Grudnia 2020 W dniu 5.12.2020 o 12:17, Gość Paweł napisał: To ile ha nią przerabiasz albo ile można zrobić dziennie przy dobrych wiatrach Około 1 ton / godzinę w worki15 kg więcej nie da rady spakować... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Producent maszyn Napisano 7 Grudnia 2020 Zgłoszenie Share Napisano 7 Grudnia 2020 10 godzin temu, Gość Gość Śląsk napisał: W dniu 5.12.2020 o 12:17, Gość Paweł napisał: To ile ha nią przerabiasz albo ile można zrobić dziennie przy dobrych wiatrach Około 1 ton / godzinę w worki15 kg więcej nie da rady spakować... Jestem producentem maszyn rolniczych. Jako ciekawostkę w kwestii amortyzacji maszyn napiszę Wam, że produkowana przez naszą firmę wagoworkownica (rok prod. 2017) przez 3 lata spakowała u klienta w Rosji 48 tys. ton ! Pracowała na 3 zmiany, 7 dni w tygodniu. Sam byłem pod wrażeniem jak mnie o tym poinformował. Maszyna jest do remontu, ale nawet gdyby była do wyrzucenia to i tak jest to świetny wynik, a koszt amortyzacji w przeliczeniu na kilogram jest bliski zeru. Nie piszę jaką firmę reprezentuję, żeby nie być posądzonym o kryptoreklamę. Chodzi mi tylko o to, że czasami maszyna, która nie jest najtańsza, finalnie okazuje się najtańszą. Wszystko zależy od tego jak intensywnie się ją wykorzystuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość 100lec Napisano 7 Grudnia 2020 Zgłoszenie Share Napisano 7 Grudnia 2020 Czyli ten wasz klient przy przewadze średnio 10% stracił w ciągu tych trzech lat 4800 ton towaru. Ja wiem że ruscy nie grzeszą intelektem ale jakoś nie chce mi się wierzyć że puścili bokiem tyle kasy. Najniżej ziemniaki stały chyba we wrześniu ub. roku coś koło 6-7 rubli więc jeżeli przyjmiemy tą najniższą cenę to okaże się że oddali za darmo ok 2 mln zł. Dobry bajer nie jest zły. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Producent maszyn Napisano 7 Grudnia 2020 Zgłoszenie Share Napisano 7 Grudnia 2020 Godzinę temu, Gość 100lec napisał: Czyli ten wasz klient przy przewadze średnio 10% stracił w ciągu tych trzech lat 4800 ton towaru. Ja wiem że ruscy nie grzeszą intelektem ale jakoś nie chce mi się wierzyć że puścili bokiem tyle kasy. Najniżej ziemniaki stały chyba we wrześniu ub. roku coś koło 6-7 rubli więc jeżeli przyjmiemy tą najniższą cenę to okaże się że oddali za darmo ok 2 mln zł. Dobry bajer nie jest zły. Jeśli znasz tak dobrze wschodni rynek to wiesz zapewne, że tam jeszcze często sypią po +/- 25 kg a i tak całe auta są ważone i ta waga idzie do rozliczenia... To po pierwsze. Po drugie nie wiem jaka wagoworkownica w dużych opakowaniach ma przeważenie 10 %. Bo na pewno nie nasza. Poza tym nie mam zamiaru udowadniać komuś, że nie jestem wielbłądem. Znam tego klienta bardzo dobrze i nie za bardzo wiem dlaczego miałby mnie okłamywać. Nie chcesz, nie musisz wierzyć. Chwaląc naszą wagę raczej nie budowałby sobie pozycji negocjacyjnej a zamawiał nową linię. Tym razem z wagą kanałową. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość elzbieta Napisano 7 Grudnia 2020 Zgłoszenie Share Napisano 7 Grudnia 2020 Godzinę temu, Gość Producent maszyn napisał: Jeśli znasz tak dobrze wschodni rynek to wiesz zapewne, że tam jeszcze często sypią po +/- 25 kg a i tak całe auta są ważone i ta waga idzie do rozliczenia... To po pierwsze. Po drugie nie wiem jaka wagoworkownica w dużych opakowaniach ma przeważenie 10 %. Bo na pewno nie nasza. Poza tym nie mam zamiaru udowadniać komuś, że nie jestem wielbłądem. Znam tego klienta bardzo dobrze i nie za bardzo wiem dlaczego miałby mnie okłamywać. Nie chcesz, nie musisz wierzyć. Chwaląc naszą wagę raczej nie budowałby sobie pozycji negocjacyjnej a zamawiał nową linię. Tym razem z wagą kanałową. Dziwię się że Pana/Panią/ zaatakowali bez najmniejszej przyczyny. Przecież tu nie ma żadnej reklamy, nie ma producenta, nie ma żadnych danych o przedmiocie. Aby tylko na opak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Producent maszyn Napisano 7 Grudnia 2020 Zgłoszenie Share Napisano 7 Grudnia 2020 1 godzinę temu, Gość elzbieta napisał: Dziwię się że Pana/Panią/ zaatakowali bez najmniejszej przyczyny. Przecież tu nie ma żadnej reklamy, nie ma producenta, nie ma żadnych danych o przedmiocie. Aby tylko na opak. No cóż Pani Elżbieto... Niestety Polacy tak już mają... Wystarczy prześledzić jakiekolwiek fora. Mało merytorycznej dyskusji a dużo jadu i niczym nieuzasadnionej złośliwości. Smutne to... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość elzbieta Napisano 7 Grudnia 2020 Zgłoszenie Share Napisano 7 Grudnia 2020 Życzę powodzenia w życiu oraz udanych konstrukcji maszyn. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość ggg Napisano 7 Grudnia 2020 Zgłoszenie Share Napisano 7 Grudnia 2020 4 godziny temu, Gość 100lec napisał: Czyli ten wasz klient przy przewadze średnio 10% stracił w ciągu tych trzech lat 4800 ton towaru. Ja wiem że ruscy nie grzeszą intelektem ale jakoś nie chce mi się wierzyć że puścili bokiem tyle kasy. Najniżej ziemniaki stały chyba we wrześniu ub. roku coś koło 6-7 rubli więc jeżeli przyjmiemy tą najniższą cenę to okaże się że oddali za darmo ok 2 mln zł. Dobry bajer nie jest zły. Nie mierz wszystkich swoją miarą. Skoro ty przeważasz, to nie znaczy, że inteligentni też tak robią. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Enolofos Napisano 7 Grudnia 2020 Zgłoszenie Share Napisano 7 Grudnia 2020 Godzinę temu, Gość Producent maszyn napisał: No cóż Pani Elżbieto... Niestety Polacy tak już mają... Wystarczy prześledzić jakiekolwiek fora. Mało merytorycznej dyskusji a dużo jadu i niczym nieuzasadnionej złośliwości. Smutne to... Co masz do Polaków? Czy znasz znaczenie słowa rasizm? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość elzbieta Napisano 7 Grudnia 2020 Zgłoszenie Share Napisano 7 Grudnia 2020 34 minuty temu, Gość Enolofos napisał: Co masz do Polaków? Czy znasz znaczenie słowa rasizm? Ludzie opamiętajcie się, czy to forum służy do przypuszczania ataków. Co jeden to z większym jadem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Kra Napisano 7 Grudnia 2020 Zgłoszenie Share Napisano 7 Grudnia 2020 43 minuty temu, Gość elzbieta napisał: Ludzie opamiętajcie się, czy to forum służy do przypuszczania ataków. Co jeden to z większym jadem. Polacy to bardzo życzliwy naród jak byłem za granicą to było takie powiedzenie „jak cię wyp... to tylko polak” Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość gość Napisano 7 Grudnia 2020 Zgłoszenie Share Napisano 7 Grudnia 2020 Co sądzicie o wagoworkownicy Sorpac? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Gość Napisano 7 Grudnia 2020 Zgłoszenie Share Napisano 7 Grudnia 2020 2 godziny temu, Gość Kra napisał: Polacy to bardzo życzliwy naród jak byłem za granicą to było takie powiedzenie „jak cię wyp... to tylko polak” No proszę, to nawet miałeś pracowników. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Rolnik Napisano 7 Grudnia 2020 Zgłoszenie Share Napisano 7 Grudnia 2020 10% przewagi na worku 15kg to musi być opakowanie jakieś powiększone żeby weszło. Piszą tutaj osoby które chyba nie miały doczynienia z wagami. Sorpac ma kolega i daje radę tak samo czy domasz lub Pomech puck Posiadam wagę kanalowa z raszlownica ale to już inna technika ważenia większą wydajność i dokładność Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi