Gość Ggg Napisano 10 Stycznia 2022 Zgłoszenie Share Napisano 10 Stycznia 2022 Dziś propozycja rozładowania komory Idareda po 85gr śmieszne to lepiej za 56 a może 58 będzie na przemysł okolice Grójca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michał S Napisano 10 Stycznia 2022 Zgłoszenie Share Napisano 10 Stycznia 2022 Witam wszystkich w nowym roku . Powiedzcie jak ruch ? Poprawia się coś, widać jakieś ożywienie w handlu ?mino że związek sadowników pisze o sukcesie exportu w grudniu ja nie widzę ożywienia w handlu tylko zastuj. Słabe zejście towaru na południe Europy i na kraj , jedyne co to Egipt bierze dobrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Wgr Napisano 10 Stycznia 2022 Zgłoszenie Share Napisano 10 Stycznia 2022 Godzinę temu, Gość sceptyk napisał: Co wg ciebie jest jabłkiem deserowym? Idared od 7 ,którego nikt nie chce czy gala od 7 która chce cały świat. Czy warto iść pod prąd i produkować coś czego nikt nie chce i nazywać to deserem?? Mam na myśli paletę odmian a mianowicie golden, mutsu, Prince, gala, piros, jonagored, szampiona. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Adam Napisano 10 Stycznia 2022 Zgłoszenie Share Napisano 10 Stycznia 2022 WAPA podaje na 1,12,2021 zapasy jabłek w chłodniach Polsce 1690000ton. Jak nawet na 2 stycznia tego roku było 1,4mln ton przy założeniu hadlu 200tys ton /miesiąc nam jabłek starczy do sierpnia.. Wiedz klapa totalna.. 50gr to będzie jeszcz dobra cena.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość incognito Napisano 11 Stycznia 2022 Zgłoszenie Share Napisano 11 Stycznia 2022 11 godzin temu, Gość Adam napisał: WAPA podaje na 1,12,2021 zapasy jabłek w chłodniach Polsce 1690000ton. Jak nawet na 2 stycznia tego roku było 1,4mln ton przy założeniu hadlu 200tys ton /miesiąc nam jabłek starczy do sierpnia.. Wiedz klapa totalna.. 50gr to będzie jeszcz dobra cena.. Rok temu 01.12.2020 - 1,6 mln t, czyli jest tylko 95 tys. ton więcej, teraz porównaj sobie ceny jakie były rok temu o tej porze, jeszcze uwzględnij podejście do sprzedaży jabłek w tym sezonie, większość odmian dwukolorowych pójdzie na przemysł. incognito Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Wiesław Napisano 11 Stycznia 2022 Zgłoszenie Share Napisano 11 Stycznia 2022 Okolice Grójca i Warki cały czas ostro sadzą. Stare wylatuje, idzie nowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Gość s Napisano 11 Stycznia 2022 Zgłoszenie Share Napisano 11 Stycznia 2022 4 godziny temu, Gość incognito napisał: Rok temu 01.12.2020 - 1,6 mln t, czyli jest tylko 95 tys. ton więcej, teraz porównaj sobie ceny jakie były rok temu o tej porze, jeszcze uwzględnij podejście do sprzedaży jabłek w tym sezonie, większość odmian dwukolorowych pójdzie na przemysł. incognito Te ilości szacunkowe nie są jakieś straszne,gorzej źe Białoruś i Kazachstan słabo biorą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Zgnilizna Napisano 11 Stycznia 2022 Zgłoszenie Share Napisano 11 Stycznia 2022 35 minut temu, Gość Wiesław napisał: Okolice Grójca i Warki cały czas ostro sadzą. Stare wylatuje, idzie nowe. Nie ma w tym nic złego jak sadzą to czego potrzebuje rynek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Adam Napisano 11 Stycznia 2022 Zgłoszenie Share Napisano 11 Stycznia 2022 4 godziny temu, Gość incognito napisał: Rok temu 01.12.2020 - 1,6 mln t, czyli jest tylko 95 tys. ton więcej, teraz porównaj sobie ceny jakie były rok temu o tej porze, jeszcze uwzględnij podejście do sprzedaży jabłek w tym sezonie, większość odmian dwukolorowych pójdzie na przemysł. incognito Rok temu Białoruś brała ostro jabłka do połowy kwietnia a teraz embargo.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość hjgkk Napisano 11 Stycznia 2022 Zgłoszenie Share Napisano 11 Stycznia 2022 Nie ma nic w tym złego jak potem nie stękają że wszystko drogie a japka tanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Gość s Napisano 11 Stycznia 2022 Zgłoszenie Share Napisano 11 Stycznia 2022 Według szacunków WAPA do 01 12 2021r.sprzedaliśmy 2,6 mil.ton jabłek ze zbiorów 2021r.Ciekawe? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Fda Napisano 14 Stycznia 2022 Zgłoszenie Share Napisano 14 Stycznia 2022 Jak tam panowie coś idzie w górę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Jablkowy Napisano 14 Stycznia 2022 Zgłoszenie Share Napisano 14 Stycznia 2022 W idzie prąd gaz ŚOR nawozy ale jablka jakoś nie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Luk Napisano 14 Stycznia 2022 Zgłoszenie Share Napisano 14 Stycznia 2022 25 minut temu, Gość Fda napisał: Jak tam panowie coś idzie w górę? Prąd i gaz na razie. 26 minut temu, Gość Fda napisał: Jak tam panowie coś idzie w górę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Japko Napisano 14 Stycznia 2022 Zgłoszenie Share Napisano 14 Stycznia 2022 51 minutes ago, Guest Fda said: Jak tam panowie coś idzie w górę? Nie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Czarnowidz Napisano 14 Stycznia 2022 Zgłoszenie Share Napisano 14 Stycznia 2022 50 minut temu, Gość Fda napisał: Jak tam panowie coś idzie w górę? Prąd,ŚOR,gaz,opłaty, bilety, mandaty, maszyny nerzędzia........generalnie wszystko.....no, prawie wszystko... Jabłka tanie, ale jakie to ma znaczenie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michał S Napisano 14 Stycznia 2022 Zgłoszenie Share Napisano 14 Stycznia 2022 Tak tylko ze na razie to opakowanie ,prąd , środki ochrony I nawozy Co do ceny jabłek to.musimy uzbroić się w cierpliwość. Przeczytałem ostatnio artykuł w który. Pisało że bardzo rosnie nam konkurencja ze strony Turcji Iranu Ukrainy Mołdawii oraz Chin i Utrzymanie wolumenu exportu będzie bardzo trudne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Prorok Napisano 16 Stycznia 2022 Zgłoszenie Share Napisano 16 Stycznia 2022 Witam hejterow i fantastów. Przechodziłem obok i postanowiłem sprawdzić ubiegłoroczne proroctwa. 4 mln ton.trafione Białoruś zamknięta.trafione Kartofle - idared,gloster na taśmę.trafione. Marketowka za grosze.trafione Golden,gala,Red delicious zapłaci.tez trafione. Tyle w temacie. Mam proroctwa na ten rok ale nic o nich nie napiszę bo wiecie lepiej. Żegnam bo więcej się tu nie pojawię,ale gdy chce się pośmiać to czasem otwieram forum,czytam i oczom nie wierzę. Zdrowia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Bobek Napisano 16 Stycznia 2022 Zgłoszenie Share Napisano 16 Stycznia 2022 (edytowane) 3 godziny temu, Prorok napisał: Witam hejterow i fantastów. Przechodziłem obok I dobrze ... <ciach> --- Od Administracji Nic w temacie, nic merytorycznego więc wycięte. Edytowane 16 Stycznia 2022 przez IGRiT Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Realista Napisano 16 Stycznia 2022 Zgłoszenie Share Napisano 16 Stycznia 2022 2 godziny temu, Prorok napisał: Witam hejterow i fantastów. Przechodziłem obok i postanowiłem sprawdzić ubiegłoroczne proroctwa. 4 mln ton.trafione Białoruś zamknięta.trafione Kartofle - idared,gloster na taśmę.trafione. Marketowka za grosze.trafione Golden,gala,Red delicious zapłaci.tez trafione. Tyle w temacie. Mam proroctwa na ten rok ale nic o nich nie napiszę bo wiecie lepiej. Żegnam bo więcej się tu nie pojawię,ale gdy chce się pośmiać to czasem otwieram forum,czytam i oczom nie wierzę. Zdrowia Potwierdzam. Po co tu coś pisać, jak na tym forumie piszą tylko hejtery i ludzie, jakie wcale nie ma pojęcia w sprzedaży albo kupnie jabłek. W tym roku ceny nie było i nie będzie. Życzę cierpliwości, kto czeka na 5 zł za wagę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Wito Napisano 16 Stycznia 2022 Zgłoszenie Share Napisano 16 Stycznia 2022 3 godziny temu, Prorok napisał: Witam hejterow i fantastów. Przechodziłem obok i postanowiłem sprawdzić ubiegłoroczne proroctwa. 4 mln ton.trafione Białoruś zamknięta.trafione Kartofle - idared,gloster na taśmę.trafione. Marketowka za grosze.trafione Golden,gala,Red delicious zapłaci.tez trafione. Tyle w temacie. Mam proroctwa na ten rok ale nic o nich nie napiszę bo wiecie lepiej. Żegnam bo więcej się tu nie pojawię,ale gdy chce się pośmiać to czasem otwieram forum,czytam i oczom nie wierzę. Zdrowia niestety do większości nie trafi, chętnie bym z Tobą podyskutował, bo widzę, że masz pojęcie o czym piszesz i znasz nasze położenie i realia w jakich przyszło nam żyć, a teraz takich ludzi ze świecą szukać. Też się mało tu udzielam i wchodzę tu poczytać specjalistów, żeby sobie poprawić humor. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Piter Napisano 16 Stycznia 2022 Zgłoszenie Share Napisano 16 Stycznia 2022 43 minuty temu, Gość Wito napisał: niestety do większości nie trafi, chętnie bym z Tobą podyskutował, bo widzę, że masz pojęcie o czym piszesz i znasz nasze położenie i realia w jakich przyszło nam żyć, a teraz takich ludzi ze świecą szukać. Też się mało tu udzielam i wchodzę tu poczytać specjalistów, żeby sobie poprawić humor. Jak chcesz sobie poprawić humor to wejdź na forum ziemniaków to McDonalda, tam jest wesoło u nas to jeden wielki dramat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kupiec Napisano 16 Stycznia 2022 Zgłoszenie Share Napisano 16 Stycznia 2022 Prorok się nie zna na handlu ani produkcji, przemysł pewnie zbierał do tej pory i dopiero znalazł czas, bo cała Ukraina na świętach nadal. Jak tam idzie tym najmądrzejszym handel? Gdzie są znawcy co wróżyli duże braki ładnego jabłka? Miałem na wiosnę nie handlować, bo kasy mi miało brakować na towar, ale chyba starczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Piotrek Napisano 17 Stycznia 2022 Zgłoszenie Share Napisano 17 Stycznia 2022 W lubelskim spadek ceny 10 groszy w dół sortownie +7 Szampon Jonagored Prince 70gr Idared 60gr Towaru opór . Sortownie zawalone Zbytu brak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość nok Napisano 17 Stycznia 2022 Zgłoszenie Share Napisano 17 Stycznia 2022 Godzinę temu, Gość Piotrek napisał: W lubelskim spadek ceny 10 groszy w dół sortownie +7 Szampon Jonagored Prince 70gr Idared 60gr Towaru opór . Sortownie zawalone Zbytu brak. Czyli idared po sortowaniu przy dobrych wiatrach 40gr? gdzie suchy przemysł 52? gdzie sens gdzie logika? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi